کنترل بازار ارز در اختیار دلالان است/ ناکارامدی مدیریتی بانک مرکزی عامل آشفتگی بازار ارز و طلا

کد خبر: 169365

مردم برای اموری چون مسافرت، گردشگری، درمان، تحصیل و... در خارج از کشور نیاز به ارز دارند و بانک مرکزی موظف است ارز مورد نیاز را به جامعه تزریق کند و دست دلالان ارز را کوتاه کند...سیاست‌های فعلی بانک مرکزی اشتباه است، متاسفانه نوعی ناکارآمدی و ضعف در سیستم مدیریتی بانک مرکزی بر آشفتگی و بحران فعلی بازار ارز و سکه افزوده است.اینکه بگوییم مافیای اقتصادی یا جریانی ضد انقلاب این وضعیت را هدایت می‌کنند تحلیل درستی نیست، مشکل اصلی در سیستم اقتصادی و مدیریت اقتصادی ماست

کنترل بازار ارز در اختیار دلالان است/ ناکارامدی مدیریتی بانک مرکزی عامل آشفتگی بازار ارز و طلا
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با تاکید براینکه نوسان شدید بازار ارز تولیدکنندگان و صادرکنندگان را به شدت متضرر ساخته است، خاطرنشان ساخت: افزایش نرخ سودبانکی، تزریق ارز مصرفی و مورد نیاز مردم و جذب نقدینگی اضافی از طریق ارائه اوراق مشارکت راهکارهای مناسب حل بحران موجود است.
«موسی‌الرضا ثروتی» در گفت‌و‌گو با خبرنگار سرویس اقتصادی «فردا» با اشاره به سیاست بانک مرکزی در محدود کردن ارائه ارز مسافرتی و ارائه آن با قیمتی معادل ارز در مناطق آزاد که زمینه ۳ نرخی شدن ارز در بازار را فراهم ساخته است، گفت: در بودجه سال ۹۰ نرخ ارز ۱۰۵۰ تومان پیش بینی و مقرر شد که دولت سیاست ارز شناور و مدیریت شده را اتخاذ کند یعنی حتی در صورت کاهش یا افزایش قیمت ارز، تفاوت زیادی با قیمت پیش بینی شده در بودجه سالانه نداشته باشد.
نماینده بجنورد در مجلس با بیان اینکه نوسان شدید قیمت ارز تولید کنندگان و صادرکنندگان را به شدت متضرر ساخته است، تصریح کرد: سیاست‌های فعلی بانک مرکزی جوابگوی حل بحران موجود نیست و این بانک به عنوان سیاستگذار پولی و مالی کشور باید چند اقدام اساسی در این رابطه انجام دهد.
وی افزود: در اولین گام باید نرخ سود بانکی افزایش یابد، اگر مردم مطمئن باشند که سپردن پول در بانک‌ها برای آن‌ها سودآوری دارد به جای اینکه پول خود را در بازار ارز به کار گیرند آن را در اختیار بانک‌ها قرار می‌دهند.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس وجود نقدینگی اضافی در کشور را عامل موثری در نوسان بازار ارز و سکه دانست و تاکید کرد: یک راه برای جذب این نقدینگی اضافی، ارائه اوراق مشارکت با قیمتی بالا‌تر از تورم فعلی است، یعنی با احتساب تورم موجود که حدودا ۱۹ و نیم درصد است اگر این اوراق با ۲۰ درصد سود به مردم داده شود قطعا این نقدینگی اضافی از بازار ارز یه سمت اوراق مشارکت سوق پیدا می‌کند.
ثروتی با بیان اینکه بانک مرکزی در گام بعدی باید ارز مصرفی و مورد نیاز مردم را به جامعه تزریق کند، خاطرنشان ساخت: بهرحال مردم برای اموری چون مسافرت، گردشگری، درمان، تحصیل و... در خارج از کشور نیاز به ارز دارند و بانک مرکزی موظف است ارز مورد نیاز را به جامعه تزریق کند و دست دلالان ارز را کوتاه کند.
نماینده اصولگرای مجلس با تاکید براینکه بانک مرکزی و مدیریت آن قدرت بالانس کردن این راهکار‌ها را ندارند، گفت: سیاست‌های فعلی بانک مرکزی اشتباه است، متاسفانه نوعی ناکارآمدی و ضعف در سیستم مدیریتی بانک مرکزی بر آشفتگی و بحران فعلی بازار ارز و سکه افزوده است.
وی ادامه داد: اینکه بگوییم مافیای اقتصادی یا جریانی ضد انقلاب این وضعیت را هدایت می‌کنند تحلیل درستی نیست، مشکل اصلی در سیستم اقتصادی و مدیریت اقتصادی ماست که به خوبی نمی‌تواند این وضعیت آشفته را کنترل کند، دست‌های اقتصادی هم وجود دارند که تلاش می‌کنند از این اوضاع نابسامان برای کسب سود بیشتر استفاده کنند.
ثروتی خاطرنشان ساخت: با تغییر سیاست‌های فعلی بانک مرکزی، قطعا کنترل وضعیت موجود امکان پذیر خواهد بود و باید سریعا در این راستا اقدام شود.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد