قیمت نان چقدر زیاد شده است؟ | گرانی به قیمت نان هم می رسد؟
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت جهادکشاورزی گفت: قیمت نان سنتی از قبیل نان لواش، سنگک، بربری و ... افزایش نیافته است.
قیمت نان در پی افزایش قیمت گندم و آرد افزایش می یابد. با توجه به این که قیمت آرد گران شده بوده توقع می رفت که قیمت نان نیز در پی آن ادامه پیدا کند. اما مسئولین ادعا می کردند که هیچ افزایشی در قیمت نان ها نخواهیم داشت. تا این که خبر افزایش قیمت نان و سایر اقلام مربوط به ارد افزایش زیادی داشتند. قیمت نان در برخی مناطق تا چندین برابر نیز افزایش داشته است. افزایش قیمت نان نارضایتی مردم در گروه های مختلف را در پی داشته است.
علیرضا رضازاده رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت جهادکشاورزی در واکنش به مطالبی که با عنوان «قیمت جدید نان بعد از آزاد شدن آرد» در برخی سایتها و فضای مجازی منتشر شده است، اظهار کرد: این مطلب مربوط به آرد صنعتی بوده و جدولی هم که در متن این مطلب منتشر شده، مربوط به نانهای صنعتی و باگت و فانتزی است.
وی افزود: اما متأسفانه در عنوان و متن مطلب منتشرشده به این واقعیت اشاره نشده و به گونهای خبر منتشرشده که گویی قیمت نان سنتی از قبیل نان لواش، سنگک، بربری و … افزایش یافته است که بدین وسیله تکذیب میشود.
رضازاده گفت: دولت در صورت هدفمندی آرد نان سنتی، یارانه آن را مستقیم به مردم خواهد داد و نان سنتی برای مصرف کننده نهایی گران نخواهد شد.
حشمتالله عسگری درباره برخی افزایش های خودسرانه قیمت نان در سطح استان تهران گفت: قیمت نان در سال جاری همان مصوبه سال گذشته است و هیچ گونه افزایش قیمتی نداریم بر همین اساس هرگونه افزایش قیمت نان مبنای قانونی ندارد و قطعا با متخلفین برخورد قاطع و قانونی خواهد شد.
وی با تاکید بر لزوم بازرسی و نظارت بیشتر دستگاههای نظارتی و همکاری اتحادیه نانوایان برای مقابله با تخلفات احتمالی افزود: بیتردید نظارتها نباید مختص روزهای خاصی باشد چرا که این شکل از نظارت باعث کم فروشی و سوء استفاده متخلفین به ویژه در ایام تعطیل میشود. از سوی دیگر بازرسیهای بهداشتی در سطح خبازیها نیز باید مورد توجه قرار گیرد؛ چرخه بازدید بهداشتی باید از سیلوی ذخایر گندم، کارخانجات آرد و خبازیها به صورت مستمر و زنجیرهای با شدت بیشتر استمرار داشته باشد.
وی تاکید کرد: از فرمانداران خواستهایم ضمن تقویت اکیپهای گشت و بازرسی در حوزه آرد و نان نسبت به مدیریت این حوزه حساسیت دوچندانی داشته باشند و اداره غله نیز با همکاری و تعامل بیشتر با فرمانداران نسبت به افزایش اختیارات و تصمیم گیریهای این حوزه نهایت همکاری را داشته باشد.
ایمانی در گفتگو با برنامه روی خط بازار رادیو اقتصاد گفت: چند نرخی بودن قیمت آرد موجب رانت و سوء استفاده برخی از افراد شده، که با اصلاح نرخ میتوان این روند را به حداقل رساند.
مدیر عامل بنیاد ملی گندمکاران ایران با اشاره به فروش آرد توسط برخی از واحدهای نانوایی در بازار آزاد، توضیح داد: دولت با اختصاص یارانه، آرد را با قیمت کیلویی ۸۲۰ تومان در اختیار نانوایان قرار میدهد و این تفاوت قیمت برخی از واحدها را به فروش خام و با قیمت گزاف در بازار آزاد وسوسه میکند.
وی افزود: هم اکنون آردهای موجود در بازار با نرخ ۵۰۰۰ تومان محاسبه شده است، در حالی که تا مبلغ ۱۶۰۰۰ هزار تومان به دست مشتری میرسد و دست اندرکاران و مسئولان نظارتی باید اقدام جدی در این خصوص انجام دهند.
ایمانی گفت: در صورت افزایش قیمت آرد و با توجه به عوامل تاثیر گذار در روند تولید محصولات و نانهای حجیم، افزایش قیمت در این بخش قابل پیش بینی است.
دیدگاه تان را بنویسید