اعلام موضع رسمی کارگزاران درباره علی لاریجانی/ عطریانفر: لاریجانی شبیه ما اصلاحطلبان شده است/ شاید در شرایط اضطرار تجربه ۹۲ را تکرار کنیم/ فعلا دنبال نامزدی او نیستیم
عطریانفر نوشت: چه بسا در شرایط انقباضی و صعوبت برای اصلاحات در سال ۱۴۰۰ هم واقعهای مشابه آنچه که در سال ۹۲ رخ داد، رقم بخورد. در آن شرایط از میان گزینههای موجود ممکن است گزینههایی مثل آقای لاریجانی که از چهرههای معقول اصولگرایی است، میتواند مورد بحث و گفتگو قرار گیرد.
گروه سیاست سایت فردا: علی لاریجانی اصلاح طلب نیست، اما یکی از جدیترین گزینههای اصلاح طلبان در انتخابات آتی به حساب میآید. این ایده را در واقع کارگزاران مطرح کرد. حالا هم نه؛ بلکه درست بعد از انتخابات ۹۶ و آن هنگام که از دوگانه لاریجانی و جهانگیری میگفت و مینوشت. با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری، اما موضوع تعیین تکلیف اصلاح طلبان و لاریجانی جدیتر از قبل شده است. در روزها و هفتههای اخیر بسیاری از سیاسیون این جریان در این باره اظهار نظر کردهاند و این طور که از مجموعه سخنان و گزارشهای منتشر شده در رسانهها برمیآید، اصلاح طلبان اگرچه نمیخواهند فرصت داشتن کاندیدایی که حتما تایید صلاحیت میشود را از دست دهند، از بابت میزان رای آوری لاریجانی نگران هستند. برای همین هم هنوز تصمیم قطعی در این باره نگرفتهاند. برخی از طیفهای اصلاح طلب مثل اتحاد ملت حضور در انتخابات با کاندیدای خالص و حتی عدم مشارکت را به ایستادن پشت گزینه اصولگرایی مثل لاریجانی ترجیح میدهند، اما از آنجایی که رایزنیهای درون جریانی هنوز ادامه دارد معلوم نیست که تصمیم نهایی آنان چیست. باید منتظر ماند و دید که کارگزارانیها موفق به راضی کردن دیگران میشوند یا خیر. تا اینجای کار فقط تکلیف کارگزاران با لاریجانی روشن است. شاهد آنکه محمد عطریانفر، عضور شورای مرکزی این حزب در شماره امروز روزنامه سازندگی مینویسد: «برخی صاحبنظران سیاسی از کاندیداتوری آقای لاریجانی سخن میگویند یا تاکید میکنند که ایشان قرار است بنا بر حمایت اصلاح طلبان وارد صحنه شوند. باید تاکید کنم که آقای لاریجانی از منظر تاریخی، متعلق به جریان اصولگرایی است، اما حداقل از سال ۸۴ تا امروز رفتار، منش و نوع سیاست ورزی ایشان شباهتهای زیادی به رویکردهای اصلاح طلبانه داشته و تجربه سه دوره مجلس ایشان هم نوعی رضایتمندی را از سوی اصلاح طلبان در کنار خود دارد؛ لذا عطف عنایت به امثال آقای لاریجانی زمانی میتواند مطرح باشد که اصلاح طبان از ارائه نیروی متحد و مشترک میان احزاب متبوع خود دچار امتناع و یا محرومیت شوند». وی میافزاید: «چه بسا در شرایط انقباضی و صعوبت برای اصلاحات در سال ۱۴۰۰ هم واقعهای مشابه آنچه که در سال ۹۲ رخ داد، رقم بخورد. در آن شرایط از میان گزینههای موجود ممکن است گزینههایی مثل آقای لاریجانی که از چهرههای معقول اصولگرایی است، میتواند مورد بحث و گفتگو قرار گیرد، اما اصلاحات در این شرایط تاکید بر یک رقابت تمام عیار بین یک نیروی متصل به جبهه اصلاحات با یک شخصیت معقول از اصولگرایان دارد. طبعا اصلاحات علاقمند است آقای لاریجانی رقیب شریف عرصه رقابت شرافتمندانه با نمانده منتخب و نامزد برگزیده جبهه اصلاحات باش. در این حالت زیباترین رقابت رخ خواهد داد که شباهت تاریخی آن را در سال ۷۶ بین آقای ناطق نوری و آقای خاتمی دیدم و تجربهی کاملا گویا و روشنگری بود».
دیدگاه تان را بنویسید