وزیر بهداشت: نیازمند هیچ کشوری در نظام سلامت نیستیم
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه برای هیچ خدمتی در نظام سلامت نیازمند هیچ کشوری در جهان نیستیم، گفت: ۹۷ درصد از داروهای مورد نیاز کشور را در داخل تولید میکنیم.
خبرگزاری فارس: سعید نمکی در آیین گرامیداشت بیست و پنجمین سال تأسیس دانشگاه علوم پزشکی ارتش، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای ارتش، اظهار داشت: به روح پرفتوح شهدای عملیات تروریستی سیستان و بلوچستان که به دست کثیف تروریستها به فیض شهادت رسیدند، درود میفرستم و این حادثه این پیام را داشت که آنهایی که ما را به حمایت از تروریسم متهم میکنند، خودشان در دنیا تروریسم را اشاعه میدهند.
وی با اشاره به فرارسیدن چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: انقلاب اسلامی دستاوردهای عظیمی به ویژه در حوزه سلامت برای کشور داشت. در سال ۵۷ در شاخصهای تندرستی و نظام سلامت در جایگاه مناسبی قرار نداشتیم و وضعیت امروز کشور، قابل مقایسه با گذشته نیست و دستاوردهای حوزه سلامت، در عرصه بین المللی به شدت مورد تایید سازمانهای بین المللی بوده است.
وزیر بهداشت افزود: در سال ۵۷ از هر ۱۰۰۰ تولد زنده، ۱۳۱ نفر به یک ماهگی و ۱۲۰ نفر به یک سالگی نمیرسیدند و از هر ۱۰۰ هزار مادر باردار، ۲۴۷ نفر به دلیل عوارض حاملگی و زایمان از بین میرفتند، در کشور ۱۴۷۰۰ پزشک ایرانی و خارجی فعالیت داشتند، ۶۱۰ دانشجوی پزشکی در سال ۵۷ مشغول به تحصیل و ۷ دانشگاه علوم پزشکی در کشور موجود بود، اما امروز با افتخار میتوانیم بگوییم که تمامی شاخصهای حوزه سلامت از جمله کاهش مرگ و میر گروههای آسیب پذیر به ویژه زنان و کودکان، به یک دهم سالهای اول انقلاب کاهش یافته و تمام زیرساختهای حوزه سلامت حداقل ۱۰ برابر آن دوران افزایش یافته است.
نمکی خاطرنشان کرد: با همدلی، همراهی و همسویی و هم افزایی تمام نیروهای انقلاب اسلامی به دستاوردهای بزرگ حوزه سلامت رسیدیم و توانستیم در بین ۲۳ کشور شرق مدیترانه از نظر شاخصهای تندرستی، رتبه اول را بدست بیاوریم، اما امروز عوامل خطر و همچنین بیماریهای غیرواگیر نسبت به بیماریهای واگیر در نظام سلامت، بسیار پیچیده است، چون در دوران گذشته با ۵ دلار، فرزندان مان را علیه ۶ بیماری مهلک مسری قابل پیشگیری با واکسن، واکسینه میکردیم و در کنار فراهم کردن امکاناتی مانند جاده، برق، تلویزیون و داشتن یخچال و نگه داشتن غذا در یخچال، وزارت بهداشت نقش محوری و اصلی داشت.
وی از دیابت، سرطان، بیماریهای قلبی و عروقی، فشار خون، سلامت روان، سالمندان و بهداشت حاشیه شهرها به عنوان مشکلات جدید نظام سلامت یاد کرد و حل آن را نیازمند وحدت، همدلی و هم افزایی بین بخشی در عرصه ملی دانست.
وزیر بهداشت تصریح کرد: ایران یکی از بهترین کشورهای منطقه در حوزه آموزش پزشکی است و امروز بیش از ۸۵ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی در کشور وجود دارد و برای هیچ خدمتی در نظام سلامت نیازمند هیچ کشوری در جهان نیستیم و ۹۷ درصد از داروهای مورد نیاز کشور را در داخل تولید میکنیم که دستاوردهای بزرگ و درخشانی است.
نمکی تاکید کرد: دانشگاه علوم پزشکی ارتش با تحربه گرانبهایی که در دوران دفاع مقدس در حوزه طب رزمی داشت، امروز میتواند به عنوان یکی از محورهای اصلی آموزش در مدیریت تروما به دانشگاههای علوم پزشکی کشور کمک کند.
وی با بیان اینکه آمده ام تا دیوارهای بین دانشگاهها و جامعه را بردارم، افزود: بین دانشگاه علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی، اصفهان، شیراز و حتی دانشگاه آزاد اسلامی باید دیوارها را برداریم؛ امروز روز وحدت و همگرایی در حوزه سلامت و آموزش پزشکی است. به عنوان وزیر بهداشت تلاش خواهم کرد اول دیوارهای بین دانشگاهها و بعد بین دانشگاهها و مردم را بردارم.
وزیر بهداشت ضمن تاکید بر لزوم تربیت دانشجویان جامعه محور در کشور، گفت: متاسفانه در حال حاضر دانشجویان رشتههای علوم پزشکی، بیمارستان محور تربیت میشوند در حالیکه باید دیوارهای بتنی بین دانشگاهها و جامعه را برداریم. امروز مولفههای اجتماعی موثر بر سلامت از تمام عوامل اثرگذار بر سلامت، مهمتر هستند و دانشجویان علوم پزشکی در رشتههای مختلف باید با این مولفهها آشنا شوند.
نمکی اضافه کرد: باید دانشجویان را با مهارتهایی مجهز کنیم که در نظام ارائه خدمت به این مهارتها نیاز دارند و باید بدانیم چه کسی را در چه مقطعی و زمانی با چه مهارتی در کجا با چه هزینهای توسط چه کسی و برای کدام جایگاه نظام ارائه خدمت، تربیت میکنیم. باید نسبت تحصیلات تکمیلی و پایه، متناسب و منطقی باشد و نمیتوانیم منابع کشور را به سمتی ببریم که نیروهایی تربیت شوند که جایگاه آنها را در نظام ارائه خدمت تعریف نکرده ایم.
وی یادآور شد: متاسفانه در حال حاضر در کشور طبیب تربیت میکنیم نه حکیم که این نقصان بزرگی است. حکیم، طبیب جامعه نگر است و باید سعی کنیم در کشوری با این فرهنگ دیرینه ارزشمند به جای طب به حکمت نیز بپردازیم و آموزشها باید با فرهنگ دیرینه کشور به ویژه در شناساندن بزرگان طب ایران آمیخته شوند.
وزیر بهداشت با اشاره به دستاوردهای کشور در حوزه پژوهش علوم پزشکی، خاطرنشان کرد: متاسفانه هنوز در حوزه پژوهش جزیرهای عمل میکنیم و مراکز پژوهشی کشور از همدیگر بی خبر هستند و به هم متصل نیستند و لازم است که محورهای پژوهش را در سطح کلان بر اساس نیازهای نظام ارائه خدمت، تعریف کرده و منابع را به سمت آن هدایت کنیم.
نمکی در پایان با بیان اینکه آماده هر نوع کمکی برای اعتلا و ارتقای دانشگاه علوم پزشکی ارتش هستیم، گفت: دانشگاه علوم پزشکی ارتش میتواند یکی از اهرمهای اصلی کمک به نظام سلامت باشد.
دیدگاه تان را بنویسید