بهانهها برای ممنوعیت صادرات دام زنده!
رئیس مجمع ملی صادرکنندگان دام با بیان اینکه ۴.۱ میلیون راس دام سبک و سنگین مازاد در کشور وجود دارد، گفت: پیگیریها برای صادرات دام زنده راه به جایی نبرده و صادرات همچنان ممنوع است.
خبرگزاری مهر: منصور پوریان با بیان اینکه ما از ابتدا نیز با ممنوعیت صادرات دام زنده مخالف بودیم، گفت: مدت زیادی این مساله را پیگیری کردیم تا ممنوعیت صادرات لغو شود، اما بهانههای مختلفی در این زمینه وجود داشت از جمله اینکه صادرات منجر به گرانی دام و گوشت قرمز در داخل کشور میشود که البته ما آن را قبول نداریم.
وی ادامه داد: در نهایت با توجه به شرایط ویژه کشور و اینکه در مقاطعی قیمت گوشت جهشی افزایش مییافت علی رغم اینکه جمعیت دام به صورتی بود که امکان صادرات وجود داشت، با صادرات دام زنده موافقت نشد و همچنان صادرات ممنوع است.
پوریان گفت: با توجه به اینکه به پایان سال نزدیک میشویم نمیتوان متصور بود اتفاق ویژهای در این حوزه رخ بدهد و امیدی برای لغو ممنوعیت در سال ۹۹ نیست.
این فعال بخش خصوصی وضعیت تولید را بسیار مطلوب اعلام و اضافه کرد: در حوزه دام سبک با افزایش خوبی مواجه بوده ایم و جمعیت دام سبک امسال حدود ۷۰ میلیون رأس است در حالی که سال گذشته حدود ۶۵ میلیون رأس دام سبک در کشور داشتیم.
پوریان با بیان اینکه بین ۳.۵ تا ۴ میلیون رأس دام سبک مازاد داریم، گفت: ۵۰ درصد جمعیت دام سبک کشور پرواری است که برای تولید گوشت استفاده میشود بنابراین امسال میزان زیادی گوشت در داخل کشور تولید شده و میشود.
این فعال بخش خصوصی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه تولید گوساله بیشتر به منظور تولید گوشت قرمز انجام میشود، گفت: هم اکنون بین ۸۵ تا ۱۰۰ هزار رأس گوساله زنده (مازاد بر نیاز بازار داخلی) باید کشتار و از گردونه تولید خارج شود که وزن این گوسالهها بین ۸۰۰ تا ۹۰۰ کیلوگرم است.
وی تصریح کرد: برای تنظیم بازار داخل و کمک به تولیدکنندگان، دولت باید تصمیمات درستی در زمینه دام زنده اتخاذ کند به عنوان مثال اجازه صادرات بدهد یا اینکه با خرید حمایتی دامهای مازاد را جمع آوری نماید.
دیدگاه تان را بنویسید