به گزارش «فردا»؛ دانشگاه آزاد اسلامی که در زمان ریاست جاسبی عملا به حیاط خلوت یک گروه سیاسی تبدیل شده بود به نظر میرسید بعد از او دیگر شاهد استفاده ابزاری از این فضای علمی به نفع احزاب و جریانات سیاسی نباشیم.
اما با روی کار آمدن دولت حسن روحانی یکی از اولین اقدامات شورای عالی انقلاب فرهنگی متشکل از وزرای روحانی بازگرداندن مدیریت این مجموعه به ریل سابق بود. این بار به جای عبدالله جاسبی، حمید میرزاده سکان اداره این مجموعه عظیم را عهدهدار شد. میرزاده اما به جای یک گروه سیاسی پای یک جریان سیاسی را به دانشگاه آزاد و مناصب آن باز نمود. این کادرسازی کاملا هدفمند و برنامه ریزی شده با هماهنگی کامل میرزاده، معاون فرهنگی دانشگاه آزاد و بوسیله اداره کل تشکلهای سیاسی این دانشگاه با هدف تاثیرگذاری بر انتخابات مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی در سال جاری صورت پذیرفته است.
همزمان با این تحرکات شاهد بخشنامهای تحت عنوان «تسهیل فعالیت تشکلهای اسلامی سیاسی دانشجویان» بودیم که از سوی رییس دانشگاه آزاد به همه واحدها ابلاغ شد. بخشنامهای جنجالی که به نظر میرسد به دنبال محدود کردن بسیج دانشجویی آن هم در آستانه انتخابات مجلسین باشد. هرچند بسیج دانشجویی با اقدام به موقع خویش و نامهنگاری و شکایت از طریق مجاری قانونی موضع مناسبی در قبال این بخشنامه گرفت اما سوال اساسی اینجاست که مدیریت دانشگاه آزاد با چه ادلهای به خود اجازه میدهد که فعالیت تشکلهای دانشجویی را با اعمال سلیقه محدود کند؟
۲۵۷ مسئول بسیج دانشجویی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در نامهای به دکتر میرزاده با بیان اینکه بسیج دانشجویی تاکنون هیچ توضیح و پاسخ منطقی در خصوص چرایی بخشنامه غیرقانونی دانشگاه آزاد برای محدود سازی بسیج دانشجویی دریافت نکرده است، اعلام کردهاند: «این در حالی است که مسئولین واحدهای دانشگاه آزاد خود نیز دچار مشکلات عدیدهای در مورد این بخشنامه شدهاند و فضای تعاملی آنان علیرغم میل باطنیشان، با بسیج دانشجویی تحتالشعاع قرار داده است.»
در حالی که در دوره مدیریت جناب میرزاده تشکلهای مستقل دانشگاه با انواع سختگیریها و عدم همراهی مواجه هستند، سرانه ده برابر شده فرهنگی دانشگاه در اختیار عناصر تابلودار انجمن تهران جهت کادرسازی انتخابات مجلسین قرار گرفته است. با وجود اینکه اتحادیههای دانشجویی سابق دانشگاه آزاد بدون فعالیت رها شدهاند، تلاشهای فراوانی برای تشکیل اتحادیه چهارم با تخلفات گسترده قانونی صورت میگیرد.
برقراری ارتباط با کاندیدای اصلی اصلاحطلبان در انتخابات مجلس برای اعمال نفوذ در لیستهای انتخاباتی در دستور کار یکی از معاونتهای دانشگاه آزاد و نهاد زیر مجموعه آن قرار گرفته است.
عملکرد دستگاه تحت امر میرزاده بیانگر این نکته است که ادعای طیف مذکور تنها برای بازیهای سیاسی و حذف رقبای خود بوده است و هنگامی که خویش عنان را در دست گرفته رحمی به بودجه عمومی نخواهند کرد.
جالبتر آنکه گویی اطرافیان هاشمی رفسنجانی حافظه تاریخی خود را از دست دادهاند و امروز دوباره به کسانی دل بستهاند که در برهههای حساس همیشه در مقابل وی ایستادهاند، تجربه مقابله با رادیکالها در دوران سازندگی و تقابل تندروها با دولت، انتخابات مجلس ششم و ریاست جمهوری سال ۸۴ به وضوح نشان میدهد که مجیزگوییهای عدهای خاص اطراف هاشمی رفسنجانی بیش از آنکه ناشی از دل بستگیهای فکری و عقیدتی به وی باشد تنها به دلیل نفوذ وی در ارکان نظام است.
مجیزگویی جریان فوق در جهت یافتن ارتباطات و قدرت به حدی رسیده است که علی رغم تاکید رهبر انقلاب بر مطالبه گری و حق جویی جنبش دانشجویی، اتحادیه اصلاح طلب و غیر قانونی چهارم رسما اعلام می کند که هاشمی رفسنجانی را خط قرمز خود می داند. مسئله ای که فی نفسه خود بیانگر وابستگی و جهت دار بودن این نماد جعلی جنبش دانشجویی است و پرده از اهداف گردانندگان آن بر خواهد داشت.
سعید قربانی عضو هیات موسس اتحادیه چهارم در پاسخ به این سئوال که «خط قرمز شما در فعالیت های سیاسی چیست؟» چیست گفته است: «مسئولیت ما حفاظت از کیان دانشگاه آزاد اسلامی است همین طور مسائلی که به چهرهای شاخص نظام مثل آیت الله هاشمی و مصلحت نظام، انقلاب و منافع ملی مربوط می شود خط قرمز اتحادیه ما هم محسوب می شود.» ( مصاحبه با خبرگزاری رسمی دانشگاه آزاد )
امید است مسئولین ذی ربط با برخورد به موقع مانع دست اندازی بیشتر به اموال عمومی و از بین رفتن فضای نشاط در دانشگاه آزاد شوند.
دیدگاه تان را بنویسید