تحلیلگران صهیونیست: اسرائیل در تله استراتژیک گرفتار شده است
جنگ غزه همین روزها 3 ماهه میشود و روزنامهها و تحلیلگران صهیونیستی میگویند، «اسرائیل وارد تله راهبردی غزه» شده است. برخی صهیونیستها نیز میگویند پس از پایان این جنگ[و عیان شدن واقعیتها] گریه خواهیم کرد!
امروز جنگ غزه وارد هشتاد و پنجمین روز خود میشود و صهیونیستها در مقابل تلفات و خسارات بسیار سنگین و بیسابقه خود در همه زمینهها، فقط زن و کودک و غیرنظامی کشته و بیمارستان و مدرسه و کلیسا ویران کردهاند. همین کشتار غیرنظامیان و بمباران مراکز درمانی و آموزشی و دینی نیز به ضرر آنها تبدیل و این رژیم منفور را در جهان منفورتر کرده است طوری که مراکز مطالعاتی خودشان میگویند، 95 درصد تجمعاتی که در جهان درباره جنگ غزه برگزار میشود، در محکومیت صهیونیستهاست. رژیمی که طی هشتاد و پنج روز بیش از 21 هزار غیرنظامی را میکشد، منفور نمیشود؟! برای منفور شدن یک رژیم همین یک خبر یونیسف کافی نیست که میگوید: «سال ۲۰۲۳ مرگبارترین سال برای کودکان در کرانه باختری بود»؟ بیش از 10 هزار کودک نیز در غزه به شهادت رسیدهاند!
«آموس هرئیل»، یکی از این تحلیلگران صهیونیست است که میگوید: «باید حقیقت را گفت، اسرائیل پس از حمله هفتم اکتبر در یک تله استراتژیک گرفتار شده و هنوز مشخص نیست چگونه میخواهد از آن خارج شود.»
به گزارش مرکز مطالعات فلسطین، «هرئیل» این را هم گفت گه این جنگ فرسایشی شده و «این فرسایش ممکن است به یک وضعیت دائمی تبدیل شود. احتمال زیادی هم وجود دارد که جبهه لبنان به وضعیت جنگی برسد.»
پس از «آموس هرئیل»، تحلیلگر روزنامه عبری زبان «هاآرتص» هم جملات مشابهی را در این روزنامه به چاپ رسانده مبنی بر این که «اسرائیل در شمال و جنوب به دام افتاده است.» هاآرتص هم این دام را «راهبردی» خوانده و اضافه کرده در جبهه شمالی هم شاهد جنگ با نیروهای مقاومت لبنان هستیم و بیش از ۱۰۰ هزار نفر از خانههای خود در این منطقه خارج شدهاند. نتانیاهو چگونه میخواهد آنها را به منطقه بازگرداند؟»
این که عملیات 7 اکتبر، «تاریخی» و ضربهای که طی آن به صهیونیستها وارد شد، این رژیم را وارد یک «تله راهبردی» کرده است را، «نیویورک تایمز» نیز به شکلی دیگر پرداخته و نوشته است، وقتی این عملیات رخ داد، نظام حاکم بر این رژیم، ساعتها گیج شده بود. در این گزارش آمده: «چندین ساعت طول کشید تا تلآویو بفهمد چه اتفاقی افتاده است.» تحقیقات جدید صورت گرفته توسط این روزنامه آمریکایی، بیانگر آن است که در روز آغاز عملیات طوفانالاقصی در تاریخ ۷ اکتبر گذشته توسط نیروهای مقاومت فلسطین، ارتش رژیم صهیونیستی از کمبود تجهیزات نظامی و نابسامانی درون سازمانی به شدت رنج میبرد! در این گزارش حتی آمده است: «این شرایط آشفته باعث شده بود نیروهای اسرائیلی اطلاعات مربوط به تحولات عملیات را از رسانههای جمعی و فضای مجازی کسب کنند. چندین ساعت طول کشید تا ارتش اسرائیل متوجه حجم حمله صورت گرفته شود.»
تلفات پشت تلفات
در این بین شبکه تلویزیونی «المانیتور» نیز دیروز از هلاکت ۱۰ نظامی دیگر صهیونیست در کمین مجاهدان قسام خبر داد. مرکز مطالعات فلسطین نیز بلافاصله اعلام کرد بیش از 20 نظامی صهیونیست نیز دیروز در یک عملیات قسام کشته یا زخمی شدهاند. در توضیحات تکمیلی قسام آمده: « با گروهی از نیروهای کماندوی اسرائیلی در محله شیخ رضوان در شهر غزه درگیر شدیم که در این عملیات بیش از 20 نظامی اسرائیلی کشته یا زخمی شدند.» صهیونیستها حاضر به اعلام میزان واقعی تلفات و خسارات خود نیستند و تاکنون فقط هلاکت کمتر از 200 نظامی خود را تایید کردهاند. اما طبق گزارشی که چندی پیش قسام منتشر کرد، 5000 افسر و نظامی صهیونیست از ابتدای جنگ هدف قرار گرفتهاند که همه آنها یا کشته شدهاند یا دچار معلولیت دائمی شده یا زخمی شدهاند. سرلشکر «فایز الدویری» کارشناس عرب حوزه نظامی در این باره گفت دستاوردهای نیروهای قسام در نبرد با صهیونیستها «بیسابقه» است: «تصاویری که شبکه الجزیره از درگیریهای نیروهای گردانهای قسام با عناصر اشغالگر رژیم صهیونیستی منتشر کرده شبیه فیلمهای علمی تخیلی بود...» ماجرا از این قرار است که شبکه الجزیره دیروز به نقل از یک منبع فرماندهی گردانهای قسام اعلام کرد «مجاهدان قسام امشب در کمینی در شرق محله التفاح در نوار غزه یک نفربر ارتش صهیونیستی را نابود و ده نظامی اسرائیلی را از فاصله صفر به قتل رساندهاند.»
نارضایتی نظامیان صهیونیست از جنگ بیهدف
شبکه تلویزیونی «الجزیره» در گزارشی دیگر اعلام کرده که برخی منابع اسرائیلی از نارضایتی ارتش این رژیم از «ادامه جنگ بیهوده و بیهدف در نوار غزه» خبر میدهند. در این گزارش آمده: «شبکه 12 تلویزیون اسرائیل گزارش داد که ارتش نگران نبود تحرک سیاسی است که ادامه جنگ در نوار غزه را توجیه کند یا اهداف جنگ را در آینده نزدیک مشخص کند... این شبکه تلویزیونی اسرائیلی این را هم گفته که ارتش[اسرائیل] بر این باور است که نبود تحرک سیاسی باعث دشواری توافق با جنبش حماس برای تبادل اسیران میشود. این شبکه افزود: «مقامات ارتش از اینکه محافل سیاسی اسرائیلی اهداف ادامه جنگ در غزه را مشخص نکردند، مضطرب و ناراحت هستند.» شبکه عبری زبان «کان» هم طی گزارشی تاکید کرد که عملیات خان یونس در صورتی که همانند شجاعیه و شمال نوار غزه با شکست ارتش تمام شود، پیروزی حماس در این نبرد اعلام خواهد شد.
اما «اسکات ریتر» تحلیلگر آمریکایی معتقد است، مشکل صهیونیستها «ترس» است: «واقعیت جنگ این است که اسرائیلیها تا حد مرگ میترسند!» او برای این ادعای خود این طور استدلال میکند که وقتی میشنویم «ارتش اسرائیل مجبور به اخراج فرماندهان گردانها شده زیرا حاضر به پیشروی نشده و از جنگیدن سرباز زدند» یعنی «آنها تا حد مرگ میترسند... تعداد کشتههایشان بالاست؛ سربازان اسرائیلی در حال نابود شدن هستند، آنها پیروز نخواهند شد.»
اگر آمریکا نبود...
تمام آنچه در خطوط بالا نقل قول شد، در حالی رخ دادهاند که آمریکا بعلاوه چند کشور غربی و عربی تمام قد و بدون محدودیت در حال کمک به صهیونیستها هستند و گزارشهای متعددی وجود دارد که میگوید، اداره امور جنگ و امور داخلی اسرائیل کاملا در دست آمریکاییهاست. مثلا همین دیروز اعلام شد، کاخ سفید بدون اطلاع کنگره و با دور زدن این نهاد قانونگذار دور تازه کمکهای مالی و نظامی به صهیونیستها را آغاز کرده است. در همین رابطه یک رسانه صهیونیستی نوشته که «اگر آمریکا نبود، اسرائیل[مجبور بود] با سنگ و چوب بجنگد!
به گزارش کانال تلگرامی «نور نیوز» آبرامویچ، تحلیلگر سیاسی کانال ۱۲ تلویزیون اسرائیل میگوید اگر آمریکا با سلاح و مهمات به اسرائیل کمک نمیکرد، ما «مجبور بودیم با سنگ و چوب بجنگیم...[آمریکا] در آغاز جنگ در کنار اسرائیل ایستاد و ۲ ناو هواپیمابر، یک زیردریایی هستهای و قطاری هوائی از مهمات بیسابقه ارسال کرد که تا الان نیز متوقف نشده است.» بنابر این امروز جوانان محاصره شده فلسطینی فقط با صهیونیستها نمیجنگند!
آتش بس به کجا رسید؟
با طولانی شدن جنگ غزه و افزایش فشارها به صهیونیستها در حوزههای مختلف-از اقتصادی گرفته تا نظامی و سیاسی- بحث آتشبس نیز مدتی است به طور جدیتر مطرح شده است. در همین رابطه رسانههای عبری مدعی شدند رئیس موساد به شورای وزیران اطلاع داده حماس در حال حاضر خواهان آتشبس ۲۰ تا ۳۰ روزه در ازای آزادی ۵۰ اسیر است. ایسنا در این باره نوشت، رسانههای رژیم صهیونیستی مدعی شدند «دیوید بارنیا» رئیس موساد به کابینه این رژیم اطلاع داده است حماس اکنون خواهان آتشبس ۲۰ تا ۳۰ روزه در ازای ۵۰ کودک، زن و سالمند اسیر شده است.
این درحالی است که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی اخیرا یوآو گالانت، وزیر جنگ را از نشست با رؤسای موساد و شین بت منع کرده بود. این پس از آن بود که به هر رؤسای این دو نهاد دستور داده بود در نشست امنیتی که قرار بود درخصوص موضوعی حساس برگزار شود، شرکت نکنند. اما دفتر نتانیاهو اعلام کرده: «نخستوزیر، رئیس موساد را به چالش نمیکشد، کابینه جنگ طرفی است که خط مشی را تعیین میکند و در مورد مسئله اسیران تصمیم میگیرد.» در این راستا وبگاه آمریکایی «آکسیوس» به نقل از مقامات صهیونیست نوشت که قطر به «اسرائیل» اطلاع داده است که حماس «اساسا موافقت کرده» مذاکرات را برای دستیابی به توافقی جدید برای آزادی بیش از ۴۰ اسیر در غزه در ازای توقف جنگ برای یک دوره تا یک ماه از سر بگیرد.
اسیر صهیونیست: ارتش خودمان عمدا ما را بمباران میکرد
پیش از این بارها اعلام شده، صهیونیستها از همان روزی که عملیات 7 اکتبر رخ داد، تعداد زیادی از خودشان را از روی ترس یا اشتباه کُشتند. بعدها اعلام شد، این کشتارها بعضا از روی عمد صورت گرفتهاند! در این باره «هاجر برودیچ» که یک اسیر آزاد شده صهیونیست است در گفتوگو با کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی اظهارات تکان دهندهای را مطرح کرده است. او گفته «نیروهای اسرائیلی ساختمانی را در نزدیکیِ جایی که ما در آنجا بودیم، هدف قرار دادند... تمام پنجرهها منفجر شدند و دیوارها فرو ریختند. بهطرز معجزهآسایی، ما ۵ نفر با جراحات سطحی از آنجا خارج شدیم... با تمام چیزهایی که در غزه دیدم به این نتیجه رسیدم بازگردانی اسرا اولویت کابینۀ نتانیاهو نبوده؛ بلکه مسئلۀ اول شکست حماس بود.» او این را هم گفت که بمباران ساختمان محل نگهداری آنها از سوی صهیونیستها در حالی صورت میگرفت که «ارتش میدانست ما آنجا هستیم.»(!)
دیدگاه تان را بنویسید