وقتی لج‌بازی هالیوود به نفع فرهادی می‌شود!/ مدیرانی که ظرفیت نقد نداشتند!/ ارمغان نوازنده ایرانی از جاده ابریشم

کد خبر: 631561

برگزاری اولین نشست خبری وزیر جدید ارشاد در کنار شایعه تعطیلی برنامه سینمایی هفت و قوت گرفتن احتمال اهدای جایزه اسکار امسال به فیلم فروشنده برای مقابله هالیوود با قانون نژادپرستانه ترامپ از جمله مهمترین اتفاقات فرهنگی هفته‌ای بود که گذشت.

وقتی لج‌بازی هالیوود به نفع فرهادی می‌شود!/ مدیرانی که ظرفیت نقد نداشتند!/ ارمغان نوازنده ایرانی از جاده ابریشم
وقتی لج‌بازی هالیوود به نفع فرهادی می‌شود!/ جاده ابریشم برای ایرانی‌ها ثمره داشت/ مدیرانی که ظرفیت نقد نداشتند!
سرویس فرهنگی فردا؛ احسان سالمی: حواشی ناتمام جشنواره سی‌وپنجم فیلم فجر و اتفاقات پیش آمده در جریان داوری آثار این دوره که با اعتراض بی‌سابقه اهالی سینما روبرو شد، به قدری زیاد بود که با وجود اتمام جشنواره و ایجاد فاصله‌ای چند روز از این رویداد، باز هم فضای فرهنگی کشور تحت تاثیر سومدیریت مدیران سینمایی و اعتراضات ناشی از فاجعه داوری در این دوره از جشنواره فجر بود.
اما در این هفته اتفاقات دیگری نیز به وقوع پیوست که بسیاری از آن‌ها به صورت مستقیم و غیرمستقیم به مسائل پیش آمده در جریان برگزاری سی‌وپنجمین جشنواره فیلم فجر مرتبط بود.
رنجنامه صریح یک فیلسوف برای رئیس دولت امید
تنها یک روز پس از اتمام پرحاشیه‌ترین دوره جشنواره فیلم فجر، دکتر احمد رضا معتمدی کارگردان پیشکسوت سینمای ایران که قصد داشت با فیلم «بوف کور» در جشنواره امسال شرکت کند ولی با بی‌مهری هیئت انتخاب جشنواره از حضور در این رویداد بازماند؛ با نگارش رنجنامه‌ای خطاب به رئیس جمهور از وضعیت جشنواره فجر انقلاب گلایه کرد.
او در بخشی از این نامه خطاب به حجت‌الاسلام روحانی نوشت: «سینمای ایران را سه دسته برده‌اند: ابتذال‌گرایان، مجیزگویان و وابستگان آن سوی آب. پولشان شسته و ناشسته برجاست و آبشخورشان فیاض و سرریز. سینمای مستقل، ‌هنرجو و اندیشمند، مهجور و متروک، خود‌ی‌های دلسوزی که از روی سادگی، زبانی نیز به انتقاد و خرده‌گیری گشوده‌اند! کارگزاران شما با نحوه داوری و گزینش جشن سینما که قرین با دهه انقلاب است، متأسفانه تعریفی تازه‌ نیز از دهه فجر به دست داده‌اند و این هزینه گزافی بود که بر شما و سایر اصحاب انقلاب تحمیل کردند…»
وقتی لج‌بازی هالیوود به نفع فرهادی می‌شود!/ جاده ابریشم برای ایرانی‌ها ثمره داشت/ مدیرانی که ظرفیت نقد نداشتند!
شایعه تعطیلی هفت و مدیرانی که ظرفیت نقد نداشتند!
همه کسانی که اخبار جشنواره فجر امسال را دنبال می‌کنند، به این نکته متعرف هستند که شاید اگر برنامه هفت با این تیم و ترکیب اجرا نمی‌شد و مباحثی در ارتباط با داوری این دوره از جشنواره پیش از برگزاری مراسم اختتامیه در این برنامه مطرح نمی‌شد؛ بدون شک نتایج داوری این دوره از جشنواره فجر با حضور چنین هیئت داورانی بسیار بدتر از آن‌چیزی می‌شد که اتفاق افتاد.
نقدهای صریح بهروز افخمی در گفت‌وگوی جنجالی‌اش با حجت‌الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی و طرح موضوع درست و به حق تاثیر داوران دو تابعیتی بر نتایج جشنواره در کنار نقدهای مسعود فراستی و سعید قطبی‌زاده به فاجعه داوری این دوره از جشنواره باعث شد تا رئیس سازمان سینمایی شخصا وارد عمل شود و چند سیمرغ جشنواره امسال را به آثاری دهد که حقشان بود تا عملکرد بیش از اندازه ضعیف داوران این دوره از جشنواره تا حدودی کمتر مورد اعتراض اهالی رسانه و سینماگران قرار گیرد.
اما نقدهای صریح برنامه هفت به مذاق مدیران ارشاد چندان خوش نیامد و مدیران ارشد این وزارتخانه را برآن داشت تا برای تغییر تیم اجرای این برنامه با مدیران رسانه ملی وارد مذاکره شوند. اتفاقی که زمینه‌ساز ایجاد شایعاتی در مورد حذف بهروز افخمی و مسعود فراستی از این برنامه شد.
این ماجرا اما در نهایت با گفت‌وگوی علی‌اصغر پورمحمدی مدیر شبکه سه سیما و دفاع تمام قد او از برنامه هفت و تاثیر مثبت آن بر سینمای ایران پایان یافت. او در ارتباط با عملکرد برنامه هفت در این دوره از جشنواره فجر گفت: «برنامه «هفت» در این دوره از جشنواره فیلم فجر از حضور و بیان همه نوع نظرات سینماگران استفاده کرد و بی‌طرف بود. برنامه هفت در طول جشنواره، صدای سینماگران بود و بسیاری از فیلم‌سازان و دست‌اندرکاران سینما طی تماس‌هایی از رویکرد برنامه «هفت» تشکر کرده‌اند. این برنامه در پایان نیز از هیات داوران جشنواره برای حضور در برنامه دعوت به عمل آورد که آنها در برنامه حاضر نشدند.»
وقتی لج‌بازی هالیوود به نفع فرهادی می‌شود!/ جاده ابریشم برای ایرانی‌ها ثمره داشت/ مدیرانی که ظرفیت نقد نداشتند!
«جاده ابریشم» پس از سال‌ها دوباره به کمک فرهنگ ایرانیان آمد!
هفته گذشته یک اتفاقا فرهنگی غیر سینمایی جالب توجه نیز به وقوع پیوست. اتفاقی که برای اولین بار اهالی موسیقی کشورمان را در شاخص‌ترین جایزه موسیقی جهان سهیم کرد. «کیهان کلهر» همان نوازنده و آهنگسازی بود که توانست به عنوان یکی از اعضای گروه موسیقی جاده ابریشم برای ساخت آلبوم «Sing Me Home» به جایزه گِرمی (Grammy Awards) را در پنجاه و نهمین دوره این مراسم از آن خود کند. البته این جایزه به رهبر گروه یعنی یویوما تعلق می‌گیرد ولی حضور کلهر در این گروه و اعتبار این جایزه بین‌المللی افتخاری برای موسیقی کشور محسوب می‌شود.
جالب است بدانید که پیش از این تنها محمد رضا شجریان و حسین علیزاده برای آلبوم های «فریاد» و «بی تو به سر نمی‌شود» توانسته بودند برای دریافت جایزه نامزد شوند.
جایزه گرمی هر ساله به بهترین آلبوم‌های و خوانندگان سال اهدا می‌شود و از نظر اعتبار همانند جایزه اسکار برای فیلم‌های سینمایی محسوب می‌گردد. در این مراسم، برندگان یک تندیس طلا به شکل گرامافون دریافت می‌کنند.
وقتی لج‌بازی هالیوود به نفع فرهادی می‌شود!
صدور قانون جنجالی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در ارتباط با عدم صدور ویزا برای افرادی که از هفت کشور مسلمان قصد سفر به آمریکا را دارند، قانونی بود که تصویب آن با موجی از اعتراضات در داخل و خارج از آمریکا روبرو شد.
اصغر فرهادی کارگردان فیلم «فروشنده» که قرار بود به عنوان یکی از نامزدهای دریافت جایزه بهترین فیلم غیرانگلیسی زبان در مراسم امسال اسکار شرکت کند نیز یکی از کسانی بود که به این قانون واکنش نان داد و رسما اعلام کرد که به هالیوود سفر نخواهد کرد.
هر چند که اقدام دیرهنگام فرهادی در حالی صورت گرفت که او تقریبا تا لحظه آخر هم بین رفتن به آمریکا و تحمل چنین تحقیری و یا نرفتن به این مراسم مردد مانده بود و در نهایت هم با صدور یک بیانیه عجیب و غریب از این سفر منصرف شد؛ ولی اهالی هالیوود که دل خوشی از ترامپ و سیاست‌هایش نداشتند، از این حرکت فرهادی استقبال کردند و واکنش‌های مثبتی نسبت به آن نشان دادند.
اما نکته جالب توجه در این میان شایعاتی جدی و قوی است که در ارتباط با احتمال اهدای جایزه اسکار امسال به اصغر فرهادی برای نمایش دهن‌کجی هالیوود به ترامپ و دستورات جدیدش است. اتفاقی که اگر به وقوع بپیوندد؛ یکی از خوش‌شانسی‌های اصغر فرهادی محسوب می‌شود؛ آن هم در جایی که فرهادی با یکی از ضعف‌ترین ساخته‌های کارنامه کاریش راهی این مراسم شده بود و شانسش برای دریافت این جایزه بسیار پایین بود.
وقتی لج‌بازی هالیوود به نفع فرهادی می‌شود!/ جاده ابریشم برای ایرانی‌ها ثمره داشت/ مدیرانی که ظرفیت نقد نداشتند!
همه چی آرومه، ما چقدر هوشیاریم!
اولین نشست خبری وزیر ارشاد یکی دیگر از اتفاقات مهم فرهنگی هفته گذشته بود. نشستی که پس از 100 روز برای اولین بار وزیر جدید ارشاد را روبروی خبرنگاران نشاند تا در مورد مسائل گوناگون حوزه فرهنگ از او سوال کنند.
در میان صحبت‌های آقای وزیر چند نکته قابل توجه دیده می‌شد که یکی از آن‌ها مربوط به عدم سختگیری در حوزه‌های فرهنگی به ویژه ممیزی نشر بود. او در این زمینه گفت: «در این حوزه با هرگونه سخت‌گیری از جمله حوزه نشر مخالفیم این به معنای عدم نظارت نیست ما در وزارتخانه بر این باوریم جامعه هنری به رشد و بلوغ لازم برای رعایت خطوط قرمز نظام رسیده است.»
صالحی امیری همچنین در صحبت‌هایش برای چندمین بار از عملکرد ضعیف مدیران سینمایی زیرمجموعه‌اش دفاع کرده است و جشنواره را امسال را جشنواره تراز انقلاب اسلامی دانسته است. علاوه بر این او از منتقدین به جشنواره امسال نیز گلایه کرد و در سخنانی جالب توجه گفت: «مجموعه مسائلی که در حاشیه جشنواره ایجاد شد کمیته‌ای را با حضور محمدمهدی حیدریان و حجت‌الله ایوبی و منتقدین ترتیب دادیم که به مسائل رسیدگی کنند. متأسفانه برخی از منتقدین از مرز نقد خارج شدند که غیراخلاقی بود، برخی تلاش کردند که عرصه را برای دارندگان سیمرغ سخت کنند و آنها را دچار تشویق نمایند. اختتامیه در خور شأن سینما برگزار شد.»
آقای وزیر در صحبت‌های خود به چندین مسئله دیگر از جمله وضعیت اکران دو فیلم «رستاخیز» و «کاناپه» اشاره کرده است و در هر دو مورد نیز نیز بر این نکته تاکید کرده که به مشاورانش و رئیس سازمان سینمایی دستور داده که موضوع را پیگیری کنند و به زودی مشکل مرتفع می‌شود؛ یعنی همان حرف تکراری مدیران سینمایی ارشاد که مدت‌هاست در حال تکرار آن هستند!
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد