سرویس سبک زندگی فردا: بامیه بصورت یکساله کشت میشود. میوه آن که قسمت خوراکی این گیاه را تشکیل میدهد از ۳ تا ۲۰ سانتیمتر است. ساقه آن علفی است، ولی به تدریج چوبی میشود. برگهای آن پنجهای و گاهی دندانه دار است. برگ و ساقه آن ممکن است بوسیله کرک پوشیده شده باشد. گلهای آن معمولا خود گشن هستند.
نام انگلیسی Okra فصل کاشت بهار و تابستان زمان کاشت تا برداشت محصول ۶۰ روز مدت زمان جوانه زدن ۱۰ روز خاک خاکهای حاصلخیز و مرطوب و با زهکش مناسب نور مورد نیاز گیاه (نور خورشید) خیلی زیاد دمای مورد نیاز گیاه ۲۱-۳۰ آبیاری و رطوبت کمی مرطوب میزان بذر لازم در هر مترمربع ۱۰- ۸ کیلو در هکتار مشخصات گیاهشناسی نام علمی: Hibiscus esculentus خانواده: Malvaceae بامیه بصورت یکساله کشت میشود. میوه آن که قسمت خوراکی این گیاه را تشکیل میدهد از ۳ تا ۲۰ سانتیمتر است. ساقه آن علفی است، ولی به تدریج چوبی میشود. برگهای آن پنجهای و گاهی دندانه دار است. برگ و ساقه آن ممکن است بوسیله کرک پوشیده شده باشد. گلهای آن معمولا خود گشن هستند، در کنار برگهای آن بوجود میآیند. البته حشرات در تلقیح گل آن میتوانند نقش داشته باشند. طول بوته ۱ تا ۲ متر متغییر است. شرایط آب و هوایی بامیه در هر خاک زهکشی شدهای بخوبی رشد میکند و محصول میدهد. این گیاه قبل از کاشت به عناصر غذایی بویژه فسفر نیاز دارد. از آنجایی که دارای طول رویش طولانی است دادن کود در زمان بستن و فرم گرفتن میوهها توصیه میشود. از دادن کودهای نیتروژنه که باعث افزایش رشد
رویشی و همچنین کاهش میوه دهی میشود باید اجتناب کرد. کودهای آلی برای کشت این گیاه توصیه میشود. کاشت، داشت و برداشت بامیه را بعد از گرم شدن هوا کشت میکنند. این گیاه را میتوان هم بصورت نشا هم بصورت مستقیم در زمین اصلی کشت نمود. قبل کاشت بذرها را ۲۴ ساعت در آب خیس کرده تا عمل جوانه زنی تسهیل شود. بذر بامیه در ردیفهایی که ۱۲۰ تا ۱۵۰ سانتی متر از یکدیگر فاصله دارند کشت میشود فاصله دو بوته روی ردیفهای کشت بین ۳۰ تا ۹۰ سانتی متر متغییر است که به نوع رقم و بوته بستگی دارد. بذور در عمق ۱ تا ۱٫۵ سانتیمتری خاک قرار میگیرند. بذور بامیه به راحتی جوانه نمیزنند؛ لذا تعداد بذر بیشتری در فاصله کمتری کاشته میشود. سپس بوتههای اضافی تنک میگردند.
سله کشی آبیاری و مبارزه با علفهای هرز از کارهای اصلی و اساسی مزرعه بامیه است. هوای گرم و خشک و طولانی مناسب رشد این گیاه میباشد. در بامیه میوه مرتب برداشت میشود. توصیه میشود برداشت میوه هر روز انجام شود. هنگام برداشت طول میوه بین ۵ تا ۷ سانتی متر متغییر است. از ظهور گل تا برداشت میوه بین ۴ تا ۶ روز طول میکشد. قارچ فوزاریوم ممکن است به آن حمله کند. برخی از حشرات مانند شته میتوانند بوتهها را مورد حمله قرار دهند، شتهها میتوانند ناقل ویروسها هم باشند.
منبع: کشتزار
دیدگاه تان را بنویسید