چه میزان حبوبات در گمرکات مانده است؟
رئیس هیات مدیره انجمن حبوبات از تامین نشدن ارز واردات حبوبات برای تجار و احتمال فساد ۵۰۰۰ تن کالا در گمرکات خبر داد.
تامداوود لپه چی در نشست خبری که امروز برگزار شد، اظهار کرد: سرانه مصرف حبوبات در کشور ۱۰ کیلو است، در حالی که سرانه مصرف حبوبات در دنیا ۱۳ کیلو است.
وی با اشاره به اینکه در سال بین ۶۵۰ تا ۷۰۰ هزار تن حبوبات در کشور تولید می شود، افزود: نیاز کشور به حبوبات در سال حدود ۹۷۰ هزار تن است که ۷۰ درصد آن تولید داخل و ۳۰ درصد وارداتی است. عدس ۵۰ درصد وارداتی، نخود و لپه نیز به همین صورت است. انواع لوبیا ۳۰ درصد وارداتی و ۷۰ درصد تولید داخل است.
رئیس هیات مدیره انجمن حبوبات به آمار واردات حبوبات اشاره کرد و افزود: سال ۱۴۰۰ حدود ۲۰۰ هزار تن واردات حبوبات داشتیم. سال ۱۴۰۱، حدود ۲۴۳ هزار تن، سال ۱۴۰۲ به ۱۸۸هزار تن و در ۴ ماهه ۱۴۰۳ به ۵۰ هزار تن رسید.
وی همچنین به آمار صادرات حبوبات نیز اشاره کرد و گفت: سال ۱۴۰۱، ۸۰۰۰ تن صادرات حبوبات داشتیم. سال ۱۴۰۲ این عدد به ۹۱ هزار تن رسید. برای سال ۱۴۰۳ هنوز آماری در دست نیست.
لپه چی همچنین اضافه کرد:افزایش قیمت حبوبات در ماههای قبل به دلیل افزایش قیمت جهانی حبوبات و افرایش نرخ ارز از ترجیحی به نیمایی است.
وی در ادامه گفت:۵۰ هزار تن کالای حبوبات در گمرکات کشور بود که ۴۵ هزار تن آن ترخیص شد و ۵۰۰۰ تن مابقی حدود ۱۰ ماه است که در گمرک مانده است تا تجار تخصیص ارز بگیرند. بخشی از این کالاها تخریب شده و بخشی نیز در حال فساد است. براینخود بخشنامهای اخیرا صادر شده، ولی برای ترخیص عدس و لوبیا هنوز بخشنامهای در دست نیست.
رئیس هیات مدیره انجمن حبوبات همچنین عنوان کرد: تجار حبوبات ایران از بهمن ماه سال گذشته یعنی حدود ۷ ماه است ارز نگرفتهاند در حالی که کالاهایشان را در بازار فروختهاند. معاون وزیر جهادکشاورزی وعده داده که تا پایان هفته پرداختی ها صورت گیرد. اگر تا پایان هفته این ارز پرداخت نشود و وزارت جهادکشاورزی هم فکری نکند برای تجار مشکلاتی ایجاد خواهد شد.
لپه چی در پایان گفت: سال ۱۴۰۱، ۹۰۰ هزار هکتار زمین زیر کشت حبوبات داشتیم که این عدد در سال ۱۴۰۲ به ۷۵۰ هزار هکتار رسید./ایسنا
انتهای پیام
دیدگاه تان را بنویسید