سرویس سبک زندگی فردا: این مطالعه که توسط محققان کالج ایمپریال لندن در انگلیس انجام شد، نشان میدهد که خطر ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی (نوعی نامنظمی ضربان قلب) به ازای هر ۱۰ نخ سیگاری که در روز کشیده میشود، تا ۱۴ درصد افزایش مییاید. به نقل از ایرنا بخوانید.
فیبریلاسیون دهلیزی (Atrial fibrillation) شایعترین نوع آریتمی قلبی (نامنظمی ضربان قلب) است که تحریک الکتریکی مسیر مشخصی را در قلب طی نمیکند. این بیماری عامل بروز ۳۰ درصد تمام سکتههای خطرناک است. محققان با مشاهده نتایج این مطالعه به افراد توصیه کردند که اگر سیگار میکشند فورا سیگار را ترک کنید و اگر سیگار نمیکشید هرگز این عادت را شروع نکنید.
این مطالعه نشان داد که سیگاریها در معرض افزایش خطر ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی قرار دارند، اما این خطر در افرادی که سیگار را ترک میکنند به اندازه قابل توجهی کاهش مییابد.
محققان در این مطالعه، ۲۹ مطالعه را در اروپا، آمریکای شمالی، استرالیا و ژاپن تجزیه و تحلیل کردند. در مجموع ۶۷۷ هزار و ۷۸۵ نفر در این بررسی شرکت داشتند که ۳۹ هزار و ۲۸۲ تن از انها به فیبریلاسیون دهلیزی مبتلا بودند.
نتایج این مطالعه نشان میدهد که خطر ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی در تمام سیگاریها ۳۲ درصد است، اما این افزایش خطر در افرادی که این عادت را ترک میکنند، ۹ درصد است.
محققان متوجه شدند، خطر ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی در افرادی که روزی پنج، ۱۰، ۱۵، ۲۰، ۲۵ یا ۲۹ نخ سیگار میکشند در مقایسه با افرادی که سیگار را نمیکشند به ترتیب ۹، ۱۷، ۲۵، ۳۲، ۳۹ و ۴۵ درصد بیشتر است.
محققان تاکید کردند که نتایج مطالعه آنها مدرک بیشتری را در مورد مزایای سلامتی ترک سیگار و در وهله اول هرگز سیگار نکشیدن ارائه میدهد. یافتههای این مطالعه در مجله اروپایی Preventive Cardiology منتشر شده است.
دیدگاه تان را بنویسید