خبرگزاری فارس: پیش از سوت شروع رقابتهای جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه توسط نستور پیتانا، داور آرژانتینی شایعات زیادی پیرامون بزرگرین رویداد فوتبالی جهان در کشورمان آغاز شد؛ شایعاتی که به لطف گسترش شبکههای اجتماعی بیش از هرجام جهانی دیگری به وجود آمد.
شایعه پخش نشدن دیدارهای جام جهانی در اواخر خردادماه برخی کاربران شبکههای اجتماعی شایعه پخش نشدن دیدارهای جام جهانی و حتی بازی ایران به دلیل خریداری نشدن حق پخش این رقابتها را در فضای مجازی منتشر کردند.
علی اصغر پورمحمدی رئیس شورای سیاستگذاری و هماهنگی ورزش صداوسیما همان زمان در گفتگو با رسانهها کرد: اینکه گفتهاند رسانه ملی حق پخش تلویزیونی را نخریده از پایه غلط است چرا که سازمان این پخش تلویزیونی را با قیمتی پایینتر از آن چیزی که معمول بود، خریداری کرده است. پخش با کیفیت تمام دیدارهای این تورنومنت هم شاهد مثال دیگری بر شایعه بودن این موضوع داشت. * شایعه عدم حمایت فلسطین از فوتبال کشورمان هنوز سوت «چاکر» داور دیدار تیمهای ملی ایران و مراکش به صدا در نیامده بود که شبکههای اجتماعی پر شد از این پیغام که صفحه رسمی فلسطین از تیم مراکش و رقبای ایران در جام جهانی حمایت کرده است.
حتی مصطفی کواکبیان نماینده مجلس شورای اسلامی هم توئیتی را در پاسخ به این توئیت غیررسمی منتشر کرد.
اما صفحهای که بسیاری از چهرهها و کاربران بر اساس آن علیه فلسطین قضاوت کردند نه تنها صفحه فدراسیون فوتبال فلسطین نبود بلکه صفحه رسمی هیچ مقام فلسطینی نیست و آن طور که در بیو (بیوگرافی) صفحه نوشته شده است: این تنها صفحه یک دونده فلسطینی است؛ و حتی جستجوی مطالب وی نشان میدهد که وی بارها از ایران هم حمایت کرده است.
شایعه مخالفت دادستانی با حضور زنان در ورزشگاه در آستانه دیدار ایران برابر اسپانیا که مجوز حضور خانوادهها هم برای تماشای بازی در استادیوم آزادی فراهم شده بود، برخیها برای ایجاد نارضایتی شایعه عدم اجازه خانمها در ورزشگاه توسط دادستانی را بازنشر دادند.
اما یک منبع آگاه در دادستانی در مصاحبه با تسنیم تصریح کرد:دادستانی به هیچ وجه ممانعتی برای حضور خانوادهها در استادیوم ندارد. همچنین زنان وارد ورزشگاه آزادی شدند و این شایعه هم به فرجام شایعات قبلی دچار شد. شایعه حضور اولین داور زن در جام جهانی ۲۰۱۸ در روزهای ابتدایی جام، تصاویر فرناندو کلومبو کمک داور زن بزریلی در بین کاربران ایرانی دست به دست شد و برخیها او را تنها کمک داور زن رقابتهای جام جهانی معرفی کردند و این شبهه را ایجاد کردند که اگر این زن، داور بازی ایران شود واکنش صداوسیما چه خواهد بود.
علاوه بر اینکه علیرضا فغانی داور ایرانی حاضر در جام، وجود داور زن برای مسابقات مردان را تکذیب کرد، لیست داوران دعوت شده در جام جهانی هم نشان داد که هیچ داور زنی در این رقابتها برای داوری حضور ندارد.
* شایعه عدم حضور پویول به خاطر موهای بلند! کارلوس پویول کاپیتان سابق بارسلونا و تیم اسپانیا برای حضور و کارشناسی در برنامه ۲۰۱۸ شبکه سه وارد ایران شد، اما از حضور وی ممانعت به عمل آمد در سایه سکوت مسئولان، بی بی سی علت این عدم حضور را موهای بلند پویول و تتوهای دستش عنوان کرد. این درحالی بود که گادوین منشا، مهاجم نیجریهای پرسپولیس با مدل موهای عجیب و غریبش برای کارشناسی دیدار نیجریه در جام جهانی در صداوسیما حضور پیدا کرده بود.
همچنین در سال ۹۴ نیز روبرتو کارلوس (با خالکوبیهای دستش) و سالگادو (با موهای بلندش) در برنامه ۹۰ بدون مشکل حاضر شده بودند.
تصویری که به سردار نسبت دادند همزمان با برگزاری جام جهانی، فاز دوم پروژه عظیم ستاره خلیج فارس به همت قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء افتتاح شد، اما برخیها برای به حاشیه کشاندن این موضوع، تصویر دختر و پسر ایرانی را با شایعه «حضور نامتعارف پسر و عروس سردار عبدالهی در مسکو» پخش کردند. دقت در فن آیدی این فرد نشان داد که نام این تماشاگر «میلاد سوهانفروشانمقدم» است و طبیعتا نمیتواند فرزند سردار عبادالله عبدالهی رئیس قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء باشد.
* شایعه عدم اجازه پخش دیدارهای ایران در کافی شاپهای مشهد شایعه عدم اجازه پخش مسابقات فوتبال در کافی شاپهای مشهد هم از آن دست شایعاتی بود که هر از چندگاهی از این شهر به گوش میرسد، ولی هیچ وقت تایید نمیشود.
شایعه ممنوع التصویری علی انصاریان برنامه اینترنتی زابی واکای با اجرای علی انصاریان و مجید یاسر بر سر زبانها نیافتاده بود که شایعه ممنوع التصویری مجریان این برنامه به دلیل نام بردن مهمان برنامه از یکی از خوانندگان لس آنجلسی منتشر شد. اما حامد جوادزاده تهیه کننده این برنامه، شایعه ممنوع التصویری انصاریان و یاسر را در اینستاگرامش رد کرد. همچنین این برنامه با حواشیای که داشت تا آخرین شب ادامه پیدا کرد.
* شایعه ممنوع التصویر بودن حمید استیلی حمید استیلی هم پایش به این شایعات باز شد. پس از استیلی مصاحبه با شبکه ماهوارهای من و تو در مسکو، شایعه ممنوع التصویری وی در فضای مجازی منتشر شد.
فشارها بر صداوسیما درحالی ادامه داشت که بسیاری نمیدانستند استیلی در برنامه ورزشگاه شبکه تهران حضور داشته و عملا ممنوع التصویری وی صحت نداشته است.
اما بلافاصله احسان شیعه مدیر شبکه ورزش در گفتگو با رسانهها این شایعه را تکذیب کرد و قول داد تا در روزهای آتی فغانی مهمان یکی از برنامههای ورزشی شود. همچنین برنامه فصل داغ فوتبالی شبک ورزش، دوشنبه شب کلیپی از فغانی و همکارانش را پخش کرد تا نشان دهد وی ممنوع التصویر نبوده است.
* شایعات پرشمار پیرامون فغانی علیرضا فغانی، هم از پایههای ثابت شایعات ایرانیها در طول برگزاری رقابتهای جام جهانی بود. از انتخابش به عنوان برترین داور گروهی انتخابش به عنوان داور بازی فینال گرفته تا شایعه ممنوع التصویری اش و یا خداحافظی اش از جامعه داوری که همه انها تکذیب شد. در روزهای اخیر برخی از رسانهها شایعه کردند فغانی به دلیل خوش و بش با داور زن در جام جهانی ممنوع التصویر شده است.
اگر به این لیست زلزله در مکزیک به دلیل شادی مردم به خاطر پیروزی برابر آلمان، پاره شدن رباط صلیبی روزبه چشمی، شایعه خداحافظی فردوسی پور از تلویزیون و یا مثبت اعلام شدن دوپینگ سعید عزتالهی را هم اضافه کنیم، میتوان این جام را پرشایعهترین جام جهانی برای ایرانیان نامید.
دیدگاه تان را بنویسید