حقوق بازنشستگان | حقوق بازنشستگان در سال جدید

کف افزایش حقوق بازنشستگان 20 درصد شد | محاسبه مستمری بازنشستگان بر مبنای میانگین ۲ سال آخر خدمت

کد خبر: 1271403

با تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی برقراری مستمری بازنشستگان برای کلیه بیمه شدگان صندوق های بازنشستگی بر مبنای میانگین دو سال آخر خدمت منتهی به بازنشستگی دریافتی که دارای کسور بازنشستگی با اعمال ضریب حقوق سال بازنشستگی است، محاسبه می شود.

کف افزایش حقوق بازنشستگان 20 درصد شد |  محاسبه مستمری بازنشستگان بر مبنای میانگین ۲ سال آخر خدمت

با تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی برقراری مستمری بازنشستگان برای کلیه بیمه شدگان صندوق های بازنشستگی بر مبنای میانگین دو سال آخر خدمت منتهی به بازنشستگی دریافتی که دارای کسور بازنشستگی با اعمال ضریب حقوق سال بازنشستگی است، محاسبه می شود.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان جلسه علنی نوبت عصر امروزیکشنبه8 بهمن ماه در جریان گزارش کمیسیون تلفیق در خصوص لایحه برنامه هفتم توسعه، ایرادات شورای نگهبان در ماده ۱۱۲ تا ماده الحاقی ۳۱ لایحه را به شرح زیر اصلاح کردند.

با رای نمایندگان مجلس، جدول شماره (۲۳) ذیل ماده (۱۱۲) به شرح زیر اصلاح شد:

33

34

با رای نمایندگان مجلس شورای اسلامی بند الحاقی ماده ( ۱۱۴) حذف می گردد.

در بند الحاقی ماده ۱۱۴ آمده بود که به منظور بهبود حکمرانی اراضی و تسریع و تسهیل در صدور اسناد رسمی و اجرای کامل طرح ملی حد نگار (کاداستر) و با توجه به ماهیت اجرائی وظایف سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در سال اول اجرای برنامه این سازمان به وزارت دادگستری الحاق می شود.

با رای نمایندگان مجلس شورای اسلامی، بند  (ب) ماده (۱۱۸) به شرح زیر اصلاح شد:

دولت مکلف است با بسیج و بکارگیری همه امکانات و منابع دولتی، غیردولتی، بخش خصوصی و تعاونی و تسهیلات دولتی و سایر ظرفیت های داخلی و خارجی و منابع عمومی، نسبت به اجرای کامل و دقیق احکام برنامه اقدام نماید. دولت مکلف است حداکثر ظرف شش ماه پس از لازم الاجراء شدن این قانون، برنامه تأمین مالی پنج ساله آن را به تفکیک سال های برنامه، پس از تصویب در شورای عالی راهبری برنامه موضوع بند (الف) این ماده به مجلس تقدیم نماید. جدول تأمین منابع موضوع این بند تحت عنوان «منابع اجرای احکام برنامه» هر سال در بودجه سنواتی درج می شود و میزان تحقق آن در گزارش سالانه موضوع تبصره ( ۲) بند (الف) این ماده گزارش شد.

ماده الحاقی ۳۱ لایحه برنامه نیز به شرح زیر اصلاح شد:

برقراری مستمری بازنشستگان برای کلیه بیمه شدگان صندوق های بازنشستگی (اعم از کشوری، لشکری، تأمین اجتماعی و سایر صندوق های بازنشستگی دستگاهها، نهادها و بانک ها) بر مبنای میانگین دو سال آخر خدمت منتهی به بازنشستگی دریافتی که دارای کسور بازنشستگی با اعمال ضریب حقوق سال بازنشستگی است، می باشد.

تبصره -۱ موارد زیر در صورت مزایای بیشتر از ماده مذکور باید اعمال شود:

- بازنشستگانی که مشمول قوانین خاص خود می باشند.

- بازنشستگانی که مشمول حکم بند الحاقی ماده  (۱۸) این قانون می شوند.

- ایثارگران مشمول قوانین و مقررات خاص خود می باشند.

تبصره -۲ معافیت از پرداخت کسور بیمه شدگان پس از سی سال خدمت، مانع از اعمال کامل مستمری بر مبنای  دریافتی دو سال آخر خدمت منتهی به بازنشستگی با ضریب مذکور در این ماده نمی باشد.

حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در سال 1403 اعلام شد.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با افزایش ۲۰ درصدی حقوق صندوق‌های بازنشستگی کشوری و لشکری و سایر صندوق‌های بازنشستگی وابسته به دستگاه‌های اجرایی موافقت کردند.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ در بخش هزینه‌ای، با تصویب جزء ۱ بند الف تبصره ۱۵ این لایحه به شرح زیر موافقت کردند:

الف- در سال ۱۴۰۳ حقوق گروه‌های مختلف حقوق بگیر در ماده (۱) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت و همچنین نیروهای مسلح، وزارت اطلاعات، سازمان انرژی اتمی، کارکنان کشوری و لشکری، اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی و قضات به شرح زیر افزایش می‌یابد:

۱- ضریب حقوق گروه‌های مختلف حقوق بگیر و حقوق بازنشستگان، وظیفه بگیران، مشترکان صندوق‌های بازنشستگی کشوری و لشکری و سایر صندوق‌های بازنشستگی وابسته به دستگاه‌های اجرایی به میزان بیست درصد(۲۰%) افزایش می‌یابد.»

کف حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی مشخص شد

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۳ گفت: کف حقوق کارمندان دولت ۱۰ میلیون تومان و سقف حقوق خالص پرداختی‌اش ۷۰ میلیون تومان شد. بازنشستگان کف حقوق‌شان ۹ میلیون تومان است.

رحیم زارع درباره افزایش حقوق گروه‌های حقوق بگیر و بازنشستگان در لایحه بودجه ۱۴۰۳ گفت: ضریب حقوق حقوق بگیران ۲۰ درصد افزایش پیدا کرد. کف حقوق کارمندان دولت ۱۰ میلیون تومان و سقف حقوق خالص پرداختی‌اش ۷۰ میلیون تومان شد. بازنشستگان کف حقوق‌شان ۹ میلیون تومان است. سربازانی که در منطقه غیرعملیاتی هستند، ۶۰ درصد پایور و کسانی که در منطقه عملیاتی خدمت می‌کنند و مجرد هستند، ۷۵ درصد پایور و کسانی که متاهل بدون فرزند هستند، ۹۰ درصد پایور دریافتی خواهند داشت.

بازنشستگان و خصوصا بازنشستگان تامین اجتماعی که بسیاری از آنها حداقل بگیر هستند، دغدغه‌های معیشتی دارند و این امر باعث گلایه این قشر شده است. گلایه‌هایی که هر از گاهی خود را به شکل تجمع های صنفی آرام نشان می‌دهد و این قشر دوران دیده را مجبور می‌کند افزایش حقوقشان را مطالبه کنند.

اگر چه در این سالها همسان سازی حقوق بازنشستگان در چند مرحله اجرا شده، اما پایین بودن دریافتی بخش زیادی از مستمری بگیران تامین اجتماعی سبب شده که این افزایش‌ حقوق، کفاف زندگی آنها را ندهد و مطالبه رشد بیشتر حقوق خود را داشته باشند. موضوعی که در برنامه هفتم توسعه هم به آن اشاره و روزنه امیدی را برای این قشر از جامعه ایجاد کرده است.

اسکندر کاکایی مدیرکل تامین اجتماعی استان کرمانشاه در گفت و گو با ایسنا، درخواست اصلی بازنشستگان تامین اجتماعی را افزایش دریافتی و متناسب سازی حقوق بازنشستگان دانست و گفت: البته این کار تاکنون چند مرتبه انجام شده است.

کاکایی با اشاره به طیف گسترده مستمری بگیران و بازنشستگان تامین اجتماعی، گفت: بر خلاف سایر صندوق‌های بازنشستگی که اکثر اعضای آنها با ۳۰ سال سابقه بیمه پردازی بازنشسته شده‌اند، در تامین اجتماعی افرادی داریم که از یک تا ۳۵ سال سابقه بیمه پردازی داشته و طبیعتا متناسب با این میزان سابقه، دریافتی آنها نیز متفاوت است.

وی دریافتی بازنشستگان تامین اجتماعی را وابسته به دو شاخص مهم میزان سنوات بیمه پردازی و میانگین دستمزد دو سال آخر عنوان کرد و ادامه داد: در این بین شاخص سال‌های بیمه پردازی بسیار اثرگذار بوده و می‌توان مستمری بگیران را از نظر این شاخص به سه گروه یک تا ۱۰ سال سابقه بیمه پردازی، ۱۰ تا ۲۰ سال سابقه و ۲۰ تا ۳۵ سال سابقه دسته بندی کرد.

این مسئول افزود: میزان دریافتی مستمری بگیران تامین اجتماعی در استانی مانند کرمانشاه از حدود ۵۰۰ هزار تومان آغاز می‌شود و افرادی هم داریم که بالغ بر ۳۰ میلیون تومان مستمری می‌گیرند، زیرا میانگین دستمزد دو سال آخر آنها بالا بوده و متناسب با همین میزان دستمزد نیز بیمه پردازی داشته‌اند. برای مثال کسی که دو سال سابقه بیمه پردازی دارد، به اندازه دو روز حداقل حقوق مستمری دریافت خواهد کرد و از سایر مزایا مانند کمک هزینه اولاد، عائله‌مندی، کمک هزینه معیشتی و مسکن و… نیز متناسب با همین دو سال بهره‌مند خواهد شد.

کاکایی خاطرنشان کرد: هرچقدر هم که متناسب سازی و افزایش حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران را داشته باشیم، باز هم دریافتی افرادی که زیر ۱۰ سال سابقه بیمه پردازی دارند و یا حداقل حق بیمه مشاغل آزاد را پرداخت کرده اند، با افرادی که ۳۰ سال سابقه آن هم متناسب با دستمزد بالا را دارند، یکسان نخواهد شد.

وی با بیان اینکه عادلانه نیست فردی که بیش از ۳۰ سال سابقه بیمه پردازی و آن هم براساس دستمزد بالا را داشته با فردی که چند سال سابقه بیمه پردازی با حداقل حقوق را داشته دریافتی یکسانی داشته باشند، تاکید کرد: مستمری بگیران و بازنشستگان باید بدانند تامین اجتماعی آنچه که واقعا حق آنها باشد را خواهد پرداخت.

کاکایی با بیان اینکه تامین اجتماعی همین حالا نیز برای برخی بازنشستگان پرداختی بیشتری از حق واقعی آنها داشته و به نوعی متناسب سازی حقوق را برای آنها اجرا می‌کند، اظهار کرد: قانون‌گذار – مطابق با مواد ۷۶ و ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی- تامین اجتماعی را مکلف کرده برای افرادی که ۲۰ سال به بالا سابقه بیمه پردازی دارند و زن با ۵۵ سال سابقه و مرد با ۶۰ سال سابقه بازنشسته شده، نباید میزان دریافتی آنها از حداقل دستمزد سالانه کمتر باشد. بر این اساس بازنشستگانی داریم که متناسب با سنوات بیمه پردازی و میانگین حقوق دو سال آخر اکنون باید دریافتی کمتری داشته باشند، اما تامین اجتماعی معادل حداقل دستمزد سالانه را به آنها پرداخت می‌کند.

کاکایی به این نکته نیز اشاره کرد که آنچه که تامین اجتماعی به عنوان حقوق و مزایا به بازنشستگان می‌پردازد مطابق قانون بوده و مصوبه هیات وزیران را با مشاوره کانون عالی بازنشستگان دارد و گفت: تامین اجتماعی به هیچ عنوان نمی‌تواند حقوق و مزایای بازنشستگان را کم و یا زیاد کند.

وی با بیان اینکه هرگونه افزایش دریافتی و مستمری بازنشستگان نیازمند مصوبه قانونی است و به علاوه باید منابع و پشتوانه مالی آن نیز دیده شود، یادآور شد: تامین اجتماعی یک سازمان بین نسلی بوده و نمی‌تواند تمام آنچه که در اختیار دارد و متعلق به نسل‌های آتی نیز هست را بدون برنامه مصرف کند و فقط نگاهش به امروز باشد.

مدیرکل تامین اجتماعی استان کرمانشاه از وجود حدود ۴.۵ میلیون مستمری بگیر تامین اجتماعی در کشور یاد کرد که پرداختی ماهانه به آنها نزدیک به ۴۳ هزار میلیارد تومان بوده و رقم بسیار زیادی است و عنوان کرد: افزایش مستمری بازنشستگان نیازمند منابع مالی قابل توجه است که باید دیده شود.

کاکایی از برنامه برای افزایش دوباره متناسب سازی حقوق بازنشستگان براساس برنامه هفتم توسعه یاد و ابراز امیدواری کرد با این طرح وضعیت معیشتی مستمری بگیران تا حدودی بهبود یابد.

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    Markets

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد