نکاتی جالب برای داشتن تغذیه صحیح

کد خبر: 785000

اکثر نوشیدنی‌های انرژی زا، شامل آب، شکر، کافئین، ویتامین‌های خاص، مواد معدنی و محرک‌های غیر مغذی مانند گوارا، تائورین و جنیسینگ است، برخی از آن‌ها می‌توانند تا صد میلی‌گرم کافئین در یک انس مایع که تقریبا هشت برای بیشتر از یک قهوه باشند را شامل شود.

نکاتی جالب برای داشتن تغذیه صحیح

سرویس سبک زندگی فردا: کاهش دیابت نوع ۲ می‌تواند ارتباطی منطقی با استفاده از آنتی‌اکسیدان‌ها داشته باشد، به نقل از زندگی آنلاین تاثیرات قوی و ارزشمند میوه‌ها، سبزیجات، انواع چای و دیگر نوشیدنی‌های گرم را نمی‌توان نادیده گرفت، این تحقیق در انجمن مطالعات دیابت اروپا در حالی صورت گرفته که اثرات میوه‌ها و سبزیجات در سلامتی قلب و عروق نیز ثابت شده و همچنین در پی آن بر سلامت بدن به ویژه کاهش دیابت نوع ۲ موثر بوده.

نکاتی جالب برای داشتن تغذیه صحیح

این یافته‌ها نشان می‌دهد که انواع ویتامین‌های E, C. و لیکوپن و فلاوونوئید‌ها در کاهش دیابت نوع ۲ موثر هستند.

براساس گزارشات ارائه شده افزایش استفاده از آنتی‌اکسیدانت در کاهش دیابت نوع ۲ بسیار موثر است پزشکان آنتی‌اکسیدان‌های قوی را این‌گونه نام می‌برند: شکلات تلخ، چای، فندق، گردو، آلو، انواع توت‌ها.

زنان در گروه سنی ۴۰ تا ۶۸ که از این مواد خوراکی بیشتر مصرف کرده بودند، به میزان ۲۷ درصد کمتر مبتلا به دیابت نوع ۲ شده بودند.

این تحقیقات نشان می‌دهد که هر چند استفاده از آنتی‌اکسیدان‌ها بسیار موثر است، اما نمی‌توان زمینه‌های ژنتیکی، سطح تحصیلات، کلسترول، سابقه خانوادگی، البته BMI یا شاخص توده بدنی را در نظر نگرفت بنا بر گزارشات انجمن دیابت اروپا با تمام مطالب گفته شده اثرات آنتی‌اکسیدان‌ها به قدری زیاد است که می‌تواند بر تمامی موارد غلبه کرده و باعث کاهش قندخون و تثبیت آن گردد و اثرات شگرف آن‌ها در کنترل دیابت نوع ۲ غیر قابل انکار می‌باشد.

شام دیروقت و بیماری دیابت

محققین دانشگاه مکزیک در زمینه فیزیولوژی بدن، مطلبی منتشر نموده‌اند مبنی بر اینکه چنانچه در پایان روز غذا‌های چرب خورده شود می‌تواند در روند بیماری دیابت و عارضه قلبی موثر باشد بر همین اساس موش‌های آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفته و متوجه شده‌اند که در شب اگر در تغذیه آن‌ها چربی باشد باعث افزایش چربی خون و بیماری می‌گردد.

زیرا در چرخه ۲۴ ساعته تنها در شب هنگام، بدن آن‌ها فعالیتی نداشته و چربی در خون باعث بیماری می‌گردد در حالیکه زمانی‌که چربی در طول روز و هنگام فعالیت بدنی خورده شود، چنین تاثیرات منفی بر روی بدن ندارد؛ بنابراین محققین توصیه می‌کنند شام دیروقت را کنار گذاشته و هنگامی غذا بخصوص غذا‌های چرب مصرف کنیم که دارای فعالیت روزمره باشیم. آن‌ها توصیه می‌کنند که ساعت بیولوژیکی بدن را نادیده نگیریم و خواب و خوراک خود را بر طبق ساعت بدن تنظیم کنیم، ما می‌توانیم زمانی که بسیار خسته هستیم در طول روز استراحت کنیم، اما نباید خواب شب را نادیده بگیریم.

پزشکان معتقدند، افراد شب‌کار و یا کسانی که در طول سفر دچار مشکلات خواب می‌شوند و یا افرادی که عادت به بیدار ماندن در شب دارند. در حقیقت صدمه بسیار جدی به سلامت خود وارد می‌آورند.

بخصوص زمانی‌که قبل از خوابیدن خوراک‌های سنگین مصرف کرده و سپس بخواب می‌روند. این افراد بتدریج به بیماری‌های مختلف و بخصوص بیماری دیابت و انواع عارضه‌های قلبی مبتلا خواهند شد.

قارچ‌ها و خاصیت مبارزه با پیری

به گفته یک تیم از محققان دانشگاه ایالت پنسیلوانیا، قارچ‌ها ممکن است دارای دو آنتی‌اکسیدان باشند که در روند پیری تاخیر ایجاد می‌کنند و باعث بالا بردن سیستم ایمنی بدن می‌گردند.

دکتر رابرت بیلمن استاد دانشگاه پنسیلوانیا در تحقیقی خاطرنشان کرده ترکیب دو آنتی‌اکسیدان که شامل glutathione , ergothionine می‌باشد دو آنتی اکسیدان بسیار قوی در قارچ می‌باشند.

بنابر گفته دکتر بیلمن قارچ‌ها بالاترین منبع غذایی این دو آنتی‌اکسیدان می‌باشند و باعث جلوگیری از تولید رادیکال‌های آزاد در بدن می‌شوند آن‌ها همچنین می‌توانند باعث مقاومت بدن ما شوند و از آزاد شدن هورمون استرس در بدن ممانعت کنند.

قارچ‌ها می‌توانند با بسیاری از بیماری‌ها مانند سرطان، بیماری‌های قلبی - عروقی و آلزایمر مرتبط باشند. بررسی‌ها نشان داده که قارچ‌های وحشی حاوی مقدار بیشتری از این دو ترکیب می‌باشند.

قارچ معروف به پرکینی دالی بالاترین میزان این آنتی‌اکسیدان‌ها می‌باشد، گونه‌ای از قارچ‌ها که در ایتالیا محبوبیت بسیاری دارد گفته می‌شود بیشتر انواع قارچ‌ها مانند قارچ سفید دکمه‌ای دارای اکسیدان‌های کمتری می‌باشند، اما از لحاظ غذایی حاوی مقادیر بیشتری از خواص خوراکی هستند.

بنابر گفته دکتر بیلمن، به نظر نمی‌رسد که پخت و پز تاثیر قابل توجهی در ترکیبات قارچ‌ها بگذارد قارچ‌ها همچنین می‌توانند در کاهش بیماری پارکینسون و بیماری آلزایمر موثر باشند.

کشور‌هایی مانند فرانسه و ایتالیا دارای موارد کمتری از بیماری‌های فوق هستند (آلزایمر، پارکینسون) و دلیل آن استفاده بیشتر از قارچ‌ها می‌باشد در حالیکه افرادی که در ایالت متحده زندگی می‌کنند بیشتر مبتلا به این بیماری‌ها می‌گردند.

پزشکان معتقدند استفاده از حدود ۵ تکه از قارچ‌ها هر روز که حدود بیش از ۳ میلی‌گرم آنتی اکسیدان در روز می‌گردد می‌توانند در کاهش بیماری‌های فوق موثر باشد.

تاثیرات دارچین بر سلول‌های چربی

تحقیقات موسسه علوم زندگی دانشگاه میشیگان گزارش می‌دهد که چگونه یک ادویه جادوئی به نام دارچین می‌تواند در مبارزه با چاقی موثر باشد.

دانشمندان متوجه شده‌اند که ماده اساسی در دارچین که طعم آن را تشکیل می‌دهد به محافظت در برابر چاقی و هیپرگلیسیمی کمک می‌کند.

آن‌ها می‌گویند که این ترکیب متابولیسم بدن را تحت تاثیر قرار داده و باعث سلامت متابولیکی می‌شود.

افزایش این ماده در بدن می‌تواند از ذخیره‌سازی چربی در بدن جلوگیری کرده و باعث تبدیل آن به انرژی ذخیره شده گرمایی شود.

دانشمندان به دنبال روش‌هایی هستند که از شیوع چاقی در انسان جلوگیری کنند؛ آن‌ها معتقدند که بیماران را به سمت دارو‌های سنتی مانند دارچین سوق دهند.

دارچین از هزاران سال پیش تا بحال در رژیم غذایی مردم بوده و از آن لذت می‌بردند بنابراین آن را می‌توان با خیالی راحت مصرف نمود و نگران عوارض جانبی آن نبود.

رژیم غذایی همراه با فعالیت بدنی بالا

براساس تحقیقات دانشگاه آلاباما، ترکیب رژیم غذائی با محدودیت کالری و همچنین تمرینات شدید ورزشی می‌تواند راه‌حلی برای کاهش وزن و تثبیت آن باشد.

یکی از اساتید دانشگاه آلاباما می‌گوید زمانی‌که شما از رژیم کم کالری پیروی می‌کنید توده عضلانی بدن خود را از دست می‌دهید و در نتیجه متابولیسم شما کاهش می‌یابد و این به دلیل ایجاد محدودیت غذایی در برنامه روزانه می‌باشد.

به تحقیق ثابت شده که ۸۰ درصد افرادی که دارای رژیم غذایی کم‌کالری می‌باشند و وزن خود را کاهش می‌دهند در یک دوره ۴ تا ۵ ساله دوباره به وزن قبلی خود برمی گردند بر همین اساس زمانی که از رژیم کم کالری استفاده می‌کنید تمرینات تقریبا شدید ورزشی مانند پیاده‌روی سریع و رقص می‌تواند متابولیسم شما را افزایش دهد و توده عضلانی بدن را حفظ نماید.

توانایی حفظ وزن می‌تواند در کاهش خطر ابتلا به دیابت، کمک به بهبود فشارخون و بسیاری از بیماری‌ها که مرتبط با چاقی هستند موثر باشد.

تحقیقات نشان می‌دهد که ورزش مداوم با شدت بالا می‌تواند کالری بیشتری سوزاند، اما تمرینات پرشی در ورزش که حدود ۲۰ دقیقه در روز انجام شود می‌تواند سریع‌تر به کاهش وزن کمک کند؛ بنابراین اگر قصد دارید که یک رژیم غذایی که دارای کالری کم باشد را شروع کنید می‌توانید برای گرفتن نتیجه بهتر و حفظ توده عضلانی و بالا بردن سیستم ایمنی خود از ورزش به صورت مداوم در زندگی روزمره خود بهره برید.

خطرات نوشیدنی‌های انرژی‌زا

محققین دانشگاه ایالتی بوستون در تحقیقات دکتر ماتینی می‌گویند: شواهد نشان می‌دهد که این نوع نوشیدنی‌ها برای سلامتی انسان مضر می‌باشند و باید از طریق شبکه‌های تبلیغاتی فروش آن را به کودکان و نوجوانان محدود کنند، زیرا دارای مقادیر بالایی از کافئین می‌باشند.

اکثر نوشیدنی‌های انرژی زا، شامل آب، شکر، کافئین، ویتامین‌های خاص، مواد معدنی و محرک‌های غیر مغذی مانند گوارا، تائورین و جنیسینگ است، برخی از آن‌ها می‌توانند تا صد میلی‌گرم کافئین در یک انس مایع که تقریبا هشت برای بیشتر از یک قهوه باشند را شامل شود. مصرف روزانه کافئین تا ۴۰۰ میلی‌گرم برای بزرگسالان توصیه می‌شود، اما سطح قابل تحمل برای جوانان و نوجوانان بسیار کمتر از این می‌باشد.

صنعت نوشیدنی‌های انرژی‌زا در بیست سال گذشته بطور چشمگیری افزایش یافته در ایالات متحده حدود ده میلیارد دلار در سال جهت تولید این نوشیدنی‌ها هزینه می‌شود و اغلب آن‌ها بعنوان یک نوشیدنی سالم جهت بالا بردن انرژی استقامت و عملکرد ورزشی معرفی می‌شود. دکتر ماتیتی ادامه می‌دهد: خطرات نوشیدنی‌های انرژی‌زا عمدتا به میزان بالای قند و کافئین آن‌ها مربوط می‌شود که تاثیرات آن می‌تواند مشکلات سلامت روانی به شکل اضطراب و استرس، پرخاشگری، افزایش فشارخون، چاقی، آسیب کلیه، خستگی چشم و همچنین معده تحریک پذیر باشد.

این بررسی همچنین یک روند نگران کننده دیگری را نیز در بر دارد و آن اینکه: برخی افراد نوشیدنی‌های انرژی‌زا را با الکل ترکیب می‌نمایند؛ افرادی که این کار را می‌کنند الکل بیشتری مصرف می‌کنند و احتمال کمبود آب و مسمومیت با الکل را در خود افزایش می‌دهند.

وی می‌افزاید: بررسی ما محدود است و می‌بایست در طول زمان مورد تحقیق بیشتری قرار گیرد، اما مطالعات عمدتاً بر روی جوانان متمرکز شده تا تأثیرات منفی آن را در طول زمان کاهش دهیم.

تاثیرات امگا ۶ و التهاب بدن

با توجه به مطالعات جدید دانشگاه فنلاند «اسید لینولئیک» از شایع‌ترین اسید‌های چرب امگا ۶ می‌باشد که غیر اشباع است و مصرف زیاد اسید‌های چرب غیر اشباع امگا ۶، ممکن است باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن بشود.

حدس و گمان بر این است که «اسید لینولئیک» در بدن انسان تبدیل به «اسید اوروهیدونیک» می‌شود که خود می‌تواند یک ترکیب التهابی باشد بنابراین تبدیل «اسید لینولنیک» به «اوروهیدرونیک» می‌تواند باعث بیماری‌های قلبی - عروقی و دیابت نوع ۲ شود که باید به صورت متعادل در رژیم غذایی خود داشته باشیم.

غنی‌ترین منابع «اسید لینولئیک» روغن‌های گیاهی می‌باشد. برای متعادل شدن دریافت W۶ باید منابع W۳ که شامل گردو و تخم‌کتان یا W۹ که روغن زیتون دارد نیز استفاده شود.

آرتریت روماتوئید

براساس تحقیقات بیوتکنولوژی دانشگاه KIIT هند، برخی غذا‌ها می‌توانند در کاهش بیماری آرتریت روماتوئید نقش فعالی داشته باشند.

بر همین اساس اثبات شده اینگونه رژیم‌های غذایی می‌تواند در بیماری‌های خود ایمنی موثر باشند.

مصرف منظم الیاف گیاهی، سبزیجات، میوه‌ها و ادویه‌جات و همچنین حذف برخی خوراکی‌های التهاب دهنده می‌تواند به بیماران کمک کند تا اثرات آرتریت روماتوئید خود را مدیریت کنند و از پیشرفت آن جلوگیری نمایند.

او ادامه می‌دهد مبتلایان به این بیماری می‌بایستی از رژیم تغذیه‌ای عامیانه و همچنین استفاده از الکل و سیگار بپرهیزند و از یک رژیم سالم و متعادل مدیترانه‌ای که عمدتاً شامل سبزیجات، میوه‌جات و روغن‌های سالم می‌باشد استفاده کنند.

آرتریت روماتوئید باعث درد، تورم و سفتی در مفاصل می‌شود که به شدت بر کیفیت زندگی آن‌ها تاثیر می‌گذارد، چنانچه تشخیص به موقع داده نشود بایستی از دارو‌های ضد روماتیسمی برای درمان بیماری خود استفاده کنند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد