دلایل موافقان و مخالفان تغییر ساعت رسمی کشور
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز خود به بررسی گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد طرح تغییر ساعت رسمی کشور می پردازند.
جلسه علنی امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی لحظاتی قبل به ریاست محمدباقر قالیباف آغاز شد.
بررسی گزارش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری در مورد طرح جهش تولید دانش بنیان(اعاده شده از شورای نگهبان) و بررسی گزارش کمیسیون آئین نامه داخلی مجلس در مورد طرح دوفوریتی الحاق یک تبصره به ماده (۲۰۶) قانون آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی در دستور کار جلسه علنی امروز نمایندگان قرار دارد.
همچنین بررسی گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد طرح تغییر ساعت رسمی کشور، بررسی گزارش کمیسیون آئیننامه داخلی مجلس در مورد طرح اصلاح موادی از قانون آییننامه داخلی مجلس، بررسی گزارش شور دوم کمیسیون اجتماعی در مورد طرح اصلاح قانون بیمه کارگران ساختمانی و بررسی گزارش کمیسیون انرژی مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران از دیگر مواردی است که نمایندگان در جلسه علنی امروز خود به بررسی آنان خواهند پرداخت.
بررسی گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها مبنی بر رد تقاضای تحقیق و تفحص از سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور از سال ۱۳۹۲ و بررسی گزارش کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد شهرداری آبادان و اروندکنار از سال ۱۳۸۵تاکنون نیز در دستور کار جلسه علنی امروز نمایندگان قرار دارد./ ایسنا
موافقت کمیسیون اجتماعی مجلس با تغییر ساعت رسمی کشور
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: علت پافشاری مجلس بر روی مصوبه تغییر ساعت رسمی کشور این است که هنوز ادله متقنی بویژه در حوزه کاهش مصرف انرژی از سوی دولت ارائه نشده که اجرای طرح را توجیه پذیر کند.
ولی اسماعیلی رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به طرح مجلس برای تغییر ساعت رسمی کشور در 6 ماه اول سال گفت: کمیسیون اجتماعی با بحث و بررسی مفصلی که در ارتباط با این طرح داشت، در نهایت موافقت خود را با اجرای آن اعلام کرد.
وی افزود: البته با توجه به مخالفت دولت با این طرح احتمال رای آوری این طرح در مجلس، 50 درصد برآورد می شود، به بیان دقیقتر احتمال رای آوردن یا نیاوردن طرح برابر است.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: با توجه به اینکه اکثر کشورهای پیشگام در اجرای این طرح بویژه کشورهای اروپایی اخیرا به این نتیجه رسیده اند که قانون گذشته خود را ملغی کنند، به هر حال ایجاب می کند که کشور ما نیز به دلیل مشکلاتی که تغییر ساعت رسمی کشور از جمله به هم ریختگی برنامه زندگی افراد و به هم خوردن ساعت شرعی ایجاد می کند، به دنبال ملغی کردن این قانون باشیم.
اسماعیلی ادامه داد: از سوی دیگر آقای ابوترابی به عنوان طراح اصلی این طرح مطالعاتی را در ارتباط با مشکلات روحی و روانی تغییر ساعت رسمی به ویژه در فصل پاییز داشته است که نشان می دهد آمار بروز افسردگی در افراد در فصل پاییز به شکل فزاینده صعودی است. همچنین دلیل دیگری که کمیسیون بر روی مصوبه خود پافشاری کرده این است که هنوز ادله متقنی بویژه در حوزه کاهش مصرف انرژی از سوی دولت ارائه نشده که اجرای طرح را توجیه پذیر کند./ تسنیم
مخالفت مرکز پژوهشهای مجلس با ثابت ماندن ساعت رسمی کشور
مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی طی گزارشی، با نسخ قانون تغییر ساعت رسمی کشور مخالفت کرد.
به گزارش فارس، دفتر مطالعات پژوهش های زیربنایی و امور تولیدی مرکز پژوهشهای مجلس، طی گزارشی با نسخ قانون تغییر ساعت رسمی کشور مخالفت کرد.
در این گزارش آمده که صرفهجویی در مصرف انرژی اصلیترین انگیزه برای اجرای طرح تغییر ساعت در کشورها بوده است. اما در سالهای اخیر، آثار سوء تغییر ساعت بر سلامتی افراد جامعه در برخی از کشورهای اروپایی موجب شده تداوم اجرای این طرح با تردید مواجه شود.
در این گزارش تصریح شده است: درواقع در سالهای اخیر بهدلیل افزایش اهمیت سلامتی افراد جامعه نسبت به صرفهجویی انرژی، موجب شده برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا گرایش به سمت توقف اجرای طرح تغییر ساعت داشته باشند گرچه هنوز هم به اجرای آن مبادرت میورزند. تنظیم فعالیت افراد آن جوامع با زمان محلی؛ علت اثرگذاری بر سلامتی افراد (تغییر ساعت بیداری و خواب) در این جوامع اعلام شده است. این درحالی است که در کشورهای اسلامی نظیر ایران، تنظیم فعالیتهای افراد علاوهبر زمان محلی با زمان خورشیدی نیز تنظیم میشود.
در این گزارش ذکر شده که در مردادماه 1386 با توجه به بررسیهای علمی، فرهنگی، اجتماعی و موضوع صرفهجویی انرژی، قانون تغییر ساعت رسمی کشور تصویب شد. در سال 1397، بازاندیشی برای عدم اجرای تغییر ساعت، در برخی کشورهای اتحادیه اروپا موضوع آثار منفی آن بر ساعات فیزیولوژیک در اروپا و آمریکا رسانهای شد. در حال حاضر، یک چهارم از کشورهای دنیا که در نیمکره شمالی زمین واقع هستند به تغییر ساعت مبادرت میورزند. در ایران اسلامی، انجام فرائض دینی، مبتنیبر تغییرات طلوع و غروب آفتاب است. فارغ از مسائل صرفهجویی انرژی، زمانبندی آغاز فعالیتهای روزانه افراد به اوقات شرعی نزدیکتر است. پزشکان و اطبا معتقدند، بهترین زمان تنفس صبحگاهی براساس ساعات فیزیولوژیک ساعت 4 و بهینهترین زمان آغاز فعالیت روزانه ساعت ۸-۷ صبح است.
در بش دیگری از گزارش مرکز پژوهش های مجلس آمده که لذا بهنظر میرسد، آسیب مترتب ناشی از تغییر ساعت در ایران به گسترهای که در کشورهای اروپایی مطرح است، نباشد. ازسویدیگر، اجرای طرح تغییر ساعت نقش بسزایی در کاهش مصرف انرژی برق دارد.تغییر ساعت رسمی کشور در صرفهجویی مصرف انرژی برق کشور مؤثر است و این تأثیر بین ۳-۱ درصد متغیر است. در کاهش پیک مصرف برق کشور نیز این تأثیر بین ۵/۱-۱ درصد پیشبینی شده است.
در جمع بندی این گزارش آمده که لذا با توجه به بررسی کارشناسی آثار اجرای قانون تغییر ساعت رسمی کشور بهویژه بر میزان صرفهجویی مصرف انرژی و ساعت پیک بار برق و با توجه به توضیحات مندرج در این گزارش پیشنهاد میشود، کماکان این قانون همچون سنوات گذشته اجرا شود. بهدلیل توجیهپذیری و مستند بودن نتایج پژوهشهای مطالعه آثار تغییر ساعت رسمی کشور و با توجه به اهمیت جایگاه صرفهجویی انرژی و تنظیم فعالیتهای اجتماعی با توجه به اوقات شرعی، پیشنهاد میشود که این قانون کمافیالسابق در کشور اجرا شود و لذا تصویب طرح پیشنهاد نمیشود./ فارس
دیدگاه تان را بنویسید