قیمت دلار | قیمت امروز دلار

افزایش وحشتناک قیمت دلار امروز گریبان بازاریان را گرفت | قیمت دلار امروز 3 دی به چند رسید؟ + جدول

قیمت دلار، یورو، پوند و سایر ارز‌ها امروز شنبه ۳ دی ۱۴۰۱ را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید. لازم به ذکر است که این نرخ‌ها قیمت بازار آزاد است و با نرخ ارز سهمیه‌ای متفاوت است.

افزایش وحشتناک قیمت دلار امروز گریبان بازاریان را گرفت | قیمت دلار امروز 3 دی به چند رسید؟ + جدول
پایگاه خبری تحلیلی بازار بورس:

قیمت دلار طی چند ماه گذشته با نوسان همراه است. قیمت دلار در اقتصاد کشور از اهمیت بالایی برخوردار است. قیمت دلار در صرافی ملی متفاوت است. قیمت دلار پس از ارز دولتی افزایشی شد. قیمت دلار امروز را در ادامه می خوانیم.

قیمت دلار

بروزرسانی: شنبه 3 دی - 08:40

ارز

قیمت (ریال)

دلار 390,500
یورو 419,750
درهم امارات 106,790
پوند انگلیس 479,320
لیر ترکیه 21,300
فرانک سوئیس 429,300
یوان چین 57,000
ین ژاپن (100 ین) 301,370
وون کره جنوبی 310
دلار کانادا 292,900
دلار استرالیا 267,500
دلار نیوزیلند 249,900
دلار سنگاپور 295,100
روپیه هند 4,800
روپیه پاکستان 1,763
دینار عراق 272
پوند سوریه 158
افغانی 4,520
کرون دانمارک 56,800
کرون سوئد 38,300
کرون نروژ 40,600
ریال عربستان 105,860
ریال قطر 109,200
ریال عمان 1,026,800
دینار کویت 1,298,600
دینار بحرین 1,054,700
رینگیت مالزی 89,900
بات تایلند 11,450
دلار هنگ کنگ 51,200
روبل روسیه 5,670
منات آذربایجان 234,600
درام ارمنستان 1,020
لاری گرجستان 149,800
سوم قرقیزستان 4,640
سامانی تاجیکستان 39,000
منات ترکمنستان 113900

 چرا با وجود ذخایر ارزی باید دلار گران شود؟

بیش از هفت ماه از جراحی بزرگ اقتصادی رئیسی می گذرد و حالا قیمت دلار و خودرو در رقابتی تنگاتنگ به سمت اوج در حرکت هستند و کسی هم جلودار شان نیست.گویی شعارهای انتخاباتی رئیسی در همان اردیبهشت ۱۴۰۰ مانده و زمان را سپری نکرده است. اگر چه این روزها رئیس جمهور دم از ترمیم کابینه می زند ولی ظاهرا نه تنها تغییری در وزارت خانه های متبوع اتفاق نیافتاده بلکه مجلسی ها هم کاندیدایی برای استیضاح ندارند.

شیب تند قیمت ها نه تنها قدرت خرید مردم را کاهش داده بلکه امید به زندگی را نیز تحت تاثیر شرایط موجود قرار داده و آینده هراسی را به شکلی پر رنگ عیان کرده است .در این بین مردم که کاری از دستشان بر نمی آید انگشت اتهام را به سوی نمایندگان خود در بهارستان نشانه رفته اند و مجلسی ها را متهم به اهمال کاری و ضعف در برابر دولت می کنند.«خبرآنلاین» در گفت و گو با لطف الله سیاهکلی عضو کمیسیون صنایع مجلس به چرایی خیز تند قیمت ها پرداخته است .

مردم یک انتقادهایی به نمایندگان مجلس دارند و می گویند عملکرد نمایندگان در حوزه های مختلف ضعیف شده است. به‌عنوان مثال شما وزیر صمت را تا مرز استیضاح بردید و با پادرمیانی آقای قالیباف و لابی گری دولتی ها ایشان ابقا شدند و در نهایت امروز شاهد افزایش بی مهابای قیمت خودرو هستیم؟

طبق تعریف قانون مهم ترین وظیفه نمایندگان در کنار قانونگذاری رای اعتماد به وزرا، ایجاد یک دولت قوی و پیگیری حُسن اجرای قانون است. در رابطه با گرانی های اخیر و خصوصا خودرو مجلس دو بار به وزیر صمت کارت زرد و تذکرات متعدد داده است اما استیضاح ایشان رای نیاورد. واقعا من دوست دارم از نمایندگانی که به استیضاح رای ندادند بپرسید چرا به استیضاح رای ندادید، علیرغم اینکه بنده تذکر دادم و گفتم اگر ایشان بماند گرانی بیشتر خواهد شد، گفتم ایشان برنامه داده اند واگر برنامه ایشان را بخوانید متوجه می شوید چرا چنین نظری دارم. یا برنامه را نمی خوانیم و یااگر می خوانیم باید پاسخگوی ملت باشیم. برنامه ایشان را بارها مطالعه و با ایشان بحث و جدل کرده ایم، برنامه ایشان برای حل مسئله اشکال دارد و نادرست است و مسیر را به انحراف می‌کشاند. این اتفاق افتاد و حالا همه دارند می بینند که قیمت خودرو به کجا کشیده شد. خود ایشان قیمت خودرو را تا ۱۸ درصد اضافه کرد و تمام کشور بهم ریخت والان برخی خوروها جدای آن ۱۸ درصد که ایشان اضافه کرده اند بیش از ۵۰ درصد افزایش قیمت داشته اند. ایشان باید پاسخگو باشد. من وظیفه ام را انجام داده ام، نمی توانم به زور به نمایندگان بگویم به این رای بدهید یاندهید. من به‌عنوان یک مهندس و کسی که عضو کمیسیون صنعت به صورت تخصصی بررسی کردم، وظیفه خود را انجام دادم، همه هم گفتند دفاع بنده از استیضاح عالی بود، اما نمایندگان رای ندادند و مسلما به دلایل سیاسی رای ندادند؛ معلوم است که استیضاح؛ سیاسی رای نیاورده است. به‌نظر من دراجرای قانون و نظارت نمایندگان نباید حزب، گروه و جناح معیارمان باشد، باید مردم و منافع آنان معیار ما باشند تا مسایل حل شود. به نظر من باید استیضاح آقای فاطمی امین رای می آورد و ایشان جابه‌جا می شد.

اخیرا آقای رئیسی از ترمیم کابینه سخن گفته اند، آیا این ترمیم شامل حال وزارت صمت هم خواهد شد؟

دولت هم به این نتیجه رسیده و می داند که مشکل حل نمی شود، نزدیک به ۴۰ و حداقل کف ۲۵ درصد اقتصاد کشور در این وزراتخانه است. از این رو باید به این وزراتخانه توجه بیشتر شود وفردی کار آمد باید بر سر کار بیاید. ما وظیفه خود را انجام دادیم و در حوزه انتخابیه هم مردم به این مسایل واقف هستند و نسبت به بنده محبت ویژه دارند.

مگر بنا نبود این وزراتخانه تبدیل به دو وزراتخانه شود؟

این نظر آقای رئیس جمهور بود ولی دولت و مجلس همدیگر را پاس کردند و این اتفاق نیفتاد.

در مورد قیمت دلار هم مردم گلایه دارند. نمایندگان برای کنترل قیمت دلار چه برنامه ای دارند؟

من هفته پیش راجع به این موضوع صحبت کردم و از مجلس خواستم رئیس کل بانک مرکزی را به مجلس دعوت کنند تا ایشان بیاید و توضیح دهد، علیرغم اینکه ما ذخایر ارزی داریم چرا دلار گران می شود. علیرغم اینکه وضعیت مالی مان خوب است، چرا بانک ها وام نمی دهند. علیرغم اینکه تعهد کردیم چهار میلیون مسکن در دولت آقای رئیسی ساخته شود، چرا بانک ها وام نمی دهند؟ به نظر من همکاری بانک ها ، وضعیت دلار و کاهش پایه پولی جزو سیاست های نادرست بانک مرکزی است و بانک مرکزی باید به مجلس پاسخگو باشد. احتمالا هفته آینده رئیس کل بانک مرکزی به مجلس دعوت می شود تا پاسخگوی سوال نمایندگان باشد.

اگر دلار پایین بیاید قیمت خودرو کاهش پیدا می‌کند

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: سال گذشته ۳/۵ درصد و امسال ۴/۹ درصد رشد تولید در بخش صنعت داشته‌ایم. همینطور آمار تولید شرکت های صنعتی و معدنی بورسی در آبان ماه امسال ۶/۵ درصد نسبت به آبان سال گذشته بیشتر بوده است.

به گزارش ایرنا، سیدرضا فاطمی امین بیان کرد: سال گذشته ۳/۵ درصد و امسال ۴/۹ درصد رشد تولید در بخش صنعت داشته‌ایم که خیلی امیدوار کننده است. بهترین راه ایجاد اشتغال در کشور و به نوعی توزیع درآمد از طریق بخش صنعت است. همینطور آمار تولید شرکت های صنعتی و معدنی بورسی در آبان ماه امسال ۶/۵ درصد نسبت به آبان سال گذشته بیشتر بوده است.

وی افزود: حدود ۵ ماه است که شرکت های صنعتی و معدنی بورسی که نیمی از تولید را عهده دار هستند رشد ۶ درصد و بیشتر را ثبت کرده اند. در آبان ماه نیز این رشد تکرار شد. در مجموع داده ها نشان می دهند که بخش تولید و صنعت در حال حرکت است.

وزیر صمت در خصوص علت افزایش قیمت خودرو در دو هفته گذشته نیز بیان کرد: نرخ ارز از پنج مسیر بر بازارهای کشور تاثیر می گذارد. یکی بر روی مواد اولیه است. مثلا در خصوص محصولی مانند خودرو حدود ۱۰ الی ۲۰ درصد از قطعات آن را متناسب با نوع خودرو وارد کشور می کنیم. وقتی که قیمت دلار افزایش می یابد قیمت تمام شده خودرو نیز بالا می رود. ولی این قیمت تمام شده با قیمتی که اکنون در بازار وجود دارد، متفاوت است.

وی اضافه کرد: نکته مهم این است که از این مسیر قیمت خودرو در بازار در حال افزایش نیست. ما امروز یک قیمت تولید کننده و یک قیمت بازار داریم. قیمت بازار بعضا تا ۲۰۰ الی ۳۰۰ میلیون بالاتر از قیمت تولید کننده است. آنچه که در این دو ماه خیلی در این بازار آشفتگی ایجاد کرده قیمت های بازار است. قیمت های بازار به دنبال افزایش قیمت قطعات بالا نرفته است، بلکه از آنجا که عرضه و تقاضای خودرو در بازار متوازن نیست، خودرو به نادرستی تبدیل به یک کالای سرمایه ای شده و افرادی که می خواهند ارزش پول خود را حفظ کنند به سراغ خرید خودرو می روند.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: پس وقتی قیمت دلار افزایش پیدا می کند قیمت خودرو نیز بالا می رود. اگر دلار نیز پایین بیاید قیمت خودرو نیز کاهش پیدا می کند. در سال های گذشته نیز دقیقا قیمت های بازار با قیمت ارز بالا رفته و با قیمت ارز نیز پایین آمده است.

وی در ادامه تاکید کرد: راه حل این است که ما در درجه اول بین عرضه و تقاضا در بازار خودرو تعادل برقرار کنیم. خوشبختانه میزان تولید خودرو بسیار خوب در حال پیشرفت است. در آبان ماه ۱۲۲ هزار دستگاه خودرو سواری، وانت و کامیون تولید شده است که در پنج سال گذشته بی نظیر بوده است. اکنون تولید خودروسازان هرکدام ماهانه به بیش از ۶۰ هزارتا افزایش یافته است. تقریبا تا آخر آذرماه خودروسازان توانسته‌اند به اندازه کل تولید سال قبل، خودرو تولید کنند. پس تولید خودرو اکنون روند خوبی را طی می‌کند. بحث واردات خودرو نیز از دو ماه پیش کلید خورده است. ما چهار سال سالانه حدود ۵۰۰ هزار خودرو در بازار کسری داشتیم. یعنی تقاضا حدود ۱/۵ میلیون است، اما از سال ۹۷ تا قبل از امسال سالانه زیر یک میلیون خودرو تولید شده است. پس ما در این بازار تقاضای انباشته داریم.

وی افزود: طبیعی است که رفع این تقاضای انباشته زمان بر است. دو راهکار بیشتر نیست؛ یکی افزایش تولید و دیگری واردات خودرو است. در حوزه تولید که رشد زیادی داریم. واردات نیز از آبان ماه نهایی شد. دولت در شهریور ماه آئین نامه واردات خودرو را مصوب کرد. یکسری ایراد را مجلس به آن وارد کرد. نهایتا سوم آبان ماه آئین نامه نهایی شد. همین روزها است که اولین گروه خودروهای وارداتی وارد گمرک شوند. ما برنامه عرضه گسترده خودروهای وارداتی را پیش بینی کرده ایم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه خاطر نشان کرد: تا دو هفته پیش شرکت هایی که واردات را عهده دار بودند کار را جدی نمی گرفتند و فکر می کردند اجرایی نمی شود. چون سابقه آن را داشتند. مثلا سال ۸۲ که واردات خودرو آزاد شد تا سال ۸۴ قریب به دوسال طول کشید تا واردات عملیاتی شود. ولی امسال در عرض دو ماه واردات خودرو انجام شد. در حالی که الان پیچیدگی واردات خیلی بیشتر شده است. طبق قانون الزام شده تا وارد کنندگان باید انتقال فناوری نیز داشته باشند که این مقداری کار را کند تر می کند. خوشبختانه کار در حال پیشرفت است.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: برآورد ما این است که با تولید زیادی که در حال انجام است و در ماه های آتی نیز افزایش پیدا خواهد کرد و با حجم گسترده ای که برای واردات پیش بینی شده است، بازار می تواند به تعادل برسد. اما نکته مهم این است که ما هم در بازار مسکن و هم در بازار خودرو یکسری قواعد را کم داریم. مانند قانون مالیات بر عایدی سرمایه که در خیلی از کشورها وجود داشته و بازار را تنظیم می کند. از یک طرف ما باید با قواعدی که می گذاریم تقاضا را تنظیم کنیم و از طرف دیگر عرضه را افزایش دهیم.

وی افزود: شما دیدید برای یک نوع خودرو که ۱۰ هزار عدد عرضه می شد حدود دو میلیون تقاضا می آمد. آیا واقعا دو میلیون متقاضی خودرو داریم که پاسخ خیر است. این نشان می دهد طرف تقاضا، یک هیجانی دارد. ما آشفتگی در بازار داریم که بخشی از آن با عرضه بیشتر خودرو و بخشی دیگر با انتظام بخشی و قواعد مالیاتی قابل حل است.

وی در ادامه در خصوص وضعیت برنامه جامع توسعه صنعت خودرو ، بیان کرد: این برنامه در حال اجرا است. این برنامه تدوین شده و در حال اجرا است. ما یک برنامه ۴ ساله تدوین کردیم که سه مرحله دارد. مرحله اول آن تا آخر امسال می باشد. در مرحله اول چند اولویت داریم. یکی از آنها ثبات دهی به تولید بود که اتفاق افتاد. دومین اولویت نیز تغییر محصولات تولیدی بود. امسال سه محصول از رده تولید خارج شد و سال بعد نیز چند محصول دیگر خارج می شود. امسال و سال بعد ۱۲ محصول جدید به بازار عرضه خواهد شد.

دیدگاه خود را ارسال کنید