در خانه کاهو سالادی پرورش دهید
کاهو یکی از سبزیجاتی است که به راحتی درون گلدان پرورش پیدا میکند و حتی در گلدانهای کوچک هم رشد میکند. این جز جدایی ناپذیر هر سالاد، تاثیر به سزایی در سلامتیمان هم دارد.
سرویس سبک زندگی فردا: پرورش کاهو در درون خانه کاری سرگرم کننده و آسان است!به نقل از فوت و فن به علاوه که هر وقت اراده کنید برگهای سبز، تازه و ترد آن برای خرد شدن در سالاد آمادهاند!
کاهو یکی از سبزیجاتی است که به راحتی درون گلدان پرورش پیدا میکند و حتی در گلدانهای کوچک هم رشد میکند. این جز جدایی ناپذیر هر سالاد، تاثیر به سزایی در سلامتیمان هم دارد. پر از آب، فیبر، ویتامین و مواد معدنی مثل کلسیم، منیزیم، پتاسیم و سدیم است.
برداشت از کاهوی پرورشیتان را میتوانید در هر زمانی انجام دهید، اما اکثر گونهها پس از گذشت تنها ۸ هفته آماده برداشت هستند. بهترین قسمت قضیه این است که برای پرورشش، به فضای زیادی نیاز ندارید. گلدان انتخاب کنید!
از آنجایی که ریشههای کاهو به خاک زیاد و عمیقی احتیاج ندارند میتوانید گیاه را در گلدانی کم عمقتر با دهانه پهن بکارید. گلدان باید حداقل ۱۵ سانتی متر عمق داشته باشد و سوراخهای زهکش خوبی داشته باشد. کاشت
کاهو سبزی فصل سرد است و پرورش آن در بیشتر مناطق از بهار تا پاییز قابل انجام است. اما اگر در مناطق گرم و یا استوایی زندگی میکنید، گیاه را در فصل زمستان بکارید.
کاهو را از دانه یا نشا میتوان پرورش داد. اگر میخواهید دانه کاهو را بکارید، ابتدا دانه را در سینی نشا یا گلدانهای کوچک نشا کنید و سپس به گلدان اصلی منتقلش کنید. شرایط رشد
- کجا قرارش دهیم؟
کاهو عاشق آفتاب است، اما میتوان آن را به راحتی در مکانی با اندکی سایه هم پرورش داد. اگر در منطقهای با آب و هوای گرم زندگی میکنید، گلدان کاهوتان را در مکانی قرار دهید که تنها چند ساعت از روز در آفتاب باشد.
- خاک
برای پرورش کاهوهایی سرحال، از مخلوط خاکی یا غیر خاکی حاوی مقدار زیادی مواد ارگانیک استفاده کنید، مانند مخلوط کمپوست و پیت. خاکی که انتخاب میکنید باید لومی باشد و زهکشی خوبی هم داشته باشد و آب را زیاد در خود نگه ندارد.
- آبیاری
اگر کاهوتان را در گلدان کم عمق کاشته اید، باید دفعات آبیاری را افزایش دهید چرا که خاک گلدان سریع خشک میشود. پس مطمئن شوید که نه تنها همواره خاک گلدان را اندکی مرطوب نگه میدارید بلکه از خیس ماندن آن هم جلوگیری میکنید. چرا که در صورت خیس ماندن خاک، ریشههای کاهو پوسیده میشوند و گیاه میمیرد.
- کود دهی.
چون کاهو سریع رشد میکند و بالغ میشود، ۱ یا ۲ بار کود دهی تمام نیاز کودی گیاه است. بعد از کاشت کاهو، چند هفته صبر کنید تا گیاهچه به خوبی در خاک مستقر شود و سپس کود دهی را انجام دهید.
برای کود دهی کاهو میتوانید از کودهای گرانوله که حاوی تمامی عناصر مورد نیاز گیاه هستند، و مواد غذایی را به تدریج در خاک آزاد میکنند، استفاده کنید. برای نتیجه گرفتن سریعتر میتوانید از کودهای مایع هم استفاده کنید. مطمئن شوید که طبق دستور روی بسته کود گیاه را تغذیه میکنید چرا که کود دهی بیش از حد و یا کم، هر دو، برای گیاه مضر هستند.
آفات و بیماریها
سبزیجاتی که در گلدان کاشته میشوند نسبت به سبزیجاتی که در باغچه و زمین کشاورزی پرورش مییابند کمتر دچار آفات و بیماری میشوند. وقتی کاهو را در گلدان میکارید، باید حواستان به آفات برگخوار باشد. البته اگر به خوبی به گیاه برسید و کاهوتان قوی و سالم باشد، احتمال کمی وجود دارد که آفات و بیماریها به آن حمله کنند. سفیدک پودری، لکه برگی، پوسیدگی و باکتریهای مضر، تعدادی از رایجترین بیماریهایی است که میتوانند به کاهوی شما حمله کنند. از آفات رایج کاهو هم میتوان به لارور پروانهها، شته، شپشک و سوسک اشاره کرد.
برداشت
زمانی که ارتفاع برگهای کاهو به ۱۰ تا ۱۵ سانتی متر، یا هر سایزی که دوست دارید، رسیدند، میتوانید فقط برگهای بیرونی کاهو و یا کل گیاه را برداشت کنید. اگر میخواهید گیاهتان دوباره رشد کند، آن را از ۳ سانتی متر بالای سطح خاک برداشت کنید و طوقه را نگه دارید. اگر کاهوتان را زمانی که کوچکتر است برداشت کنید، گیاه میتواند دوباره رشد کند و گیاه دیگری تولید کند! میتوانید هر زمانی که به کاهو در سالادتان نیاز دارید، تنها برگهای بیرونی را بیرونی را جدا کنید و بقیه گیاه را به حال خود بگذارید!
دیدگاه تان را بنویسید