تقدیر شهردار تهران از سخنان امام جمعه
شهردار تهران امروز در خانه مدرس از سخنان امام جمعه موقت تهران درباره مشکلات شهر تهران تقدیر کرد.
خبرگزاری مهر:، پیروز حناچی شهردار تهران در مراسم بزرگداشت مدرس که در موزه و محل زندگی وی برگزار شد، گفت: برای من سخت است که درباره مرد بزرگی همچون مدرس سخن بگویم. بزرگمردی میگفت: ملتی که تاریخ خود را فراموش کند آلزایمر میگیرد. تاریخ معاصر ما مملو از حوادثی است که اگر به آنها توجه کنیم مشکلات امروز را میتوانیم حل کنیم.
وی به عصر اطلاعات اشاره کرد و گفت: به یمن اطلاعاتی که امروز در دسترس است میتوانیم ویژگیهای آیت الله مدرس را در یابیم از جمله این که ایشان به گواه تاریخ در دورهای که در نجف در محضر آیت الله سیدابوالحسن اصفهانی شاگردی میکرد دو روز در هفته کار میکرد تا هزینه تحصیل خود را تامین کند. همین ویژگی مناعت طبع ایشان است که باعث میشود در کودتای ۱۲۹۹ در برابر کودتاچیان بایستد و او را بازداشت کرده و به قزوین ببرند یا یک تنه مقاومت کند و برگه تایید سلطنت پهلوی را امضا نکند.
شهردار تهران گفت: یکی دیگر از ویژگیهای مدرس شجاعت بود اتفاقا این شجاعت بود که ایشان را در تاریخ ماندگار کرده است همچون حضرت امام که او هم این ویژگی را داشت.
حناچی گفت: یکی دیگر از ویژگیهای مدرس ذو وجهین بودن او بود. او همزمان که یک سیاستمدار زبده بود فقیهی عالیقدر هم بود و در عین حال شاگردان بزرگی همچون کمال الدین نوربخش، الهی قمشه ای، سیدمرتضی پسندیده و جلال الدین همایی را نیز در درس نهج البلاغه تربیت کرد.
وی افزود: خوشحالم که امروز در فضایی هستیم که رنگ و بوی مدرس را دارد و نهادی اقتصادی این مجموعه را به این زیبایی تبدیل به موزه کرده است و امیدوارم نهادهایی که فعالیت اقتصادی دارند بخشی از فعالیت هایشان را به امور فرهنگی اختصاص دهند. اگر این فعالیتها بیشتر شده بود امروز بسیاری از خانههای دیگر را داشتیم که تاریخ ما در آن بود در حالی که امروز از آن خانهها دیگر خبری نیست.
حناچی در بخش دیگری از سخنان خود با تقدیر از امام جمعه امروز تهران که درباره مشکلات شهر تهران سخن گفته بود افزود: بیان مشکلات شهر تهران از تریبونهایی مانند نماز جمعه کمک زیادی به حل این مشکلات خواهد کرد. طرح این مشکلات از تریبونهایی این چنین امری مدبرانه است و آن را به فال نیک میگیریم.
مسعود پزشکیان نیز در مراسم بزرگداشت مدرس که در خانه - موزه مدرس برگزار میشد گفت: بزرگداشت امثال مدرس به این است که راه او را ادامه دهیم و به دنبال ایجاد عدالت و مقابله با بی عدالتی باشیم.
وی با انتقاد از دیوارکشیها دور مجلس شورای اسلامی گفت: چرا باید دور مجلس حصارهایی بکشیم و مردم برای دیدن نمایندگانشان از ۱۰ واسطه عبور کنند؟ آیا این گونه رفتارها با مشی مدرس و بزرگان دین ما همخوانی دارد؟ در زمان مدرس طرحی به مجلس آمده بود که به دنبال تشویق پارسیهای هند برای بازگشت به ایران بود که مدرس درباره این طرح نوشت هیچ کسی از خانه آباد به خرابه نمیرود اگر میخواهیم برگردند خانه را آباد کنیم آنها بدون درخواست ما بر میگردند.
دیدگاه تان را بنویسید