کرفس سرشار از فوائد چشمگیر
افرادی بسیاری بر این باورند که کرفس یک ماده غذایی «کالری منفی» محسوب میشود، به این معنی که بدن برای پردازش آن کالری بیشتری از محتوای کالری موجود در کرفس مصرف میکند.
سرویس سبک زندگی فردا: خاصیت ادرارآور بودن دانههای کرفس به تحریک دفع ادرار و پاک نگه داشتن مثانه از باکتریهای مضر کمک میکند. به نقل از سلامت نیوز ،این خبر خوبی است، زیرا باکتریهایی که موجب بسیاری از عفونتهای دستگاه ادراری میشوند در برابر درمان با آنتی بیوتیک مقاوم شده اند.
افرادی بسیاری بر این باورند که کرفس یک ماده غذایی «کالری منفی» محسوب میشود، به این معنی که بدن برای پردازش آن کالری بیشتری از محتوای کالری موجود در کرفس مصرف میکند. بر همین اساس، این ایده که مصرف کرفس به رژیم غذایی شما کالری اضافه نمیکند و کالری بیشتری نیز میسوزاند، شکل گرفته است.
اما چند مورد اشتباه درباره این ایده وجود دارند. فعالیتی که برای جویدن و گوارش محتوای فیبر زیاد کرفس صورت میگیرد موجب کالری سوزی میشود، اما این میزان بیشتر از کالری موجود در کرفس نیست.
به گفته تیم گاروی رئیس دپارتمان علوم تغذیه در دانشگاه آلاباما، در واقع، هیچ ماده غذایی کالری منفی وجود ندارد.
از سوی دیگر، دیود گروتو متخصص تغذیه، کرفس را دروازهای به سوی مصرف پنیر خامهای یا کره بادام زمینی بیشتر معرفی میکند.
حقیقت در جایی بین این دو قرار دارد.
خوردن کرفس به تنهایی موجب کاهش وزن نمیشود، اما فواید سلامت چشمگیر دیگری را ارائه میکند که در ادامه به آنها اشاره میشود.
کرفس به کاهش فشار خون و کلسترول کمک میکند
نتایج دو مطالعه که به تازگی انجام شده اند، نشان میدهند که عصاره دانه کرفس در کاهش فشار خون نقش دارد.
زمانی که موشها به مدت هفت هفته با عصاره دانه کرفس تغذیه شدند، بهبود چشمگیر در سطح فشار خون نسبت به موشهایی که یک رژیم غذایی مشابه، اما فاقد عصاره دانه کرفس داشتند را نشان دادند.
پژوهشگران بر این باورند که کرفس به کاهش فشار خون کمک میکند، زیرا به عنوان یک شل کننده عضلات عمل میکند، به رگهای خونی اجازه انقباض و انبساط راحتتر را داده و جریان خون را بهبود میبخشد.
در پژوهشی دیگر مشخص شد ترکیبی به نام ۳nB که عامل رایحه خاص کرفس است به کاهش فشار خون کمک میکند. این ترکیب به عنوان یک ادرارآور عمل میکند و میتواند جایگزین قرص آب شود که بسیاری از افراد مبتلا به فشار خون بالا مصرف میکنند.
همچنین، این ترکیب به عنوان یک وازودیلاتور عمل میکند که به گشاد شدن و کسب آرامش رگهای خونی و در نتیجه جریان خون بهتر کمک میکند.
مطالعهای در سال ۲۰۱۳ نشان داد که مصرف ۳nB میتواند فشار خون را به میزان ۱۲ تا ۱۴ درصد و کلسترول را به میزان حدود هفت درصد در سوژههای حیوانی کاهش دهد.
این در شرایطی است که به گفته دکتر کنت شافر از کلینیک کلیولند، مصرف کرفس کامل میتواند بیشتر از عصاره دانه آن مفید باشد. کرفس کامل از نمک کمی برخوردار است و دارای مواد مغذی شناخته شده دیگری است که به تنظیم فشار خون کمک میکنند که از آن جمله میتوان به فیبر، منیزیم و پتاسیم اشاره کرد. برای کسب بهترین نتیجه شما میتوانید روزانه چهار ساقه کرفس - یک فنجان کرفس خرد شده - را مصرف کنید.
کرفس التهاب را کنترل میکند
کرفس حاوی مواد مغذی گیاهی فنولی است که از خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی سود میبرند. از جمله این مواد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
کوئرستین که خطر سکته مغزی را کاهش میدهد.
اسید کافئیک و اسید کوماریک که افزون بر خواص ضد التهابی، ترکیباتی توانمند برای مقابله با سرطان محسوب میشوند.
لوتئولین که التهاب را کاهش میدهد، از مغز محافظت میکند و موجب مرگ ویروسها میشود.
کرفس سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند و با عفونت مبارزه میکند
یک فنجان کرفس خرد شده خام حاوی حدود پنج درصد از مقدار توصیه روزانه ویتامین C. است. این ویتامین به تقویت سیستم ایمنی بدن انسان کمک میکند.
دانههای کرفس دیر زمانیست که به واسطه اثرات ضد باکتریایی خود استفاده میشوند. مطالعهای در سال ۲۰۰۹ نشان داد که عصاره دانه کرفس توانایی چشمگیری در پاکسازی و کاهش رشد باکتری اچ پیلوری، باکتری که میتواند برای سالها در معده زندگی کند و به سرطان معده منجر شود، داشته است.
کرفس میتواند به کنترل میگرن کمک کند
بسیاری از افراد مبتلا به میگرن مزمن کسب آرامش پس از مصرف نوشیدنی کرفس را گزارش کرده اند. نوشیدنی کرفس میتواند سطوح مایع و فشار خون را کنترل کند که چرایی توانایی این ماده غذایی در تسکین سردردها و میگرنها را توضیح میدهد.
کرفس از عفونت دستگاه ادراری پیشگیری میکند
خاصیت ادرارآور بودن دانههای کرفس به تحریک دفع ادرار و پاک نگه داشتن مثانه از باکتریهای مضر کمک میکند. این خبر خوبی است، زیرا باکتریهایی که موجب بسیاری از عفونتهای دستگاه ادراری میشوند در برابر درمان با آنتی بیوتیک مقاوم شده اند.
کرفس از سلامت کبد محافظت میکند
پژوهشگران دپارتمان علوم تغذیه و مواد غذایی در دانشگاه هلوان در مصر طی یک مطالعه موشها را با کرفس تغذیه کردند. این موشها کاهش رسوب چربی در کبد خود را تجربه کردند. همچنین، عملکرد آنزیمی کبد و سطوح چربی خون آنها نیز بهبود یافت.
چگونه کرفس را به رژیم غذایی خود اضافه کنیم
کرفس خام بهترین گزینه است، زیرا مواد مغذی کرفس به واسطه پخت بیش از حد به راحتی از بین میروند. بخارپز یا سرخ کردن در تابه انتخابهای بهتری برای پخت کرفس هستند.
اگرچه رایج نیست، اما یک آلرژی به کرفس میتواند زندگی فرد را در معرض تهدید قرار دهد که شرایطی بسیار شبیه به آلرژی به بادام زمینی است. حتی کرفس پخته نیز در این مورد گزینهای بی خطر محسوب نمیشود. در صورت ابتلا به هر گونه آلرژی غذایی پرهیز از مصرف کرفس احتمالا بهترین گزینه است.
دیدگاه تان را بنویسید