کد خبر : 12360 / /
/

کرونا در ایران| جدیدترین نشانه های کرونا| نوع جدید جهش یافته کرونا| کرونای لامبدا| علام کرونای دلتا

از آنجایی که سویه اُمیکرون کووید همچنان در سراسر بریتانیا گسترش می‌یابد، دانشمندان داده‌های علائم موارد مثبت ثبت‌ شده در مطالعه ZOE کووید را تجزیه و تحلیل کردند.

سویه امیکرون کرونا در بیش از ۳۸ کشور دنیا گزارش شده است و این ویروس سلامت برخی افراد را بیشتر تهدید می‌کند. سویه امیکرون کرونا به بیش از ۳۸ کشور جهان رسیده و در آمریکا نیز ۱۰ مورد ابتلا در شش ایالت گزارش شده است. دانشمندان آفریقای جنوبی با تأکید بر نگرانی‌ها درباره سویه امیکرون، هشدار دادند که خطر عفونت مجدد با سویه امیکرون سه برابر بیشتر از سویه‌های پیشین ویروس کروناست. شیوع سریع سویه امیکرون ناشی از مسری بودن آن از یک جهت و توانایی آن در فرار از سیستم ایمنی بدن از جهت دیگر است، هر چند میزان تأثیر هر کدام از این عوامل هنوز به قطعیت تعیین نشده است.

سویه امیکرون چه علائمی دارد؟

هیچ تفاوت واضحی در مشخصات علائم دلتا و اُمیکرون نیست و فقط ۵۰ درصد از افراد سه علامت کلاسیک تب، سرفه یا از دست دادن حس بویایی یا چشایی را تجربه کردند.

 

 از آنجایی که سویه اُمیکرون کووید همچنان در سراسر بریتانیا گسترش می‌یابد، دانشمندان داده‌های علائم موارد مثبت ثبت‌ شده در مطالعه ZOE کووید را تجزیه و تحلیل کردند و جدیدترین داده‌های لندن، منطقه‌ای که اُمیکرون بیشتر از سایر مناطق بریتانیاست را با داده‌های اوایل اکتبر زمان همه‌گیری سویه دلتا مورد مقایسه قرار دادند.

پنج علامت اصلی در هر ۲ دوره شامل آبریزش بینی، سردرد، خستگی(خفیف یا شدید)، عطسه و گلو درد بود.

با این حال برخی از دست دادن اشتها و مه مغزی را به‌ عنوان علائم رایج سویه اُمیکرون گزارش کرده بودند.

این یافته‌ها با دسته کوچکی از داده‌های مشارکت‌کنندگان با نتایج PCR مثبت مشکوک به اُمیکرون یا تایید عفونت اُمیکرون مطابقت دارد.

در این تحقیق ذکر شده است: ممکن است برای برخی تعجب‌آور باشد که چرا دولت بریتانیا هرگز دستورالعمل‌های مربوط به علائم کووید را فراتر از سه علامت کلاسیک به‌روزرسانی نکرده است. ماه‌ها پیش نتایج تحقیق کووید ZOE به شناسایی بیش از ۲۰ علامت عمدتا خفیف و شبیه سرماخوردگی کمک کرد.

این مطالعه افزود: هر گزارش در برنامه ZOE بر اساس داده‌هاست و ما در هفته‌های آینده تحقیقات بیشتری در مورد مشخصات علائم اُمیکرون انجام خواهیم داد.

داده‌های کروناویروس بریتانیا نشان می‌دهد که ۹۳ هزار و ۴۵ نفر در ۱۷ دسامبر و ۴۷۷ هزار و ۲۲۹ نفر در هفت روز گذشته به کووید مبتلا شدند. این میزان نسبت به هفت روز قبل ۱۳۲ هزار و ۸۳۶ نفر(۳۸.۶ درصد) افزایش داشته است.

ZOE برنامه نظارتی رایگان و با همکاری کالج کینگ و شرکت علوم اطلاعات بهداشتی ZOE تهیه‌ شده و در دسترس کارکنان بهداشتی و عموم مردم که مایل به مشارکت در تحقیق هستند، قرار گرفته است.

چگونه از سویه امیکرون پیشگیری کنیم؟

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سمنان : برای پیشگیری از ابتلا به امیکرون ، ماسک بزنید ، فاصله اجتماعی را رعایت کنید و واکسیناسیون اولویت شما باشد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان ، سید سعید کسائیان در گفت و گوی خبر سیمای سمنان  با بیان  اینکه سویه امیکرون کرونا در استان سمنان مشاهده نشده است گفت : برای اقدامات مقابله ای با آن باید با جدیت اقدام  شود و این اقدامات ، زدن ماسک ، حفظ فاصله یک و نیم متذری و تسریع واکسیناسیون دزهای اول ، دوم و سوم است .

وی با بیان اینکه قدرت سرایت امیکرون ۲ تا ۴ برابر سویه دلتای کروناست افزود: توصیه همه کارشناسان پرهیز از حضور در تجمع ها و دورهمی هاست .

ایسنا/ایلام رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: کرونا با سویه‌ی جدید در کمین است و با دورهمی‌ها و تجمعات ممکن است این بیماری گسترش پیدا کند.

دکتر«محمد کریمیان» در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: خوشبختانه در حال حاضر شرایط پایداری به لحاظ بیماری کرونا در کشور وجود دارد و روند وضعیت مبتلایان، بستری‌ها و متوفیان ناشی از این بیماری نزولی است.

وی با بیان اینکه آمار متوفیان بیماری کرونا در کشور به کمتر از ۵۰ نفر رسیده و این مسئله نویدی خوب و نشانگر کنترل بیماری کرونا در جامعه است، تصریح کرد: قطعاً این وضعیت پایدار بیماری کرونا و کاهش محسوس وضعیت مبتلایان، بستری‌ها و فوتی‌ها حاصل تزریق واکسن در سطح کشور و استقبال مردم از واکسیناسیون بوده و امیدواریم که درصد باقیمانده که واکسن تزریق نکرده‌اند، در جهت ایمنی هرچه بیشتر جامعه خود را در برابر بیماری کرونا واکسینه کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام با بیان اینکه  افراد بالای ۴۰ سال که ۶ ماه از تزریق واکسن دوز دوم آنها گذشته، می‌توانند دوز سوم این واکسن را تزریق کنند، گفت: سویه جدید امیکرون در بسیاری از کشورهای جهان در حال جولان است و اگرچه از میزان و مرگ و میر آن اطلاعات دقیقی در دست نیست اما سرایت‌پذیری بالایی دارد.

 کریمیان تصریح کرد: در کشورمان پیک چهارم هنوز به پایان نرسیده بود که وارد پیک پنجم کرونا شدیم و خوشبختانه در حال حاضر تقریباً از پیک پنجم که یک پیک بسیار طولانی بود، عبور کرده‌ایم و امیدواریم بتوانیم با همدلی و مسئولیت‌پذیری همگانی و با تزریق واکسن و رعایت پروتکلهای بهداشتی از ورود به پیک ششم جلوگیری کنیم.

وی ادامه داد: کسانی که واکسن بهارات تزریق کرده‌اند، می‌توانند ۳ تا ۴ ماه بعد از تزریق دوز دوم، واکسن‌های استرازنکا پاستوکووک پلاس را تزریق کنند و کسانی که واکسن اسپوتنیک تزریق کرده‌اند، پس از شش ماه بعد از تزریق دوز دوم می‌توانند پاستو کووک پلاس و استرازنکا تزریق کنند و  کسانی که واکسن سینوفارم تزریق کرده‌اند، ۳ تا ۴ ماه بعد از تزریق دوز دوم، واکسن‌های سینوفارم، پاستوکووک پلاس و استرازنکا را تزریق کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام با بیان اینکه کسانی که واکسن کووایران برکت تزریق کرده‌اند، سه تا چهار ماه پس از تزریق دوز دوم، می‌توانند واکسن‌های کووایران برکت، پاستو کووک پلاس و استرازنکا را تزریق کنند، تصریح کرد: کسانی که واکسن استرازنکا را تزریق کرده‌اند، ۶ ماه بعد از تزریق دوز دوم می‌تواند واکسن‌های استرازنکا و پاستوکووک پلاس را تزریق کنند.

کریمیان گفت:  کسانی که واکسن پاستوکووک را تزریق کرده‌اند، ۲۸ روز بعد از تزریق دوز دوم می‌توانند واکسن پاستوکووک ‌پلاس را تزریق کنند و کسانی که واکسن اسپایکوژن کووپارس و فخرا را تزریق کرده‌اند، در حال حاضر دوز سوم آنان اعلام نشده است.

 رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام با اشاره به در پیش بودن شب یلدا گفت: همه باید بدانیم که کرونا همچنان به سویه‌ی جدید در کمین است و با دورهمی‌ها و تجمعات ممکن است این بیماری دوباره گسترش پیدا کند و از اصحاب رسانه و صدا و سیما تقاضا داریم که با اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به جامعه کمک کنند تا از بروز تجمعات و دورهمی‌های خانوادگی جلوگیری شود و شاهد اوج‌گیری دوباره بیماری در استان نباشیم.

کریمیان تصریح کرد: در استان ایلام از ابتدای شیوع بیماری کرونا تا امروز، تعداد ۶۶ هزار و ۸۰۷ نفر به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند و متاسفانه تعداد ۱۱۷۲نفر نیز جان خود را از دست داده اند.

وی تصریح کرد: در حال حاضر تعداد ۴۷بیمار مبتلا به کرونا در سطح بیمارستان های استان بستری هستند و مراحل درمان و مراقبت های مربوطه به آنان در حال طی شدن است و ۶۶ هزار و ۵۵۹ مورد نیز از بیماران مبتلا به کرونا در سطح استان بهبودی کامل یافته اند.

ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.