افزایش قیمت بنزین صحت دارد ؟| چالش یارانه جدید بنزین
طرح بازتوزیع بنزین که با عنوان "طرح بنزین برای همه" مطرح است، ابهامهای متعددی از جمله «تهدید امنیت انرژی»، «کسری بودجه»، «درگیرکردن ۸۵میلیون ایرانی با معاملات بنزینی»، «اتلاف اضافهبنزین یارانهای» و «تشدید قاچاق سوخت» دارد.
دولت تصمیم بر واقعی کردن قیمت بنزین دارد. با وجود این که قیمت بنزین به تورم و شرایط اقتصادی و سیاسی بستگی دارد اما بخشی از هزینه های اجتماعی با کاهش قیمت بنزین می تواند کم تر شود .اخیرا دولت طرح یارانه جدید بنزین را اجرایی کرده است که به عقیده کارشناسان بر قیمت بنزین تاثیر زیادی دارد.در ادامه به آخرین خبر از قیمت بنزین می پردازیم.
طرح بازتوزیع بنزین با هدف اختصاص بنزین یارانهای (۱۵۰۰تومانی) به افراد بهجای خودروها از ابتدای اسفندماه و بهصورت آزمایشی در جزیره کیش آغاز شده است، ایدهای که بر مبنای توزیع عادلانه یارانه سوخت میان همه مردم و انتفاع دهکهای مختلف از نرخ ترجیحی بنزین در ایران طرحریزی شده است،
طرحی که از همان ابتدا انتقاداتی بهواسطه ویژگیهای منحصر به فرد منطقه آزمایشی منتخب آن (جزیره کیش) بههمراه داشت و با وجود نقصهای اجرایی، دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اخیراً از اجرای موفقیتآمیز آن و آمادگی برای اجرا در دیگر جزیره جنوبی کشور یعنی قشم خبر داده است.
با وجود این، سیام فروردینماه اظهارات بنزینی وزیر نفت در خلال امضای تفاهم همکاری با شهرداری تهران در زمینه مدیریت مصرف سوخت، خبرساز شد و از نگرانی بهجای متولی تأمین انرژی در کشور حکایت داشت،
جایی که جواد اوجی بهصورت تلویحی از امکان نیاز به واردات بنزین و گازوئیل، با توجه به نزدیک شدن میزان مصرف به ظرفیت پالایشگاههای بنزین و نفت ، گاز خبر داد و مصرف ۹۵ میلیون لیتر بنزین در روز را زنگ خطری برای «امنیت انرژی» کشور دانست.
البته اوجی به ظرفیت صادرات ۱۵۰ میلیارد دلاری بهازای کاهش ۵۰درصدی مصرف سوخت در بخشهای مختلف کشور نیز گریزی زد و «مهار شدت مصرف» و «تأمین امنیت» انرژی را از وظایف وزارتخانه متبوعش برشمرد.
در همین باره، بهتازگی رحیمی مظفری از اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی نیز در گفتوگویی دغدغه بنزینی وزیر نفت را بهگونه دیگری مطرح میکند و با اشاره به اینکه روند کنونی مصرف و تولید بنزین مناسب نیست، از اهمیت مدیریت مصرف بنزین سخن بهمیان میآورد و بیان میکند: اگر مصرف مدیریت نشود، مشکل ایجاد میشود و کشور به واردات بنزین نیاز پیدا خواهد کرد.
بر اساس آنچه مطرح شد، مصرف بنزین در کشور پس از افت ناشی از شیوع کرونا و افزایش نرخ بنزین در سنوات گذشته، دوباره روند صعودی به خود گرفته و به مرز ۱۰۰ میلیون لیتر نزدیک شده است.
فارغ از اینکه کارشناسان راهکارهای متعدد و متنوعی برای مدیریت مصرف سوخت در کشور ارائه میکنند؛ نکته حائز اهمیت تقارن زمانی و اشراف بر چالشهای اجرای طرح بازتوزیع بنزین با وجود محدودیت منابع انرژی است.
دیدگاه تان را بنویسید