وقتی اکانت‌های قدیمی سیم‌کارت دردسرساز می‌شوند

کد خبر: 611238

روزگاری، داشتن تلفن همراه آرزویی بود که قشر ضعیف و کم درآمد جامعه، داشتن آن را محال می‌دانستند و خانواده‌های متوسط نیز، با پس انداز ماهیانه می‌توانستند به این تکنولوژی دست پیداکنند.

وقتی اکانت‌های قدیمی سیم‌کارت دردسرساز می‌شوند
سیم کارت
سرویس فناوری فردا: روزگاری، داشتن تلفن همراه آرزویی بود که قشر ضعیف و کم درآمد جامعه، داشتن آن را محال می‌دانستند و خانواده‌های متوسط نیز، با پس انداز ماهیانه می‌توانستند به این تکنولوژی دست پیداکنند، اما امروز به مدد حضور اپراتورهای مختلف در شبکه مخابراتی کشور، داشتن تلفن همراه، حتی جز دغدغه‌های کودکان و نوجوانان نیز محسوب نمی‌شود. شاید زمانی که برای اولین بار، اپراتوری همگام با همراه اول اقدام به فروش سیم کارت‌های اعتباری با هزینه کمتر نمود، کسی فکرش را نمی‌کرد، روزی تعدد و ازدیاد سیم کارت‌های اعتباری به حدی شود که شخص بتواند به تعداد روزهای هفته، سیم کارت داشته باشد. اندر مزایا و معایب افزایش تعداد سیم کارت مسلما، افزایش اپراتورهای تلفن همراه و عرضه سیم کارت باهزینه کمتر، مزایای زیادی دارد و کسی منکر آن نیست. ازاین مزایامی توان به خلوت شدن یا حتی بلااستفاده ماندن تلفن‌های همگانی اشاره کرد تا جایی که مخابرات برای جمع آوری کیوسک‌های نوستالژیک تلفن، اقدامات گسترده‌ای را در شهرهای کلان به انجام رساند. به این ترتیب، مشترکین می‌توانند هرزمان که اراده کنند از گوشی همراه خود، سیم کارت را درآورده و سیم کارت جدیدی را جایگزین کنند. سیم کارت قدیمی نیز پس از سه ماه و باهشدار اپراتور، سلب امتیاز شده و به شخص دیگری واگذار می‌گردد. همین مسئله، دشورای‌هایی را پیش روی شخصی قرار می‌دهد که مشترک جدید سیم کارت است. چراکه، حضور افراد در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی مستلزم ارائه شماره تلفن همراه است و برای تبادل نظر و گفت‌و‌گوی مجازی، دسترسی نرم افزارهای پیام رسان به شماره تلفن‌های ذخیره شده در گوشی همراه، اجتناب ناپذیر است. سوال اینجاست، حساب‌های کاربری که پیش از این توسط مالک سابق سیم کارت در شبکه‌های اجتماعی ساخته شده، چه سرنوشتی دارند؟ برای رسیدن به پاسخ این سوال، سایت «فردا» به گفتگو با سخنگوی سازمان تنظیم مقررات رادیویی نشسته است که آن را در ادامه می خوانید:
جهانگیر اسدی، سخنگوی رگولاتوری، در ابتدا به تشریح روند سلب امتیاز سیم کارت پرداخت و گفت: «فرآیند واگذاری سیم کارت، مصوبه یکسانی دارد که براساس آن، سیم کارتی که تا ۹۰روز بلا استفاده بماند و شارژ نشود، اپراتور مجاز می‌شود تا نسبت به سلب امتیاز آن اقدام کند. البته، اپراتور‌ها، انعطاف بیشتری در بازه زمانی سلب امتیاز از خود نشان دادند و برخی این مهلت ۹۰ روزه را تمدید کردند. سیم کارت‌هایی که به مدت طولانی شارژ نمی‌شوند، جزو اولویت‌های اپراتورهای تلفن همراه برای سلب امتیاز هستند. این سلب امتیاز، با اخطار اپراتور به مشترک انجام می‌شود و به طور ناگهانی و بدون اطلاع نیست.» وی در ادامه توضیح داد: نحوه برخورد با بدهکاران و تخلیه شماره‌ها از سیم کارت‌های سلب امتیاز شده براساس مصوبه کمسیون می‌باشد و هیچ گونه تغییری در فرآیند انجام این کار، توسط هیچ اپراتوری صورت نمی‌گیرد.» نظارت برحساب‌های کاربری اینترنتی وظیفه ما نیست اسدی در پاسخ به اینکه، چه اتفاقی برای حساب‌های کاربری ساخته شده توسط مالک قبلی رخ می‌دهد؛ گفت: «مسلما اطلاع رسانی توسط نهادهای مرتبط می‌تواند به حل این مسئله کمک کند اما این امر در حیطه وظایف سازمان تنظیم مقررات رادیویی تعریف نشده است. ارائه آموزش‌های لازم به مخاطبان شبکه‌های اجتماعی و پیام رسان نیز می‌تواند تا حد زیادی از فعالیت اکانت‌های قبلی و دسترسی به شماره تلفن‌های مشترک پیشین، کمک کند. بهتر است، افراد، پیش از واگذاری سیم کارت اکانت‌های خودرا غیرفعال کنند. بااین وجود، مسئله حساب‌های کاربری در فضای مجازی به سازمان تنظیم مقررات رادیویی و مخابرات مرتبط نیست.» از گفته‌های سخنگوی رگولاتوری، می‌توان نتیجه گرفت که حضور اشخاص با حساب‌های کاربری در اینترنت و شبکه‌های اجتماعی تحت نظارت وزارت ارتباطات قرار نمی‌گیرد. شاید، اگرسرور‌های برخی شبکه‌ها ی مجازی در ایران قرار بگیرد، امکان نظارت وجودداشته باشد. البته، این نکته را فراموش نکنیم که وزارت ارتباطات تنها دو نرم افزار موبایلی اینستاگرام وتلگرام را به رسمیت می‌شناسد و اگر نظارتی هم در کار باشد فقط وفقط برای این دو اپلیکیشن انجام می‌شود. لذا انتظار نظارت برحساب‌های کاربری در دیگر نرم افزار‌ها، بیهوده است و این ایده از حد کلمه فرا‌تر نمی‌رود. سیم کارت‌های مستاجری! داستان این سیم کارت‌های مستاجری و حساب‌هایی که به نام آن‌ها ساخته می‌شود شباهت زیادی به فروش یک زمین به چند نفردارد، همه مالک آن زمین محسوب می‌شوند و با سند زمین، اقدام به گرفتن وام می‌کنند و تشخیص صاحب اصلی و پیگیری قسط‌های عقب افتاده وام کاری بسیار دشوار است! آنچه مسلم است، تغییر و به روز شدن مصوبات و ایجاد قوانینی برای حفظ اطلاعات مشترکین در فضای مجازی است که باید همگام با پیشرفت تکنولوژی در کشورما نیز تمهیداتی دیده شود تا این وضعیت نا‌بسامان، بهبود پیداکند. منتظر اخباری هستیم تا محیط‌های مجازی را تاحدی برای کاربران ایرانی امن‌تر کند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد