توصیههای ماه رمضان مختص دیابتیها
به افراد دیابتی برای مدیریت دیابت در ماه رمضان به خصوص آن دسته که دیابت نوع ۱ دارند هشدار داده میشود که اگر روزه میگیرند در معرض افزایش خطر کتواسیدوز دیابتی هستند، به ویژه آنهایی که قبل از ماه رمضان قندشان به شدت بالا بوده است.
سرویس سبک زندگی فردا: ماه رمضان با تمام زیباییهایی که دارد ممکن است برای افراد دیابتی مشکل آفرین شود. به نقل از کرمانی البته این مسئله را نمیتوان به پای ماه رمضان گذاشت دیابت بیماری است که در آن بدن مقدار زیادی قند وارد خون میکند. به همین دلیل بیماران دیابتی ابتدا باید معاینه شوند و اجازهی روزه گرفتن را بگیرند. بیشتر بیماران دیابتی از روزه گرفتن منع میشوند و آن دسته هم که میتوانند روزه بگیرند باید زیر نظر باشند.
معمولا افراد دیابتی که میخواهند روزه بگیرند نزد پزشک خود میروند تا او داروها و نحوهی استفاده از آنها را عوض کند، و یا توصیههای لازم برای حفظ سلامتی را از پزشک دریافت کنند. بیماران چند روز پس از شروع ماه رمضان بهتر است دوباره به مطب پزشک مراجعه کنند تا پس از معاینه دوز داروهای دریافتی آنها دوباره بررسی شود.
به بیماران دیابتی که روزه میگیرند توصیه میشود پس از افطار کمی ورزش کنند، پیاده روی یکی از سادهترین و تاثیر گذارترین گزینهها است. با اینکه بسیاری از بیماران دیابتی از روزه منع میشوند شاید برخی بخواهند به هر قیمتی شده روزه بگیرند، چنین افرادی باید بدانند این کار اصلا برای سلامتی آنها مناسب نیست و دین اسلام این فریضه را بر افراد بیمار واجب نمیداند.
مراقب خطر باشید
به افراد دیابتی برای مدیریت دیابت در ماه رمضان به خصوص آن دسته که دیابت نوع ۱ دارند هشدار داده میشود که اگر روزه میگیرند در معرض افزایش خطر کتواسیدوز دیابتی هستند، به ویژه آنهایی که قبل از ماه رمضان قندشان به شدت بالا بوده است. به علاوه خطر کتواسیدوز دیابتی ممکن است با توجه به اینکه میزان دوز انسولین با کم شدن مقدار غذا در طول ماه رمضان پایین میآید بیشتر نیز بشود. بنابرین روزه گرفتن در ماه رمضان برای افراد دیابتی ممکن است همراه با مجموعهای از عوارض باشد.
در اصل بیمارانی که دیابت نوع ۱ دارند به شدت باید از روزه گرفتن منع شوند. بیماران با دیابت نوع ۱ که سابقهی هیپوگلیسمی مکرر دارند، از اینکه هیپوگلیسمی هستند بی اطلاع هستند و یا دیابت خود را درست کنترل نمیکنند در خطر ابتلا به هیپوگلیسمی شدید هستند.
از سوی دیگر، کاهش بیش از حد در دوز انسولین در این بیماران برای (جلوگیری از هیپوگلیسمی) ممکن است آنها را در معرض خطر قند خون و کتواسیدوز دیابتی قرار دهد. کم کاری و قند خون نیز ممکن است در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ رخ دهد، اما به طور کلی کمتر و با عواقب شدت کمتری در مقایسه با بیماران مبتلا به دیابت نوع ۱ بیمارانی که اصرار به روزه گرفتن دارند باید قبل از ماه رمضان دستورالعملهای مربوط به فعالیت بدنی، برنامه ریزی وعده غذایی، نظارت بر قند خون، و دوز دارو و زمان بندی داروها را بیاموزند.
بیماران دیابتی که روزه میگیرند باید همیشه همراه خود دستگاه کنترل قند خون داشته باشند و مرتب قند خون خود را چک کنند، زیرا هرگونه کاهش قند خون ممکن است بیمار را در خطر به کما رفتن قرار دهد. این افراد حتما باید وعدهی سحری را نیز میل کنند معمولا پزشک برای این وعده برنامهای خاص به آنها میدهد.
دیدگاه تان را بنویسید