۷ ترفند که دیگران به شما گوش بدهند
تُن صدای شما بهترین ابزاری است که دیگران را جذب میکند تا شما را بشنوند. تُن صدا شامل گونهی کاربردی صداست همراه با طیفی از صداهایی که هنگام حرف زدن استفاده میکنید.
سرویس سبک زندگی فردا: واقعا لازم نیست با مهارت حرف زدن در میان عموم متولد شده باشید تا بدانید چکار کنید که بقیه به حرفهایتان گوش بدهند.به نقل از بیتوته بلکه این مهارتی است که هر کسی که بخواهد میتواند آن را یاد بگیرد و به تبحر برسد. اگر قصد دارید مهارت صحبت در میان عموم را به خوبی یاد بگیرید در این مطلب برخی از بهترین نکات را به شما یادآوری میکنیم.
کنترل تُن صدا
تُن صدای شما بهترین ابزاری است که دیگران را جذب میکند تا شما را بشنوند. تُن صدا شامل گونهی کاربردی صداست همراه با طیفی از صداهایی که هنگام حرف زدن استفاده میکنید. در یک مکالمهی معمولی سعی کنید از گلویتان صحبت کنید، اما وقتی که با حضار صحبت میکنید باید از سینهتان حرف بزنید.
علاوه بر تُن صدا، باید هنگام صحبت مراقب اعتماد بنفستان نیز باشید. کلمات و عباراتی که نیاز به تاکید دارند با تاکید بیان کنید تا به راحتی توجه افراد بیشتری را جلب کنید. با تاکید ادا کردن کلمات این امکان را به شنوندهها میدهید که بدانند چیزی که میگویید مهم است. یادتان باشد وقتی زیر و بم صدای خود را تغییر میدهید، معنای چیزی که میگویید نیز تغییر میکند پس از آن درست استفاده کنید.
بیان احساس در گفتار (پروسودی)
پروسودی به الگو و ریتمی گفته میشود که افراد در شعر از آن استفاده میکنند و جزئی مهم از سخنرانی برای جمع است که نباید از آن غافل شوید. زمانی که با یک تُن یکنواخت صحبت میکنید، ممکن است شنونده کسل شود. در نتیجه دیگر به چیزهایی که شما میگویید گوش نخواهد کرد. گهگاه در گفتارتان احساساتی را بیان کنید تا شنوندهها را جذب کنید.
سرعت مناسب برای حرف زدن
وقتی که خیلی تند یا خیلی آهسته حرف میزنید نمیتوانید دیگران را جذب کنید تا به شما گوش بدهند. شما باید مناسبترین سرعت را برای کلام خود انتخاب کنید. اگر خیلی سریع حرف بزنید این پیام را به شنونده منتقل میکنید که هیجان زده هستید. وقتی خیلی آهسته حرف میزنید نیز باعث احساس خواب آلودگی شنونده خواهید شد. البته همیشه باید اهیمت «ساکت شدن» را مد نظر داشته باشید و هر ازگاهی که لازم شد شنونده در مورد چیزی که گفتهاید فکر کند یا حرفهایتان را درک و تجزیه و تحلیل کند از آن استفاده کنید.
ولوم (رسایی)
ولوم صدای شما با تُن صدایتان فرق میکند. اینکه بدانید چه زمانی صدای خود را بالا ببرید کمکتان میکند توجه شنوندگان را جلب کرده و آنها را سر شوق بیاورید. یادتان باشد اینکه بدانید چطور ولوم صدای خود را بالا یا پایین کنید کافی نیست، اگر میخواهید کلامتان خیلی موثرتر شود باید این را هم بدانید که چه زمانی ولوم صدای خود را تغییر دهید.
تماس چشمی
حفظ تماس چشمی خیلی مهم است، زیرا به شما این فرصت را میدهد که با شنوندههایتان ارتباط بهتری برقرار کنید. ضمنا داشتن تماس چشمی باعث میشود شنوندهها چیزی که شما میگویید را علاوه بر شنیدن حس نیز بکنند. تا جایی که ممکن است سعی کنید با تمام شنوندههایتان این ارتباط چشمی را حفظ کنید تا مطمئن شوید که همه به حرفهای شما توجه میکنند.
پرهیز از اغراق
وقتی بزرگنمایی و غلو میکنید به زبانی که از آن استفاده میکنید توهین میکنید. پس سعی کنید کلمات خود را محدود کنید، مخصوصا وقتی که راجع به موضوعی ساده و اصولی حرف میزنید. مشکل اغراق این است که باعث میشود در معرض دروغ گفتن قرار بگیرید و وقتی دروغ میگویید تا تاثیر بگذارید، شنوندهها علاقه و اشتیاق خود را نسبت به حرفهای شما از دست میدهند.
اجتناب از قضاوت در کلام
آدمها وقتی تصحیح میشوند یا راه حلی به آنها ارائه میشود گوش میدهند، اما زمانی که احساس کنند قضاوت میشوند احتمال اینکه دیگر نخواهند گوش دهند بسیار زیاد است. اگر شنوندههای شما چیزهایی که انتظار دارند را نشوند هم ممکن است همین اتفاق بیفتد.
مثلا اگر قصد شما از حرف زدن پیشنهاد راه حل باشد باید پیشنهادها را ارائه دهید و شنوندهها را منتظر و بلاتکلیف نگه ندارید. هر زمانی از صحبت شما اگر احساس کنند حرفهای شما چیزی نیست که منتظرش بودند، علاقه و تمرکز خود را از دست داده و توجه خود را معطوف چیزهای دیگری خواهند کرد.
دیدگاه تان را بنویسید