ورود فراکسیون زنان به مشکلات در حوزه مهریه
رئیس فراکسیون زنان مجلس گفت: یکی از موارد مورد تأکید این فراکسیون توجه به ورزش بانوان و سلامت آنها و ورزش قهرمانی بانوان بود که باید متناسب با توانایی بانوان به آن توجه شود.
خبرگزاری تسنیم:سارا فلاحی سخنگوی فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی در نشست خبری تشریح برنامههای این فراکسیون که عصر امروز در محل خبرگزاری تسنیم برگزار شد، طی سخنانی اظهار داشت: فراکسیون زنان از زمانی که شکل گرفت و هیات رییسه آن مشخص شد جلسات و فعالیتهای مختلفی داشته و در جلسه اول نقشه راهی ترسیم کردیم که این استراتژی بتواند برای این چهار سال موثر باشد و زنان بتوانند هم نقش آفرینی داشته باشند و هم در مجلس موثر باشند و این نقشه راه ترسیم شد.
وی افزود: در جلسه اول تاکید شد که از فعالیتهایی که می تواند موثر بوده و برای جامعه زنان هزینهبردار باشد جلوگیری کنیم و از رویکردهای شعاری دوری کرده و تخت تاثیر القائات قرار نگیریم و بتوانیم برای جامعه زنان اقدام قابل توجهی انجام دهیم.
سخنگوی فراکسیون زنان مجلس گفت: بعد از آن تلاش کردیم طبق این نقشه حرکت کنیم و در مجلس از دستگاهها و وزرای مختلف دعوت شد و تلاش کردیم این دوستان به مجلس بیایند و پاسخگوی فراکسیون زنان باشند و بتوانیم با بررسی مشکلات زنان، به نتیجه برسیم.
فلاحی اظهار داشت: در یکی از جلسات در بررسی وضعیت زنان سرپرست خانوار از دستگاههای مختلف دعوت کردیم و بالای 3.5 میلیون زنان سرپرست خانوار هستند که مشکلاتی دارند که باید به این مشکلات توجه شود و مورد غفلت قرار نگیرد. در آن جلسه بررسی کردیم تا بتوانیم در بحث بودجه به نهادهای مربوطه کمک کنیم تا مشکلات این جامعه حل شود؛ یکی از مشکلات این است که این امر متولیان زیادی دارد و موجب میشود که تصمیم گیری ها متناقض باشد و ما تصمیم گرفتیم کارگروهی از این دستگاهها تشکیل شود تا تصمیمات مشترک بگیرند.
وی خاطر نشان کرد: در بحث لایحه 1400 نیز تلاش شده که در کمیسیون تلفیق به این جامعه رسیدگی شود و با هیئت رییسه و آقای قالیباف تاکید کردیم که هر مسأله ای که در مجلس درباره زنان مطرح میشود باید این فراکسیون در جریان امر باشد.
نماینده مردم ایلام در مجلس، اظهار داشت: از این فراکسیون نیز در کمیسیون جمعیت و تعالی خانواده حضور دارند و مسائل زنان را بررسی و تلاش میکنند روی طرح جمعیت و تعالی خانواده کار شود تا بتواند موثر باشد.
فلاحی ادامه داد: ما همچنین از وزیر ورزش دعوت کردیم و مسائل مربوط به جوانان و خصوصا دختران را پرسیدیم و بررسی کردیم؛ چون به این نتیجه رسیده بودیم که حوزه وزارت ورزش بیشتر روی امر ورزش تاکید دارد و بخش جوانان خیلی مورد توجه نیست و ما روی این موضوع تاکید کردیم.
وی افزود:یکی از موارد مورد تأکید این فراکسیون توجه به ورزش بانوان و سلامت آنها و ورزش قهرمانی بانوان بود که باید متناسب با توانایی بانوان به آن توجه شود و ما در این زمینه انتقادات اساسی داریم که از اختصاص ساعتهای مرده برای تمرین نگرانی داشتیم و باید رویکرد در این زمینه تغییر کند و نباید نگاه جنسیتی باشد و مشکلات در این حوزه به شکل صحیحی رصد و حل شود.
سخنگوی فراکسیون زنان مجلس گفت: ما اهل گفتار درمانی نیستیم و میخواهیم مباحث موثر باشد و از ابزارهای نظارتی در این زمینه استفاده می کنیم و در پایان بازه زمانی مد نطر، نتیجه را به رسانهها اعلام میکنیم.
فلاحی درباره اقدامات این فراکسیون درباره مهریه گفت: در این باره جلساتی با دستگاههای مختلف برگزار کردیم زیرا الان دعواهایی بر سر این مسأله است و این فراکسیون میاندیشد که این مسأله به شکلی مدیریت شود تا زنان آسیب نبینند.
وی ادامه داد: در رابطه با لایحه امنیت زنان، جلساتی داشتهایم و در جلسات کارشناسی بحث ما سر این بود که این لایحه باید سریعا تعیین تکلیف شود تا بتوانیم روی این لایحه صحبت کنیم ولی فعلا هنوز این لایحه به مجلس نرسیده است. یکی از مهمترین مطالبات ما این است که این لایحه سریعا تعیین تکلیف شود.
فلاحی ادامه داد: تلاش فراکسیون زنان بر این بود تا با بازدید از اقشار مختلف زنان از مشکلات آنها را مطلع شود. در بازدید از پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی به ما گفتند 3/5 میلیون زوج نا بارور داریم که مسئله مهمی است. در این باره نیازمند آن هستیم تا در زمینه بودجه جهاد دانشگاهی تجدید نظر بشود زیرا وقتی صحبت از افزایش جمعیت می کنیم باید مسایل ریشهای را حل کنیم. همچنین در حوزههای مختلف بحثهایی داشتیم. یکی از موضوعات، مشکلات زنان قهرمان شهداست که این افراد بعضا دچار مشکلات اساسی هستند که باید مورد توجه قرار گیرند و نباید ظلم دیگری در حق آنها روا بداریم.
سخنگوی فراکسیون زنان مجلس عنوان کرد: بعد از ترور شهید فخری زاده با توجه به اینکه همسر ایشان هم در صحنه ترور بودند لازم دیدیم از خانواده ایشان دیداری داشته باشیم و در این ترور یک بعد قضیه آسیب روانی بود که به ایشان به عنوان مادر خانواده وارد شده بود.
وی با اشاره به دیدار فراکسیون زنان با رئیس مجلس گفت: در دیدار با رئیس مجلس در خواست کردیم که طرحهای با اولویت کمتر از دستور کار مجلس خارج شود و مسایلی در دستور کار قرار گیرد که با سفره مردم مرتبط است. همچنین خواستیم وقت بیشتری روی موضوع نظارتی مجلس گذاشته شود چون بسیاری از مشکلات ناشی از نبود نظارت صحیح است و گاهی هم این نظارت ها در رو دروایستی های اقتصادی فروخته می شود. بنابر این خواست فراکسیون این بود که نظارت مجلس تقویت شود و ما واقعا خودمان را در ازدحام طرح های بی خاصیت قرار ندهیم. مردم شرایط اقتصادی خوبی ندارند و می خواهد این مطالبات مدیریت شود و ما هم باید بر اساس مطالبات مردم حرکت کنیم.
فلاحی افزود: یکی دیگر از درخواستهای ما این بود که در دیدارهای دیپلماتیک حضور داشته باشیم. در همین رابطه وبیناری با نمایندگان خانم مجلس افغانستان برگزار کردیم که در آن بر مشترکات فرهنگی و پیشقدم شدن خانمها در گسترش روابط دو کشور صحبت شد. همچنین قرار شد تا هر خانم نماینده در مجلس در دو گروه دوستی پارلمانی عضو شوند و یکی از دیدارهایی که در این زمینه داشتیم دیدار با سفیر بلغارستان بود که ایشان هم خانم هستند.
سخنگوی فراکسیون زنان مجلس اظهار داشت: یکی از کارهایی که خانمها در مجلس روی آن تاکید دارند این است که اگر بتوانیم یکی از مسایل زنان را از حالت شعاری عملیاتی کنیم که موفقیت بزرگی است زیرا با توجه به پروسه طولانی قانون گذاری اگر بتوانیم یکی دو موضوع زنان را حل کنیم بسبار کمک کننده خواهد بود.
فلاحی با اشاره به در پیش رو بودن هفته زنان گفت: در همین رابطه از هیئت رییسه خواستهایم تا اجازه دهند یکی از بانوان نماینده 5 دقیقه نطق خارج از دستور داشته باشد. یکی از برنامههای ما تقدیر از زنان نخبه در مجلس است تا به عنوان سمبل زن ایرانی در دنیا معرفی شوند. یکی از دیگر از برنامههای ما در این هفته این است که از اردوی بانوان ورزشکار المپیکی بازدید داشته باشیم. بازدید دیگر ما نیز از زنان زندانی است تا ببینیم چقدر می توانیم به آنها کمک کنیم. در هفته زن همچنین تاکید بیشتری روی مسئله تشکیل تیم های سلامت زنان صورت خواهد گرفت.
وی ادامه داد: دیگر برنامه ما بازدید از بنگاهای اقتصادی است که مدیریت آن را زنان برعهده دارند تا از نزدیک در جریان مشکلات و مطالبات آنها قرار بگیریم. امروز یکی از مشکلات ما بیکاری است و وقتی زنی میتواند کار آفرینی کند قابل تقدیر است و تلاش میکنیم تا رویکرد پشت میز نشینی را تغییر دهیم تا شاید جوانان ما قدمی را به سمت توسعه یافتگی برداشته و همچنین بتوانیم به کوچک سازی دولت کمک کنیم.
فلاحی با بیان اینکه فراکسیون زنان با چندین کمیسیون تخصصی مجلس به صورت مشترک در حال کار بر روی چند طرح و لایحه است، ادامه داد: پس از نهایی شدن این طرح ها و لوایح به صحن علنی مجلس میآیند.
وی با بیان این که در شش ماه گذشته به دنبال ترسیم نقشه راه فراکسیون بودهایم، افزود: فراکسیون زنان به دنبال آن است که برای تقویت طرح هایی که نوشته می شود مشارکت جدی و فعال داشته باشد.
نماینده ایلام در مجلس اضافه کرد: در چند روز آینده فراخوانی از سوی فراکسیون زنان منتشر خواهد شد که در آن از نخبگان کشور درخواست خواهد شد تا ایده و نظرات خود را به فراکسیون ارائه کنند تا از آنها استفاده کنیم.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پاسخ به سوالی درباره اینکه به طور مشخص فراکسیون زنان چند پیشنهاد به کمیسیون تلفیق بودجه سال 1400 ارائه کرده است، گفت: اکثر خانم های عضو کمیسیون، در کمیسیون های مجلس حضور دارند و پیشنهاداتی را در حوزههای مختلف به کمیسیون خود ارائه کردهاند.
سخنگوی فراکسیون زنان مجلس با بیان اینکه پیشنهادات مطرح شده از سوی نمایندگان به کمیسیون ها در کمیسیون تلفیق بررسی میشود، افزود: در حوزه زنان تلاش فراکسیون این است که بودجه زنان آسیب دیده و بودجه درمان ناباروری افزایش پیدا کند که البته در کمیسیون تلفیق درباره بحث ناباروری و درمان آن پیشنهاداتی در کمیسیون مصوب شده است.
فلاحی درباره بحث مهریه نیز گفت: قوه قضاییه اخیراً بخشنامهای را ابلاغ کرده مبنی بر اینکه اگر طرف آقا اعلام کند که معسر است و توانایی پرداخت مهریه را ندارد به زندان نخواهد رفت.
وی با بیان اینکه برخی از آقایان قانون را دور میزنند، گفت: فدراکسیون به دنبال این است تا مسیر هایی که از طریق آن قانون را دور میزنند بسته شود.
نماینده ایلام در مجلس با تاکید بر اینکه نباید مهریه را یک توپ فوتبال سیاسی کنیم، مهریه حق خانمهاست، اظهار داشت: این حق را نباید از زنها گرفت و نباید حقوق آنها را تضعیف کرد.
دیدگاه تان را بنویسید