صدرالحسینی: عربستان میتواند بازار خوبی برای تولیدات ایرانی باشد
یک کارشناس مسائل غرب آسیا به نیازهای عربستان سعودی به نیروهای کارشناس و متخصص در حوزههای مختلف از جمله بهداشت و درمان و فنی و مهندسی اشاره کرد و گفت که این کشور میتواند بازار خوبی برای تولیدات با قیمت متوسط ایرانی باشد.
جمهوری اسلامی ایران و عربستان بعد از هفت سال و سه ماه، بالاخره ۱۹ اسفند ماه ۱۴۰۱ و بعد از پنج دور گفتوگو در عراق و سه دور در عمان، در رایزنیهایی در پکن برای از سرگیری مناسبات دیپلماتیک توافق کردند و متعاقب آن حدود یک ماه بعد حسین امیرعبداللهیان و فیصل بن فرحان وزرای خارجه دو کشور در پکن با یکدیگر دیدار و بیانیهای مشترک صادر کردند و پس از آن هم هیأتهای فنی برای بررسی روند بازگشایی اماکن دیپلماتیک دو کشور مبادله شد.
ظرفیتهای اقتصادی و همکاریهای دو کشور در این حوزه پس از برقراری مجدد روابط از جمله موضوعاتی است که با سیدرضا صدرالحسینی کارشناس مسائل غرب آسیا به بحث گذاشتیم. وی در این باره به خبرنگار فارس گفت: وضعیت اقتصادی عربستان با توجه به افزایش روزافزون واردات در حوزههای مختلف به ویژه مواد غذایی، لوازم خانگی و نیازمندیهای روزمره مردم میتواند یکی از بازارهای بسیار مفید برای تولیدات با قیمت متوسط ایرانی باشد.
وی افزود: همچنین با توجه به علاقهمندی عربستان در حوزه محصولات نفتی و پتروشیمی، هم تولیدات و هم صادرات فنی مهندسی ایران میتواند در این حوزه به کمک عربستان بیاید.
این تحلیلگر مسائل غرب آسیا همچنین گفت: توجه به نقاط مشترک در سرمایه گذاریهای انرژی این اتفاق میتواند به صورت مشترک رخ دهد. ضمنا سرمایه گذاران سعودی علاقهمندی خودشان را به سرمایه گذاری در حوزههای گردشگری، انرژی، راه و راه آهن در ایران اعلام کردهاند.
صدرالحسینی اظهار داشت: به نظر میرسد نقاط مشترک در حوزه اقتصادی، بازرگانی، انرژی، پتروشیمی و هوانوردی میتواند چشم انداز قابل توجهی را برای دو کشور داشته باشد.
این کارشناس مسائل منطقه به نیاز عربستان به نیروهای کارشناس و متخصص در حوزههای بهداشتی، درمانی، فنی و مهندسی، سایبر و همچنین در حوزههای الکترونیک اشاره کرد و گفت: ایران هم با توجه به افزایش فارغ التحصیلان رشتههای مذکور میتواند در حوزه انتقال نیروی کار کارآمد و متخصص به این کشور کمکهای شایانی کند.
فارس
دیدگاه تان را بنویسید