سیاسی کاری در اعلام‌های هواشناسی صحت دارد؟

کد خبر: 885037

رییس سازمان هواشناسی کشور سنجش‌های این سازمان را مطابق با استاندارد‌های جهانی دانست و سیاسی کاری در اعلام آمار هواشناسی را تکذیب کرد.

سیاسی کاری در اعلام‌های هواشناسی صحت دارد؟

خبرگزاری مهر: معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواشناسی کشور درباره شایعه سیاسی کاری در پیش بینی‌های هواشناسی کشور گفت: من این شایعه را بیشتر در مورد اعلام دما شنیده ام. گاهی دمایی غیر از آنچه سازمان هواشناسی اعلام می‌کند، از سوی افراد غیر متخصص و با ابزار‌ها و روش‌های غیر استاندارد مطرح می‌شود. اندازه‌گیری دما باید در شرایط خاص باشد. استفاده از دماسنج‌های خانگی باعث می‌شود که دمایی غیر استاندارد و متفاوت با دمای اعلامی از سوی سازمان هواشناسی مشاهده شود و این اختلاف به حساب سیاسی کاری گذاشته شود.

داود پرهیزکار افزود: اگر پیش بینی‌های هواشناسی طبق استاندارد‌های جهانی نباشد باعث میشود که دیگر کشور‌ها نتوانند از این اطلاعات استفاده کنند و من کاملاً شایعه سیاسی‌کاری در اعلام هواشناسی را تکذیب میکنم.

وی تاکید کرد: سازمان هواشناسی ایران یکی از اعضای سازمان هواشناسی جهانی است به همین دلیل نمی‌توانند از دنیا و علم روز غافل باشد. در محافلی که سازمان هواشناسی جهانی تشکیل می‌دهد باید اطلاعات به روز باشد که هم بتوانیم نظر بدهید و هم مصوبات سازمان جهانی را در کشور اجرایی کنیم.

پرهیزکار در پاسخ به سوالی درباره اقدامات سازمان هواشناسی در حوزه مقابله با گرد و غبار با اشاره به اینکه بیش از دو سال از تاسیس مرکز ملی گرد و غبار در خوزستان می‌گذرد گفت: درصدد توسعه این مرکز با پوشش بیشتر در حد خاورمیانه هستیم.

وی افزود: پدیده گرد و خاک ۵۰ سال است که در کشور وجود دارد، اما افزایش این پدیده در کشور به خاطر کاهش حق آب‌های تالاب‌ها است که خود تالاب‌ها تبدیل به چشمه‌های گرد و خاک شده است.

رئیس سازمان هواشناسی کشور طرح موضوع ابر دزدی در شبکه‌های مجازی را غیر علمی دانست و گفت: از نظر هواشناسان ابر دزدی و بارش در شرایطی که آسمان خالی از ابر باشد. هیچ گونه پایه علمی ندارد. بارور کردن ابر‌ها یک کار کاملا علمی است. ولی در نهایت باعث برطرف شدن خشکسالی و یا تامین آب در ایران نمی‌شود، چونکه بارور کردن ابر‌ها باید در منطقه‌ای انجام شود که میانگین بارش خیلی بیشتر از میانگین بارش در ایران باشد.

وی ادامه داد: ۲۰ سال است که موضوع بارور کردن ابر‌ها در ایران انجام می‌شود و این اقدام شرایطی دارد؛ از جمله اینکه این ابر‌ها باید قابلیت بارور کردن داشته باشند که متاسفانه گستره این نوع ابر در کشور کم است.

پرهیزکار درباره استفاده از محصولات ایرانی در سازمان هواشناسی کشور گفت: تمام تجهیزات سازمان هواشناسی از خارج وارد می‌شود و علت این امر عدم وجود شرکت‌های داخلی در تولید تجهیزات ابزار دقیق است. اخیراً در کشور تلاش‌های شده، اما هنوز به سطح استاندارد‌های سازمان هواشناسی جهانی نرسیده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه تغییر اقلیم باعث کاهش امنیت ملی می‌شود، گفت: ما شاهد این هستیم که در بعضی از استان‌ها روستا‌ها خالی از سکنه شده اند و علت این امر هم خشکسالی است. اگر این روستا در حوالی و نزدیکی مرز باشد حساسیت بیشتری نیز دارد که باعث می‌شود امنیت اجتماعی آن منطقه کاهش یابد. این روستاییان با مهاجرت به شهر باعث افزایش حاشیه نشینی در شهر‌ها می‌شوند که خود این باعث می‌شود امنیت اجتماعی شهر کاهش یابد و در نهایت باعث افزایش بزهکاری شود.

وی با ابراز تاسف از اینکه پایه بودجه‌ای ضعیفی از ابتدا برای این سازمان بسته شده است گفت: چالش ما خرید‌های ارزی با بودجه کم است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد