هشدار کاردار ایران در لندن به غروب آفتاب برجام

کد خبر: 1231492

کاردار سفارت ایران در انگلیس نسبت به تبعات بدعهدی طرف‌های اروپایی نسبت به بندهای غروب آفتاب برجام هشدار داد و گفت که عدم رفع تحریم‌های موشکی ایران که مطابق با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد، مهرماه امسال پایان می‌یابد، اشتباه بزرگی خواهد بود.

هشدار کاردار ایران در لندن به غروب آفتاب برجام

کاردار سفارت ایران در انگلیس نسبت به تبعات بدعهدی طرف‌های اروپایی نسبت به بندهای غروب آفتاب برجام هشدار داد و گفت که عدم رفع تحریم‌های موشکی ایران که مطابق با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد، مهرماه امسال پایان می‌یابد، اشتباه بزرگی خواهد بود.

سید مهدی حسینی متین در گفت‌وگو با روزنامه گاردین گفت: انگلیس و شرکای اروپایی‌اش باید بصورت راهبردی فکر کنند، چراکه عدم لغو تحریم ها اشتباه بزرگی خواهد بود.

وی هم زمان با جوسازی مقامات و رسانه‌های غربی درباره بندهای غروب آفتاب برجام در آستانه برگزاری نشست دوره ای شورای امنیت سازمان ملل درباره قطعنامه ۲۲۳۱، به طرف‌های اروپایی توصیه کرد که با درایت بیشتری رفتار کنند.

کاردار سفارت کشورمان با تاکید بر اینکه ساختار برجام باید حفظ شود، مخالفت با رفع تحریم‌ها و عدم اجرای مفاد قطعنامه را به ضرر طرف‌های اروپایی توصیف و تصریح کرد آن‌ها باید پاسخگو باشند.

بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت محدودیت‌های سازمان ملل در زمینه تحقیق و توسعه (R&D) و تولید موشک‌های بالستیک ایران که قابلیت حمل کلاهک اتمی ۱۸ اکتبر (۲۶ مهر) منقضی خواهند شد. اما تحرکات اخیر طرف‌های غرب نشانگر اهداف مغرضانه آن ها برای مانع‌تراشی در اجرای مفاد این قطعنامه از طریق تاثیرگذاری بر نشست دوره ای شورای امنیت درباره قطعنامه یادشده هستند.

پیشتر روزنامه گاردین در گزارشی ادعا کرده بود که انگلیس و دیگر کشورهای اروپایی عضو برجام (آلمان و فرانسه) در نظر دارند تا با نقض تعهدات خود در توافق هسته‌ای، از برداشتن تحریم‌های موشکی ایران خودداری کنند. این روزنامه انگلیسی با بیان اینکه «تصمیم این کشورهای اروپایی در نقض تعهدات هسته ای مخاطراتی در پی دارد» مدعی شد: معلوم نیست ایران که در آستانه تولید اورانیوم غنی شده در سطح نظامی است، چه واکنشی نشان دهد.

گاردین، بهانه دیپلمات های تروئیکای اروپایی در توجیه عهدشکنی دولت های خود را این ادعا اعلام کرد که ایران با فروش پهپاد به روسیه برای استفاده در جنگ علیه اوکراین و احتمال ارسال موشک های بالستیک به این کشور، تعهدات برجامی را نقض کرده است.آن‌ها همچنین ادعا کرده‌اند که ایران در گذشته نیز بندهای قطعنامه ۲۲۳۱ در ارتباط با محدودیت‌های موشکی را نقض کرده است.

به نوشته این نشریه انگلیسی، کاردار ایران این ادعاها را رد و تصریح کرد که توافق سال 2015 تنها از ایران خواسته است تا هیچ گونه فعالیتی در رابطه با موشک های بالستیک طراحی شده برای حمل موشک های هسته ای، از جمله پرتاب هایی با استفاده از چنین فناوری، انجام ندهد. وی عنوان کرد این عبارت بیانگر تعهدی برای ایران نیست.

این نشریه انگلیسی افزود: حسینی متین که ارشدترین دیپلمات ایرانی در لندن است، همچنین که ایران چنین تسلیحاتی تولید نمی کند و افزود که هرگونه فروش پهپاد توسط کشورش به روسیه مشمول توافق هسته ای نمی شود، زیرا این هواپیماهای بدون سرنشین (پهپادها) نه سلاح هستند و نه پهپاد. او عنوان کرد که اوکراین به طور کامل از فرصت پیشنهاد شده برای اثبات ادعای خود مبنی بر استفاده روسیه از موشک های ایرانی استفاده نکرده است.

بر اساس این گزارش، نشست دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل متح درباره قطعنامه ۲۲۳۱ و ایران ۱۵تیرماه برگزار می‌شود. دوم تیرماه جاری، لیندا توماس گرینفیلد سفیر و نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل به همراه سفرای اوکراین، فرانسه، انگلیس و آلبانی در هراس از همکاری نظامی تهران – مسکو، ادعای استفاده از پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین از سوی روسیه را تکرار و آن را نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت خواندند.

نمایندگی ایران در سازمان ملل بلافاصله در همان روز در واکنش به ادعاهای پهپادی و ضد ایرانی آمریکا، اوکراین و سه کشور اروپایی گفت که این اقدام، "یک نمایش سیاسی برای بدنام کردن ایران در جنگ اوکراین است." و به دنبال تاثیرگذاری بر گزارش دوره ای شش ماهه آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل در اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت هستند.

نمایندگی جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد افزود: سخنان سفیر آمریکا در محل رسانه ای شورای امنیت سازمان ملل (Stakeout) از طرف آمریکا، آلبانی، فرانسه، انگلیس و اوکراین، یک نمایش سیاسی برای بدنام کردن ایران در جنگ اوکراین است.

نمایندگی ایران در سازمان ملل تصریح کرد: از آنجا که آنها نتوانسته بودند، خواسته غیرقانونی خود برای ورود دبیرخانه قطعنامه ۲۲۳۱ به موضوع پهپادها را به دبیرکل تحمیل کنند، از طریق نامه نگاری های سازماندهی شده و این نوع نمایش های سیاسی، به دنبال تاثیرگذاری روی گزارش نوبه ای (دوره ای) شش ماهه دبیرکل در اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ هستند.

نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل تاکید کرد: فشار آنها برای عدم بررسی این گزارش در موعد طبیعی خود در این ماه میلادی به ریاست امارات در شورای امنیت و انتقال آن به ماه بعد در دوره ریاست انگلیس بر این شورا، به وضوح اهداف مغرضانه آن ها را آشکار می سازد.

نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل تصریح کرد: ایران ضمن رد این اتهامات بی اساس صریحا و مکررا اعلام کرده دخالتی در این جنگ ندارد و این جنگ نمی تواند طرف بازنده و برنده داشته باشد و تمامی تلاش ها باید بر پایان دادن هر چه سریعتر این جنگ و حل ریشه ای دلایل بروز جنگ برای استقرار صلح پایدار باشد.

به گزارش ایرنا، مطابق قطعنامه ۲۲۳۱، هر شش ماه یکبار گزارش دبیرکل سازمان ملل در نشست عادی شورای امنیت سازمان ملل ارائه و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل نیز در این نشست سخنرانی می‌کند.

در گزارش قبلی دبیرکل سازمان ملل درباره پایبندی ایران به مفاد برجام به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارائه شود، به رغم فضاسازی ها، تهران به ارسال سلاح به روسیه متهم نشد. گوترش در آن گزارش توضیحات مفصلی درباره نامه‌های دریافتی از نمایندگان کشورهای آمریکا، فرانسه، آلمان، انگلیس و اوکراین ارائه کرد. این کشورها در این نامه ها در تکرار ادعاهای خود ، مدعی شده بودند که ایران در اقدامی مغایر با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت پهپادهایی را به روسیه ارسال کرده است .

تلاش های غرب تاکنون موفق نبوده و گوترش در گزارش خود بیانیه‌ای قطعی در این باره صادر نکرده است. غرب به رهبری آمریکا از ماهها پیش، همزمان با تشدید تنش ها در جنگ اوکراین، ادعاهایی ضد ایرانی را مطرح کرده که تهران آن را قاطعانه رد می کند.

جمهوری اسلامی ایران می گوید بی طرفی فعال خود را در جنگ اوکراین حفظ کرده و هرگز سلاحی به طرفین این جنگ برای استفاده در آن نداده است. ایران بطور مداوم از صلح و پایان فوری جنگ در اوکراین حمایت و اعلام کرده است به رغم موافقتنامه همکاریهای دفاعی دوجانبه ، هرگز به طرفهای جنگ ،سلاح برای استفاده در جنگ اوکراین نه قبل و نه بعد از درگیری نداده است.

ایران معتقد است: کشورهای غربی تلاش می کنند براساس تفاسیر نادرست و گمراه کننده بین قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت و استفاده از پهپادها در جنگ اوکراین ارتباط ساختگی برقرار کنند، درحالیکه قطعنامه ۲۲۳۱ نه صادرات سلاح را منع کرده و نه به دبیرخانه سازمان ملل دستور العمل و ظرفیت لازم را برای انجام این تحقیقات داده است.

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد