تلآویو نگران گام بعدی مسکو
به اعتقاد یک رسانه عبری زبان این نگرانی وجود دارد که روسیه از تعهد قدیمی خود به حفظ امنیت اسرائیل شانه خالی کرده باشد.
به اعتقاد یک رسانه عبری زبان این نگرانی وجود دارد که روسیه از تعهد قدیمی خود به حفظ امنیت اسرائیل شانه خالی کرده باشد.
روزنامه عبری زبان یدیعوت آحارانوت در گزارشی که شنبه شب منتشر شد، اعلام کرد، اسرائیل نگران گام بعدی روسیه است، چون شاهد آن هستیم که مسکو از تعهدات قدیمی خود در رابطه با حفظ امنیت اسرائیل به تدریج شانه خالی کرده و خواستار اعمال تحریم علیه آن است.
به نوشته این رسانه عبری زبان، سخنرانی پنج شنبه شب سفیر و نماینده روسیه در سازمان ملل متحد در شورای امنیت و درخواست وی برای اعمال تحریم علیه اسرائیل به دلیل عدم اجرای قطعنامه شورای امنیت مربوط به آتش بس در نوار غزه نماد این تحول میباشد.
در بخش دیگری از این نوشتار آمده است درخواست نماینده دائم روسیه در سازمان ملل بیانگر شکلگیری مرحله جدید و نگران کنندهای در تنشهای روز افزون بین اسرائیل و روسیه است.
ایتمار ایشنر نویسنده آن میافزاید گسترش روابط امنیتی بین روسیه و ایران، نگرانیهای در قدس را صد چندان میکند، در حالی که عدم محکومیت حمله بی سابقه ایران علیه اسرائیل که با 350 فروند هواپیمای بدون سرنشین، موشک کروز و بالستیک انجام گرفت نیز به شدت اسرائیل را از مواضع روسیه سرخورده و ناامید کرد.
ایشنر افزود: محافل و نهادهای اسرائیلی با نگرانی خواصی مواضع و اظهارات مسکو از 7 اکتبر به بعد را دنبال میکنند و نگران آن هستند که گامهای بعدی مسکو به تدریج منجر به تشدید واکنشهای روسیه علیه اسرائیل شود. این در حالی است که روسیه هیچ نوع همدردی با اسرائیل از خود نشان نداده و از محکومیت حماس هم امتناع کرد و حتی پای از آن هم فراتر نهاده و دو بار میزبان رهبران حماس در روسیه بود.
اما با وجود تمامی این مواضع اسرائیل از واکنش روسیه نسبت به تهاجم ایران علیه اسرائیل شوکه و غافلگیر شد و تقریبا روسها از اینکه بگویند ما در کنار ایران هستیم ابایی نداشتند.
در بخش دیگری از گزارش تحلیلی یدیعوت آحارانوت تاکید شده است، با نگاهی به آنچه که توسط محافل روسی اعلام میشود میتوان به این نتیجه رسید، دیمتری راجوزین سناتوری که در سابقه خود چند پست و جایگاه بسیار عالیرتبه امنیتی هم ه دارد اعلام کرد، در صورت بروز جنگ بین ایران و اسرائیل، ایران اسرائیل را شکست خواهد داد، او همچنین افزود: اگر مهاجران جدید روسی تبار که در حال حاضر در ارتش اسرائیل خدمت میکنند را فاکتور بگیریم نظامیان خوبی در ارتش اسرائیل وجود ندارد.
نویسنده همچنین به سخنان سرگئی ماردان یکی از تحلیلگران ارشد روزنامه کامسولسکایا پراودا استناد میکند که در گفتگویی با برنامه ولادیمیر سولوویف یکی از برنامههای گفتگو محور تلویزیون روسیه اعلام کرده بود، روسیه از ایران در مقابل اسرائیل حمایت میکند، ایران متحد سیاسی ماست، ایران یکی از معدود کشورهایی است که از روسیه در جنگ حمایت میکند.
او در این برنامه در رابطه (ادعای رژیم صهیونیستی در مورد) رهگیری 99 درصد از پرتابههای ایران هم گفت، تاسف برانگیز است که چند جنگنده آمریکا در این تقابل سرنگون نشدند.
در بخش دیگری از این نوشتار یدیعوت آحارانوت به گزارش خبرگزاری تسنیم اشاره کرده و مینویسد، خبرگزاری ایرانی تسنیم به نکات اصلی گفتگوی انجام گرفته بین پوتین رئیس جمهور روسیه و ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران پرداخت و نوشت: رئیسی موضع اصولی و سازنده دولت روسیه در رابطه با دفاع مشروع جمهوری اسلامی علیه اقدامات تجاوزکرانهای که رژیم صهیونیستی علیه کنسولگری ایران در سوریه انجام داد را مورد ستایش قرار داده و این اقدام رژیم صهیونیستی را اقدام تروریستی آشکاری در تضاد با قوانین بین المللی از جمله توافقنامه وین دانست.
براساس گزارش رسانه ایرانی (تسنیم) پوتین اقدام تروریستی که رژیم صهیونیستی علیه کنسولگری جمهوری اسلامی ایران انجام داد را محکوم کرد و آن را اقدامی مغایر با موازین و اعراف بین المللی توصیف کرد و تاکید کرد اقدام جمهوری اسلامی ایران واکنشی به این اقدام جنایتکارانه در چارچوب قوانین بین المللی برای مجازات متجاوز دانسته و بیانگر حکمت و عقلانیت رهبران ایران توصیف کرد.
پوتین در ادامه هم گفت: اطمینان دارد که جمهوری اسلامی ایران یکی از پایههای اصلی ثبات و امنیت در منطقه است.
این در حالی است که کرملین در بیانیه خود گفت: پوتین در مذاکرات خود با رئیسی ابراز امیدواری کرد تمامی طرفها از خود خویشتنداری معقولانهای بروز داده و اجازه دور جدیدی از کشمکش را که میتواند تبعات فاجعه باری برای منطقه داشته باشد را ندهند.
در این بین نیکولای پاتروشف مشاور امنیت ملی روسیه با تساحی هنگبی همتای اسرائیلی خود تماس گرفته و از وی خواست تا در رابطه با ایران و شرایط خاورمیانه خویشتنداری نشان دهد.
پاتروشف در رابطه با شرایط خاورمیانه هم بر اهمیت خویشتنداری تمامی طرفها برای جلوگیری از افزایش درگیری تاکید و اعلام کرد روسیه بر حل منازعات از طریق کانالهای سیاسی و دیپلماتیک تاکید دارد.
به نوشته یدیعوت آحارانوت، شاید آخرین موضع جنجال برانگیز روسیه روز پنج شنبه در جریان بررسی اعطای عضویت کامل به فلسطین در سازمان ملل بروز کرد که روسیه خود حامی اصلی آن بود.
سفیر روسیه در سازمان ملل متحد در این نشست خواهان اعمال تحریم علیه اسرائیل به دلیل نادیده گرفتن قطعنامه سازمان ملل در رابطه با آتش بس در ماه رمضان بود./تسنیم
ادعای رسانه عبری: احداث شهرکها در نوار غزه آغاز شده است
رسانه عبری زبان مدعی شد اسرائیل عملا کار احداث چند شهرک صهیونیست نشین را در عمق نوار غزه آغاز کرده است.
به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، روزنامه هاآرتص در گزارشی امروز فاش کرد، نهادهای ذیربط اسرائیل در حال ساخت و احداث چند شهرک در عمق نوار غزه و دقیقا در مسیر جاده راهبردی است که بین شمال و جنوب نوار غزه وجود دارد، میباشد.
این رسانه تاکید کرد، با توجه به تصاویر ماهوارهای و نیز عکسهای خبرنگاران شاهد آن هستیم که کار احداث و توسعه حداقل در دو نقطه از جادهای که ارتش اسرائیل برای جدا کردن شمال و جنوب نوار غزه در تصرف خود دارد، در حال انجام است.
گفتنی است رژیم صهیونیستی نام این جاده را گذرگاه نتساریم نهاده است و دلیل این نامگذاری هم شهرک قدیمی است که در سال 1977 در نوار غزه احداث و در سال 2005 بعد از خروج صهیونیستها از نوار غزه تخریب و از بین رفت و اکنون به نام خیابان صلاح الدین شهرت یافته است.
هاآرتص تاکید کرد، اسرائیل به دنبال ساخت کانونهای شهرک نشینی در این جاده است تا بتواند از این طریق حرکت فلسطینیان بین شمال و جنوب نوار غزه را در کنترل خود گرفته و در صورت نیاز برای تهاجم به بخشهای مختلف نوار غزه دسترسی داشته باشد.
قرار است یکی از شهرکها در تقاطع نتساریم، خیابان صلاح الدین و دیگری در حد فاصل این جاده با جاده ساحلی احداث شود.
این رسانه عبری زبان تاکید کرد، عملیات عمرانی برای ساخت این شهرکها به سرعت آغاز شده است به نحوی که میتوان تغییرات به وجود آمده در این مناطق را از طریق ماهواره هم ملاحظه کرد.
تصاویر ماهوارهای گرفته شده از این منسقه نشان میدهند که واحدهای مسکونی پیش ساختهای به این مکان منتقل شده و زیر ساختهای همچون ژنراتورهای تولید برق، دستشویی و حمام نیز در آنجا مستقر شدهاند، شماری از شهرک نشینان نیز برای این منظور آماده شده و قرار است با حمایت ارتش اسرائیل به همراه اثاثیه خود به این مناطق منتقل شوند.
گفتنی است 29 ژانویه گذشته بود که گروههای راستگرای افراطی با حضور 12 نفر از وزرای کابینه نتانیاهو پنج عضو کنست در کنگرهای تحت عنوان شهرک نشینی و مهاجرت خواهان بازگشت به نوار غزه و اشغال مجدد آن شدند.
آنها در این راستا پیشنهاد احداث چند شهرک در نوار غزه را دادند و آن را یکی از راهکارهای از بین بردن گروههای فلسطینی توصیف کردند.
دیدگاه تان را بنویسید