افزایش تمایل به خشونت در دختران
معصومه ابتکار در نشستی با وزیر بهداشت درباره مسائل مربوط به سلامت زنان، گفت: یقینا وزارت بهداشت یکی از مهمترین دستگاههای فعال در حوزه زنان و خانواده است و خوشحالیم که امروز میتوانیم مباحثی را در اینجا طرح کرده و همکاریهای جدی را در طول برنامه ششم و دولت دوازدهم با این وزارتخانه داشته باشیم.
خبرگزاری مهر: معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با تاکید بر ارائه آموزشها در زمینه آسیبهای اجتماعی، گفت: سیاست عدم طرح این آسیبها منجر به بروز اتفاقات پنهانی در جامعه شده است.
معصومه ابتکار در نشستی با وزیر بهداشت درباره مسائل مربوط به سلامت زنان، گفت: یقینا وزارت بهداشت یکی از مهمترین دستگاههای فعال در حوزه زنان و خانواده است و خوشحالیم که امروز میتوانیم مباحثی را در اینجا طرح کرده و همکاریهای جدی را در طول برنامه ششم و دولت دوازدهم با این وزارتخانه داشته باشیم.
وی با بیان اینکه بحثهای مربوط به زنان ابعاد مختلفی دارد افزود: یکی از مهمترین مباحث، حضور زنان در بخشهای مدیریتی وزارت بهداشت است که امیدواریم هم در سطح آموزش و در دانشگاههای علوم پزشکی به این موضوع توجه شود. بحث حضور ۳۰ درصد زنان در بخشهای مدیریتی این وزارتخانه کف انتظارات جامعه زنان است و فکر میکنم وزارت بهداشت به راحتی میتواند هدفگذاری ۳۰ درصد را در همه سطوح مدیران عالی، میانی و اجرایی انجام دهد.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه در طول برنامه ششم باید بتوانیم اهداف برنامه و اهداف طرح شده در سیاستهای کلی خانواده ابلاغی مقام معظم رهبری و برنامههای دولت را به وسیله یک سری شاخصهای تخصصی تعریف و بر اساس آن حرکت کنیم ادامه داد: یکی از درخواستهایمان این است که شاخصهای تخصصی در حوزه بهداشت را به ما معرفی کنید تا ما بتوانیم این شاخصها را با شاخصهای جهانی مقایسه کنیم. در حال حاضر یک سری شاخصهای جهانی داریم که اخیرا یکی از گزارشات آنها در حوزه شکاف جنسیتی در چهار حوزه بهداشت، آموزش، مشارکت سیاسی و مشارکت اقتصادی منتشر شد.
ابتکار همچنین گفت: بنابراین اگر بتوانیم شاخصهایمان را در حوزه بهداشت ایجاد کنیم و آمار درستی ارائه دهیم در رتبههای انتهایی قرار نخواهیم گرفت. متاسفانه در حال حاضر جزو پنج کشور انتهایی لیست هستیم. بر این اساس فکر میکنم به دلیل نقصهای آماریمان که ناشی از دقیق نبودن شاخصهاست نمیتوانیم پیشرفتهای جمهوری اسلامی ایران را در حوزه زنان به زبان علمی و آماری بیان کنیم. حال اگر بتوانیم شاخصهای تخصصی حوزه بهداشت را داشته باشیم میتوانیم بر اساس آنها در حوزه زنان حرکت کنیم.
آموزش؛ مهمترین اقدام برای پیشگیری از بیماریهای جسمی و روانی
ابتکار با بیان اینکه مهمترین مسئله برای پیشگیری از بیماریها اعم از جسمی، روانی و رفتارهای پرخطر «آموزش» است، گفت: مقام معظم رهبری هم دستور دادند که ساز و کار خاصی در این حوزه ایجاد و هر سه ماه یکبار گزارش آن ارائه شود، متاسفانه اکنون آموزشهای لازم در حوزه مهارتهای زندگی اعم از خودمراقبتی، بهداشت و ... در نظام آموزش و پرورش کمرنگ است. این موضوع باعث میشود که از همان دوران نوجوانی افراد در معرض آسیب قرار گیرند و تصمیمات نادرست اتخاذ کنند.
ابتکار با بیان اینکه علاقهمندیم با وزارت بهداشت در حوزه آموزش و پرورش، دانشگاهها و در بحث سلامت و به ویژه سلامت زنان و خصوصا بحث بهداشت باروری کار کنیم، گفت: وزارت بهداشت طرحی را با عنوان مدارس مروج سلامت ایجاد کرد که اگر موافق باشید کارگروهی ایجاد کنیم تا نتایج این طرح را بررسی کند و بتوانیم با همکاری یکدیگر ساز و کاری در این حوزه به صورت فراگیرتر ایجاد کنیم. در عین حال بتوانیم با وزارت آموزش و پرورش تفاهمی سه جانبه در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی داشته باشیم.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکهبرای اصلاح رفتار راهی جز ارائه آموزش صحیح و بازدارنده نداریم، ادامه داد: آموزش صحیح و اصولی میتواند بسیار موثر باشد. در این زمینه با دکتر گویا رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت نشستی داشتیم و اعلام آمادگی کردند که به ویژه در حوزه HIV آموزشهایی را در سطوح مختلف ارائه دهیم.
افزایش تمایل به خشونت در دختران
ابتکار با اشاره به لزوم توجه به حوزه تعادل روحی و روانی و سلامت روان و پیشگیری از خشونت و ارائه آموزشهای مربوط به مهارتهای دوران بلوغ اظهار کرد: ما باید بر روی بحث خشونت در جامعه کار کنیم. متاسفانه پیمایشها نشان میدهند که تمایل به خشونت در دختران رو به افزایش بوده است. حال لازمه پیشگیری از آن ارائه آموزشهای مناسب است. امیدوارم در بحث مهارتهای دوران بلوغ بتوانیم اقدامات درست و موثری انجام دهیم و کارگروهی را در این زمینه ایجاد کنیم.
ابتکار با بیان اینکه یکی از اقدامات موفق وزارت بهداشت راه اندازی کلینیکهای سلامت خانواده بوده است که در حال حاضر به موانعی برخورد کرده است، گفت: باید توجه کرد که با ارائه خدمات مربوط به سلامت خانواده میتوان بخش مهمی از معضلات خانواده قبل و بعد از ازدواج را حل کرد. در کنار این موضوع ارائه محتوای آموزشی مناسب برای زوجهای جوان نیز از تکالیف سیاستهای کلی خانواده است که بتوانیم آموزشهای مناسبی را در پنج سال ابتدای زندگی به زوجهای جوان ارائه دهیم. ما در این زمینه آمادگی داریم تا به وزارت بهداشت کمک کنیم.
اعلام آمادگی معاونت زنان و خانواده برای کمک بهداشتی و درمانی به کودکان کار
وی با بیان اینکه در عین حال بحث غربالگری درمان موقت و رسیدگی به کودکان کار از زاویه بهداشتی و درمانی یکی از مباحث مهم است، گفت: ما در این زمینه آمادگی کمک داریم و آمادهایم تا برای رسیدگی بهداشتی به این کودکان و پیشگیری از آسیبهایی که در معرض آن قرار دارند کمک کنیم. زمانی که در شورای شهر بودم پیمایشی درباره کودکان کار انجام دادیم که نشان داد میزان هپاتیت C و اعتیاد در این کودکان بالا است. همچنین آنها در معرض تعرضهای جنسی گسترده هستند و دخترانی را میبینیم که در سنین پایین باردار میشدند، بنابراین میتوان از منظر بهداشتی به این موضوع توجه کرد و با کمک سازمان بهزیستی و وزارت کار برنامه مشترکی را برای چهار سال آینده در این حوزه پایه ریزی کنیم تا گام موثری در این حوزه برداشته شود.
ابتکار در ادامه صحبتهایش گفت: در حوزه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی سیاست عدم آموزش و یا عدم طرح موضوعات و آسیبها در طی ۴۰ سال گذشته منجر به بروز اتفاقات و آسیبهای پنهانی شده است، بنابراین در حال حاضر باید این آموزشها را در دوره نوجوانی ارائه کنیم. در گذشته آقای دکتر مرندی اعلام میکردند که برخی میگویند برای حفظ حیاء و عفت نباید این موضوعات را طرح کرد اما این در حالیست که اتفاقا برای حفظ حیاء و عفت باید این آموزشها را به نوجوانان و جوانان ارائه داد، زیرا این موضوع مانند یک مسئله زیر پوستی روز به روز بیشتر رشد میکند. آسیبهایی که دائما در جامعه شاهدش هستیم ناشی از همین سیاست بوده و اختلالات روانی، طلاق و ... ناشی از آسیبهایی است که نوجوانان ما بدون اطلاع انجام میدهند و باید برای آن فکری کرد. به نظر من بهترین زاویه کار هم نگاه بهداشتی است، بنابراین باید سیاست انکار آسیبها را کنار بگذاریم.
مدارس ابتدایی در مقاطع اول تا سوم معلم ورزش ندارند
وی ادامه داد: البته نیازی نیست که همه موضوعات را رسانهای کنیم اما باید وظیفه خود را در این حوزه انجام دهیم. تقاضای من از وزارت بهداشت این است که با همکاریهایی که ایجاد شده حتما در این حوزه یک برنامه ریزی اصولی انجام گیرد. در حال حاضر وزارت آموزش و پرورش یک شبکه اینترانت راه اندازی و این مسائل را برای پدر و مادرها طرح میکند. بنابراین تقاضا دارم همه بخشهای مرتبط این موضوع را جدی گرفته و روی آن کار کنیم.
وی تاکید کرد: در عین حال ما اعلام آمادگی میکنیم که در حوزه پیشبرد و گسترش کلینیکهای سلامت خانواده کمک کنیم. بنابراین در حال حاضر زیرساختی در این حوزه ایجاد شده است و باید بتوانیم آن را با همکاری وزارت بهداشت گسترش میدهیم. در عین حال لازم است یک تفاهم سه جانبه با وزارت ورزش و جوانان داشته باشیم. متاسفانه در حال حاضر مدارس ابتدایی ما در مقطع اول تا سوم معلم ورزش ندارند و هیچ کس هم صدایش در نمیآید و باید در این زمینه اقدامی انجام دهیم.
مرگومیر مردان ایرانی بیشتر از زنان/افزایش چاقی و دیابت در مدارس
دکتر محمدباقر لاریجانی در نشست وزیر بهداشت با معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه میان زنان و مردان در حوزه بیماریهای غیرواگیر تفاوتهایی وجود دارد، گفت: کمیتهای در وزارت بهداشت برای پیگیری موضوعات مرتبط با بیماریهای غیرواگیر ایجاد شده که اهداف متعددی را اعم از کاهش مرگ و میر، کاهش چاقی و ... دنبال میکند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر اطلاعات ۲۹۰ بیماری و ۶۰ عامل خطر را در تمام کشور داریم، افزود: در کشور ما میزان مرگ و میر در مردان بیش از زنان است. این در حالیست که میزان بروز برخی بیماریها مانند دیابت در زنان بیشتر از مردان بوده است. همچنین درصد شیوع چاقی در زنان ۳۰ درصد است. یعنی یک چهارم جمعیت کشور ما چاقند و زنان نیز بیش از مردان چاق هستند.
وی با بیان اینکه سیر فزاینده بیماری دیابت را در زنان شاهدیم گفت: وضعیت زنان از نظر شیوع دیابت بدتر از مردان است. همچنین ۳۰ درصد جمعیت ما مبتلا به فشارخون هستند که این بیماری در جمعیت زنان بیشتر است. در عین حال یک چهارم کشور ما از افزایش چربی خون رنج میبرند که در این میان این بیماری زنان بیشتری را درگیر کرده است.
لاریجانی با بیان اینکه ۹۰ درصد جمعیت کشور فعالیت فیزیکی ندارند و این میزان در زنان بسیار بیشتر است، گفت: زنان فکر میکنند کارِ خانه نوعی فعالیت فیزیکی است، اما چنین تصوری اشتباه است. باید توجه کرد که کافی نبودن فعالیت فیزیکی مشکل تمام جمعیت کشور ماست؛ به طوریکه در تمام افراد اعم از دانش آموز تا افراد سالخورده وضعیت فعالیت فیزیکی نامناسب است. در عین حال میزان شیوع چاقی و دیابت در مدارس هم بالا رفته است.
وی با بیان اینکه در برخی استانها تفاوت چشمگیری میان بیماریهای زنان و مردان وجود دارد، گفت: باید به طور جدی در حوزه سلامت بانوان کار کنیم. ما در پیوست NCD اطلاعاتی داریم که نشان میدهد وضعیت سلامت روان در زنان مناسب نیست و حتی در برخی ریسکفاکتورها مانند سیگار کشیدن شاهدیم که در زنان در حال افزایش است. بنابراین باید اقدامات موثری در این زمینه انجام دهیم.
در بخش دیگری از این مراسم دکتر ساره محمدی - مشاور وزیر بهداشت در امور زنان، گفت: میزان امید به زندگی زنان ۷۴ سال است. همچنین ۱۰ درصد جامعه دختران ما زیر ۶ سال، ۲۰ درصد دانش آموز و ۲۰ درصد جوان هستند. همچنین بیشترین جمعیت زنان ما را افراد میانسال تشکیل میدهند که ۴۱.۷ درصد را به خود اختصاص میدهند و ۹.۵ درصد زنان ما نیز سالمندند.
وی با بیان اینکه میزان امید به زندگی در زنان سالمند رو به افزایش است، گفت: بیماریهای قلبی - عروقی، سرطانها و حوادث به ترتیب از جمله علل مرگ و میر زنان در کشور محسوب میشود که در برخی از آنها عوامل زمینهای مانند فشار خون، دیابت و چاقی نیز موثر است.
محمدی ادامه داد: بار اصلی سرطانها در زنان بر عهده سرطان «برس» و دهانه رحم است. در عین حال درباره میزان مرگ و میر مادران در سال ۸۶ شاهد بودیم که در هر ۱۰۰ هزار نفر میزان مرگ و میر مادران ۲۴.۷ درصد بوده است که این میزان در سال ۹۵ به ۱۸.۱ درصد رسیده است.
وی با اشاره به برخی علل ناتوانی زنان، گفت: بیماریها، اختلالات روانی، مشکلات تغذیهای و یائسگی از جمله علل ناتوانی زنان به شمار میآیند. در عین حال بالا بودن نرخ روزانه مصرف قلیان و سیگار و فعالیت جسمی ناکافی در میان زنان نگران کننده است.
محمدی با اشاره به برخی اولویتها در حوزه سلامت زنان، گفت: کاهش و پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی به ویژه سکته مغزی، پیشگیری از سرطانها به ویژه سرطان پستان، کاهش اختلالات روانی به ویژه افسردگی و پیشگیری از بیماریهای اسکلتی به ویژه پوکی استخوان، برخی از این اولویتها هستند. همچنین اصلاح شیوه زندگی، پیشگیری از رفتارهای پرخطر، استقرار نظام مراقبت از سلامت جوانان، ارتقاء دانش عمومی، ارائه خدمات باروری سالم، آموزشهای هنگام و پس از ازدواج، ارائه خدمات سلامت جنسی و خانواده، افزایش آگاهی عمومی در جهت پیشگیری از ناباروری و سقط، استقرار و گسترش کیفی خدمات سالمندان، پیگیری برنامههای ترویج تغذیه با شیر مادر و ... نیز از جمله مهمترین اولویتها در این حوزه هستند.
نشاط اجتماعی، دغدغه جدی وزارت بهداشت/ ایجاد شبکهای از سمنها در حوزه HIV
معاون اجتماعی وزیر بهداشت از ایجاد شبکهای از سازمانهای مردم نهاد در حوزه HIV خبر داد و گفت: همچنین باید کمیته فنی زنان و خانواده را با رویکرد سلامت بانوان در دبیرخانه شورای عالی سلامت ایجاد کنیم.
دکتر محمدهادی ایازی در نشست وزیر بهداشت با معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، گفت: در وزارت بهداشت اقدامات خوبی درباره بیماریهای غیرواگیر و تفاوت بیماریهای زنان با مردان انجام شده است. همچنین کاری را در حوزه آموزش پیش از ازدواج آغاز کردیم که در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی هم مطرح شد و در کشور اجرا میشود. در عین حال اقدامی هم در زمینه کانونهای اجتماع محور سلامت انجام دادیم که در این زمینه باید مشارکت بانوان بیشتر شود. در حال حاضر این موضوع در محلات به طور پایلوت انجام شده، اما باید گسترش یابد.
ایازی با بیان اینکه در حوزه HIV / ایدز شبکهای از سازمانهای مردم نهاد را تشکیل دادیم و مجوزش را از وزارت کشور دریافت کردهایم، گفت: بنابراین بستر خوبی برای فعالیت در این حوزه فراهم شده است. از طرفی فکر میکنم باید یک کمیته فنی زنان و خانواده با رویکرد سلامت بانوان در دبیرخانه شورای عالی سلامت ایجاد شود. همچنین پیشنهاد میکنم بر اساس موضوعات مطرح شده در این جلسه تفاهمنامهای میان وزارت بهداشت و معاونت زنان و خانواده تدوین شود.
ایازی با بیان اینکه در وزارت بهداشت چهار کارگروه مربوط به سلامت روان، سلامت جنسی و خودکشی و ... را داریم، گفت: بنابراین باید در این حوزهها فعالیت کنیم. به عنوان مثال لازم است در زمینههای پیشگیری از اقدام به خودکشی کارهایی انجام شود؛ به ویژه اینکه در حال حاضر اقدام به خودکشی در بین زنان کمی بالا رفته است. در عین حال باید به مسئله نشاط اجتماعی نیز توجه کرد. در این زمینه تیمهایی شکل گرفتهاند که موضوعات آن را دنبال میکنند و در برخی استانها اقداماتی را در این حوزهها آغاز کردهایم. به عنوان مثال در زمینه پیشگیری از خودکشی اقداماتی را در ایلام و کرمانشاه آغاز کردهایم.
ایازی با بیان اینکه موضوع نشاط اجتماعی دغدغه جدی ماست، گفت: در کمیتههای سلامت روان این موضوع را به ویژه در حوزه جوانان و نوجوانان دنبال میکنیم. همچنین در چهارچوب طرح "نماد" تفاهمنامهای را با آموزش و پرورش در حوزه دانشآموزی شکل دادیم. البته موضوع نشاط اجتماعی بحثی است که تمام مملکت باید درباره آن اقدام کنند.
در بخشی از این نشست دکتر صدرالسادات - معاون توسعه وزارت بهداشت نیز گزارشی را درباره نحوه توزیع مدیران وزارتی ارائه داد و گفت: بیش از ۵۵ درصد همکاران ما در وزارت بهداشت زنان هستند که ۷۳ درصدشان در رسته بهداشتی درمانی، ۱۱.۲ درصد به عنوان هیات علمی، بیش از ۱۰ درصد در رستههای اداری مالی و چهار درصد در رستههای آموزشی و فرهنگی فعالیت میکنند.
وی با بیان اینکه مجموعا ۱۱ هزار و ۸۵۱ پست مدیریتی دارای تصدی داریم، گفت: از این میزان ۴۶۶۰ نفر از زنان در این پستهای مدیریتی قرار دارند، یعنی ۶۱ درصد از این پستها در تصدی مردان و ۳۹ درصدشان در تصدی زنان است. حال از این تعداد از مدیران زن ۳۸ درصد مدیر پایه، ۲۳ درصد مدیر میانی و ۳۹ درصد مدیر عملیاتی هستند.
صدرالسادات ادامه داد: همچنین در حوزه وزارت بهداشت یک رئیس دانشگاه، ۲۱۱۲ رئیس اداره، ۹ رئیس بیمارستان، ۵۶۹ مدیر، ۴۴ رئیس دانشکده، ۳ مشاور وزیر، ۹۵ معاون مدیر و ۱۲۱ معاون دانشکده را زنان تشکیل میدهند. البته ما میتوانیم برای کیفیتر شدن مدیریتها تلاش کنیم.
توزیع سبدغذایی میان مادران دارای سوءتغذیه/ترویج زایمان ایمن در مناطق محروم
معاون بهداشت وزیر بهداشت با بیان اینکه احتمالا امسال تعداد سفیران سلامت مدارس و خانواده از مرز پنج میلیون نفر عبور میکند، برخی از اقدامات انجام شده در حوزه بهداشت زنان را تشریح کرد.
دکتر علیرضا رئیسی در نشست وزیر بهداشت با معصومه ابتکار - معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، با اشاره به برخی اقدامات انجام شده در حوزه بهداشت زنان، گفت: در این زمینه ارائه خدمات اورژانس مامایی، ترویج زایمان ایمن در مناطق محروم، راهاندازی واحدهای زایمانی، اجرای طرح اسکان مادران ساکن مناطق دورافتاده در کنار بیمارستانها و ... را انجام دادیم. همچنین با همکاری بنیاد علوی برای مادران مبتلا به سوء تغذیه در حاشیه شهرها سبد غذایی توزیع کردیم و همین کار را با همکاری کمیته امداد در روستاها و مناطق دورافتاده نیز انجام دادیم.
وی با بیان اینکه یکی از بحثهای مهم در حوزه بهداشت، سلامت باروری و سلامت جنسی است، افزود: این موضوعات از چند سال گذشته در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفته است؛ به طوریکه در سطح کشوری مربیانی برای این حوزه تربیت شدند. همچنین با توجه به اینکه ۵۰ درصد طلاقها در پنج سال ابتدایی زندگی رخ میدهند، در زمینه سبک زندگی نیز آموزشهایی را ارائه دادیم.
۱۵ درصد زوجهای ایرانی نابارورند
معاون بهداشتی وزیر بهداشت با بیان اینکه ۱۰ تا ۱۵ درصد زوجهای ایرانی نابارورند، گفت: در وهله اول باید توجه کرد که بسیاری از موارد ناباروری مربوط به شیوه زندگی، افزایش سن فرزندآوری و ... است.
وی با اشاره به ارائه آموزش به دو میلیون و ۵۰۰ هزار زوج نابارور، گفت: در همین راستا کتابها و بروشورهای مرتبط با این موضوع را به این زوجها ارائه دادیم. از طرفی وزارت بهداشت ۸۵ درصد از هزینههای درمان ناباروری را تحت پوشش قرار داده است. همچنین کار شناسایی زنان در معرض خطر در بارداریهای پرخطر نیز انجام شده است. باید توجه کرد که ۱۰ درصد از جمعیت زنان در سنین باروری در معرض بارداری پرخطر قرار میگیرند که ما آنها را شناسایی کرده و آموزش و خدمات لازم را به آنها ارائه میدهیم.
رئیسی با اشاره به اقدامات انجام شده در وزارت بهداشت برای کاهش سزارین، گفت: با اقداماتی که در این زمینه انجام شد و با تسهیلاتی که ارائه شد، آمار سزارین از ۵۶.۷ درصد به ۵۰ درصد رسیده است. از طرفی وزارت بهداشت کار فرهنگسازی برای ترویج زایمان ایمن از طریق برگزاری کلاسها و ارائه آموزشهای مرتبط را انجام میدهد. باید توجه کرد که در استانهای کوچک کشور شاهد مشارکت ۶۰ تا ۷۰ درصدی مادران در این آموزشها هستیم، اما در استانهای بزرگتر میزان مشارکت ما کمتر بوده و نزدیک به ۴۰ درصد است. در عین حال اپلیکیشنهای موبایلی طراحی شدهاند که آموزشهای لازم را به مادران باردار ارائه میکنند و استقبال از آنها در استانهای کوچکتر بسیار بالا بوده است.
سفیران سلامت وزارت بهداشت امسال پنج میلیونی میشوند
رئیسی با اشاره به بحث مدارس مروج سلامت، گفت: این مدارس پنج جزء دارند و آموزشهای مرتبط با سلامت را بر اساس خدمات بالینی، سلامت محیط مدرسه، بهبود تغذیه، تحرک فیزیکی در مدارس، خدمات سلامت روان در مدارس و مشارکت والدین و جامعه پیش میبرند. همچنین باید توجه کرد که در بحث سفیران سلامت در حال حاضر یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر سفیر سلامت دانش آموزی داریم و مجموعا چهار میلیون و ۲۰۰ هزار سفیر سلامت مدارس و خانواده داریم که بستری ارزان، مهم و موثر در حوزه سلامت است و فکر میکنم امسال تعداد این سفیران سلامت از مرز پنج میلیون نفر عبور کند.
وی ادامه داد: باید توجه کرد که در آغاز طرح مدارس مروج سلامت، تعداد این مدارس ۷۲ مدرسه بود و هر یک از آنها که یکی از حوزههای پنج گانه را اجرا میکردند و یک ستاره میگرفتند. به طوریکه در سال ۹۵، ۱۳ هزار مدرسه ستارهدار داشتیم و ۲۶۶۶ مدرسه پنج ستاره داریم و احتمالا امسال تعداد این مدارس به ۱۹ هزار مدرسه مروج سلامت برسد.
آمادگی وزارت بهداشت برای توسعه طرح حمایت تغذیهای از زنان باردار و شیرده در مناطق محروم
رئیسی خطاب به معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، گفت: در گذشته تفاهمنامهای با معاونت شما در زمینه ساماندهی مشاورههای پیش از ازدواج امضا کردیم که در زاهدان و گلستان اجرا شد و ۳۰ هزار زوج تحت پوشش این طرح قرار گرفتند. فکر میکنم میتوانیم با همکاری شما این طرح را گسترش دهیم. همچنین طرح حمایتهای تغذیهای از زنان باردار و شیرده در مناطق محروم و در استانهای زاهدان، کرمان و هرمزگان انجام شد و این آمادگی وجود دارد تا آن را گسترش دهیم.
رئیسی با اشاره به بحث کلینیکهای سلامت خانواده نیز گفت: برای این کلینیکها ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار اختصاص داده شد که ۱۵۰ میلیون آن برای هلال احمر و ۵۰ میلیون هم برای مرکز مطالعات ملی بود، اما از آنجایی که این میزان بودجه با سرفصلهای هزینهای تطابق نداشت، آن را برگشت دادند.
رئیسی همچنین گفت: ما از سه سال گذشته ۲۶۰۰ کارشناس بهداشت روان و ۱۳۰۰ کارشناس تغذیه را در مراکز جامع سلامت مستقر کردیم که این اقدام آثار خوبی در پی داشته است. در عین حال تا کنون ۹۲۰ هزار ارزیابی اختلالات عملکردی جنسی، ۸۸۶ هزار غربالگری سرطان دهانه رحم، ۲۹۲ هزار ارزیابی خشونتهای خانگی و ... را انجام دادهایم
۳۹ درصد مدیریتها در وزارت بهداشت در تصدی زنان
معاون توسعه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ۱۱ هزار و ۸۵۱ پست مدیریتی دارای تصدی در وزارت بهداشت داریم که ۴ هزار و ۶۶۰ نفر زن در این پستهای مدیریتی قرار دارند، یعنی ۳۹ درصد مدیریتها در تصدی زنان است.
دیدگاه تان را بنویسید