جدیدترین خبرها در مورد شورای وحدت
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه درباره مواضع شورای وحدت اصولگرایان برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ توضیح داد.
گروه سیاست سایت فردا - انتخابات نزدیک است و موضوع عملکرد دو شورای ائتلاف و وحدت از جمله داغترین بحثهای انتخاباتی در جریان اصولگرا است. خاصه آنکه به نظر میرسد در زمینه ایجاد تفاهم و هماهنگی بین این دو سازوکار تردیدهایی وجود دارد.
در عین حال اخباری پیرامون نظر هر کدام از شوراها درباره کاندیداها و مصادیق انتخاباتی به گوش میرسد که احتمالا در ایجاد وحدث اثرگذار است و مشکل ساز خواهد شد. مثلا همین اخباری که هفته قبل درباره گرایش شورای وحدت به سوی لاریجانی منتشر شد یا تاکیدی که شورای وحدتیها بر حمایت از رئیسی کردند.
در همین راستاست که شاهدیم برخی از چهرههای اصولگرا در پی ارائه توضیح و شفاف سازی در این باره هستند. مثلا حمیدرضا ترقی عضو شورای مرکزی حزب موتلفه در گفتوگویی با «باشگاه خبرنگاران جوان» با اشاره به بخشی از صحبتهای حداد عادل مبنی بر رفتن شورای وحدت اصولگرایان به سمت علی لاریجانی برای ریاست جمهوری سیزدهم، میگوید: در ابتدا چنین برداشتی از نوع موضعگیریهای شورای وحدت وجود داشت، اما در مجموع تا الان آنهایی که نقش اصلی را در شورای وحدت دارند به این مساله اشارهای نداشتند و یا تاکیدشان بر این بود که آیتالله رئیسی از اولویت بیشتری نسبت به افرادی نظیر علی لاریجانی برخوردار است.
وی همچنین گفته است: حال اینکه اگر آیتالله رئیسی به میدان نیاید شورای وحدت به سمت چه فردی گرایش پیدا میکند نیاز به این دارد که شورای وحدت شاخصها و گرایشات خود را نسبت به معرفی نامزدها شفاف تر بیان کند؛ به این دلیل که هنوز هیچ مانیفستی از شورای وحدت به این معنا اعلام نشده است، به نظر میرسد که قضاوت ممکن است بر واقعیات مبتنی نباشد.
به گفته ترقی، در بین اصولگرایان در این باره اتفاق نظر وجود نداشته و نظر متفقی در این زمینه وجود ندارد که به یک جمع بندی برسند. اگر امر مشتبه شود به نفرات بعد از رئیسی، طبیعتا تکثر نامزد وجود خواهد داشت؛ اما در بین افرادی که مطرح هستند علی لاریجانی و محمدباقر قالیباف طرفداران خاص خود را دارند. از نظر اجرایی قالیباف قوی تر است، اما از نظر دیپلماسی و گرایش به سمت اعتدال لاریجانی به مواضع سیاسی روحانی نزدیک تر است و اگر او بیاید بخشی از اصلاح طلبان هم از او حمایت میکنند.
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه تصریح کرد: تا الان در نظر سنجیها علی لاریجانی مقبولیت پایینی دارد و مشخص است که یا مردم احتمال ورود او را نمیدهند و یا شناخت دقیق و رغبتی نسبت به او ندارند؛ لذا در بین نامزدهایی که مطرح شدند لاریجانی از کمترین استقبال برخوردار است.
او در پاسخ به تمایل شورای ائتلاف نیروهای انقلاب به قالیباف برای انتخابات ریاست جمهوری سال آینده هم گفت: شورای ائتلاف هنوز وارد مصادیق نشده است و بحثی در این زمینه صورت نگرفته است.
دیدگاه تان را بنویسید